MICROSOFT: ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ (ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ) ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ (Βίντεο)

4.5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η Microsoft κυκλοφορεί (και διαγράφει) μια διαφήμιση με την Elite αποκρυφιστική Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Την Μεγάλη Παρασκευή(παπικών), η Microsoft κυκλοφόρησε ένα βίντεο που προωθεί τη σχέση της με την αγαπημένη καλλιτέχνη της ελίτ: Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Μετά από μαζική αντίδραση, το βίντεο ορίστηκε σε «ιδιωτικό» και όλα τα ίχνη της καμπάνιας καθαρίστηκαν από τον επίσημο ιστότοπο της Microsoft. Εδώ ήταν αυτό το φιάσκο.

Για να προωθήσει τη συσκευή μικτής πραγματικότητας Hololens 2, η Microsoft συνεργάστηκε με την εξέχουσα αποκρυφιστική Μαρίνα Αμπράμοβιτς για να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης που ονομάζεται «Η ζωή». Σε ένα διαφημιστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό YouTube της Microsoft, η Abramovic περιγράφεται ως ο «πιο θρυλικός καλλιτέχνης της παράστασης που εργάζεται τώρα».

Το έργο τέχνης αποτελείται από ανθρώπους που φορούν τη συσκευή Holohens για να δουν μια φαινομενική εκδοχή της Αμπράμοβιτς που εμφανίζεται από το πουθενά ενώ περπατάει, ενώ φορούσε ένα συμβολικό κόκκινο φόρεμα.
Στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε την Παρασκευή, η Μαρίνα λέει ότι το έργο της επιτρέπει να επιτύχει μια μορφή αθανασίας.

’’«Η ζωή» ασχολείται με το τι πρόκειται να μείνει αφού δεν είμαι πια εκεί, και μπορώ να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και αυτή την τρομακτική εμπειρία. Πραγματικά σαν να αντιμετωπίζετε το δικό σας φάντασμα, αλλά είναι πάντα αυτή η μεγαλύτερη ιδέα της αθανασίας. Μόλις πεθάνετε, το έργο δεν θα μπορούσε ποτέ να πεθάνει επειδή το έργο τέχνης μπορεί να συνεχιστεί. Στην παράσταση, το κομμάτι είναι μόνο στη μνήμη του κοινού και πουθενά αλλού. Εδώ μένω για πάντα. «

Το βίντεο δεν είχε κάθολου καλή αποδοχή. Μετά από μια πλημμύρα αρνητικών σχολίων και περίπου 90% dislike, η Microsoft έβαλε το βίντεο σε «ιδιωτικό». Δεδομένου ότι τίποτα δεν μπορεί να διαγραφεί πραγματικά από το Διαδίκτυο, το βίντεο μεταφορτώθηκε εκ νέου από άλλες πηγές.

Microsoft Commercial (with Marina Abramovic) Removed Due To Negative Reactions

Αυτό το αποτέλεσμα αναζήτησης οδηγεί τώρα σε ένα μήνυμα σφάλματος. Εξακολουθούμε να βλέπουμε ότι η Microsoft περιγράφει την Αμπράμοβιτς ως «αναμφισβήτητα η πιο αναγνωρισμένη  καλλιτέχνης του κόσμου».
Αυτό το αποτέλεσμα αναζήτησης οδηγεί τώρα σε ένα μήνυμα σφάλματος. Εξακολουθούμε να βλέπουμε ότι η Microsoft περιγράφει την Αμπράμοβιτς ως «αναμφισβήτητα η πιο αναγνωρισμένη  καλλιτέχνης του κόσμου».
Το γεγονός ότι ισχυρές οντότητες όπως η Microsoft διαχέουν την Αμπράμοβιτς με απεριόριστο έπαινο είναι αρκετά ξεκάθαρο. Επειδή δεν χρειάζεται πολύ εις βάθος έρευνα για να καταλάβουμε τι πραγματικά είναι.

Οι κύριες πηγές περιγράφουν τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς ως καλλιτέχνη επιδόσεων που είναι γνωστή για την «αντιμετώπιση του πόνου, του αίματος και των φυσικών ορίων του σώματος». Το πιο σημαντικό, υπάρχει ένα ισχυρό στοιχείο που διαπερνά όλα τα έργα της: Τελετουργικό απόκρυψης.

Αυτή η φωτογραφία της  Αμπράμοβιτς στο περιοδικό ELLE συνοψίζει όλα τα πράγματα. Κρατά το κεφάλι μιας αίγας από τα κέρατα (που αντιπροσωπεύει το σχέδιο της «δύναμης» από τον Baphomet) φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα (συμβολικό των μετασχηματιστικών δυνάμεων της απόκρυφης τελετουργίας και της θυσίας).

Για δεκαετίες, η Αμπράμοβιτς συνεργάζεται με τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες, διασημότητες και πολιτικούς του κόσμου σε εκδηλώσεις που διαπερνούνται με στοιχεία της μαύρης μαγείας. Τα τελευταία χρόνια, έγινε γνωστή κυρίως για να προσκαλέσει τον John Podesta σε ένα από τα γεγονότα του «Spirit Cooking(Πνευματικά Μαγειρέματα)» που περιλαμβάνουν πολλά αίμα και άλλα σωματικά υγρά. Ακολουθεί ένα βίντεο που χρονολογείται από το 1997 όπου προετοίμασε ένα τέτοιο γεγονός.

MARINA ABRAMOVIC SPIRIT COOKING

Η Αμπράμοβιτς είναι επίσης γνωστή  για τη διοργάνωση μαζικής συγκέντρωσης με διασημότητες που συμμετέχουν στον πλαστό κανιβαλισμό.

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς και η Lady Gaga σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Watermill Center το 2013. Σε αυτήν την εικόνα, στέκονται μπροστά σε μια γυναίκα ξαπλωμένη σε μια ομαλή λίμνη αίματος. Οι επισκέπτες πήραν το αίμα με κουτάλια για να το φάνε. Η εκδήλωση ονομάστηκε «Devil’s Heaven». Δεν θα μπορούσε να ήταν ψέμα.

Σε άλλη εκδήλωση της Μαρίνας Αμπράμοβιτς, οι επισκέπτες φορούν εργαστηριακά παλτά, καθώς συμμετέχουν σε ψεύτικο κανιβαλισμό.

Σε μια ακόμη εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Abramovic, ένα κέικ που μοιάζει με το Debbie Harry του Blondie κόβεται και τρώγεται από τους επισκέπτες. Αν αυτό συμβαίνει σε δημόσιες εκδηλώσεις, δεν μπορεί κανείς να αναρωτηθεί τι ακριβώς κάνουν πίσω από κλειστές πόρτες.

Σε αυτή τη φωτογράφιση του περιοδικού, η Αμπράμοβιτς βρίσκεται μπροστά σε ένα μοντέλο με τα εσώρουχα της εκτεθειμένα.

Σε τι οδηγεί αυτή η εικόνα;
Για να συνοψίσουμε τα πάντα, η χειροσυσκευή Twitter της Abramovic ήταν AbramovicM666.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης από το λογαριασμό της στο Twitter το 2016.

Συμπερασματικά

Υπάρχει συμβολισμός στην απελευθέρωση ενός βίντεο στην Μεγάλη Παρασκευή όπου ένας αποκρυφιστής μιλά για την επίτευξη της αθανασίας. Υπάρχει επίσης συμβολισμός στο γεγονός ότι ο ιδρυτής αυτής της εταιρείας είναι εκεί έξω χρησιμοποιώντας μια πανδημία για να ωθήσει ένα παγκόσμιο εμβόλιο που συνδυάζεται με μια συσκευή μικροτσίπ. Δεν παίρνει μια εύφορη φαντασία για να συνδέσει μερικές κουκίδες και να καταλάβει την υποκείμενη φιλοσοφία που συμβαίνει εδώ.

Αν δεν το βλέπετε, λοιπόν, είστε σαν αυτό το φτωχό αγόρι με τα μάτια του καλυμμένα από την Αμπράμοβιτς… τυφλωμένος από την απόκρυφη ελίτ.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *