IRGC του Ιράν: Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αποσταθεροποιήσει τον Περσικό Κόλπο(Βίντεο)

5/5 (3)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η απόφαση του αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συμπεριληφθεί το IRGC στον κατάλογο τρομοκρατών των ΗΠΑ ήρθε πολύ αργά, όπως επιβεβαιώνουν όλα τα στοιχεία. Η χώρα του αναγνώρισε ότι το IRGC ήταν υπεύθυνο για το 17% όλων των αμερικανικών θυμάτων στο Ιράκ μεταξύ 2003 και 2011.

Το IRGC εξακολουθεί να απειλεί την περιοχή του Κόλπου μέχρι σήμερα. Ο αρχηγός των Επαναστατικών Φρουρών δήλωσε ότι οι πολιτοφυλακές είχαν οπλίσει 200.000 νέους στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Υεμένη.

Iran’s IRGC: US and UK have destabilised the Persian Gulf

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι δήλωσε στην πραγματικότητα ότι η κυβέρνησή του είχε αποτύχει λόγω της παρουσίας μιας άλλης κυβέρνησης υπό την ηγεσία των Επαναστατικών Φρουρών, με όλη την οικονομική ισχύ, την επιρροή των μέσων ενημέρωσης και τα όπλα να επιβάλλουν την εξουσία της στην αντιπολίτευση.

Η απόφαση των ΗΠΑ εξαπέλυσε τους περιφερειακούς πράκτορες του Ιράν, υπό την ηγεσία του Λιβανέζου ηγέτη της χιλιανής Χάσλαν Νασράλα, καθώς ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για την υποστήριξη που έλαβαν από τους πληρεξούσιους της Επαναστατικής Φρουράς.

Για να τους αναγκάσουν να αλλάξουν την περιφερειακή συμπεριφορά τους, να εγκαταλείψουν τις εχθρικές πολιτικές τους και να αποσταθεροποιήσουν επεκτατικά σχέδια, η απόφαση αποσκοπεί στην αποκάλυψη των οικονομικών δεσμών μεταξύ των Επαναστατικών Φρουρών και των αντιπροσώπων της και στην άσκηση μέγιστης πίεσης στους ιρανούς μουλάδες.

Η διοίκηση του Τραμπ δεν φαίνεται να τείνει να χρησιμοποιεί σκληρή δύναμη για την επιδίωξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Αλλά χρησιμοποιεί στρατηγικές μαλακής εξουσίας με σκληρούς τρόπους που είναι εξίσου, αν όχι πιο αποτελεσματικοί.

Ο Τραμπ εστίασε πάντα τις απειλές του στο οικονομικό μέτωπο. Ας μην ξεχνάμε τη διάσημη απειλή του να καταστρέψει την τουρκική οικονομία.


Ο Τραμπ κάνει καλή χρήση της εμπειρίας και της νοοτροπίας του ενός επιχειρηματία που γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των οικονομιών. Έτσι, η χρήση του όπλου των κυρώσεων είναι διαφορετική αυτή τη φορά.

Δεν πρόκειται για συμβατικές κυρώσεις, αλλά για το χτύπημα της σπονδυλικής στήλης της οικονομίας με τη μείωση των γραμμών επικοινωνίας μεταξύ ενός κράτους και της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι κυρώσεις οδηγούν σε δύσκολη οικονομική απομόνωση, η επίπτωση της οποίας είναι συχνά πιο έντονη και πιο σοβαρή από αυτή των στρατιωτικών απεργιών.

Οι δικτατορίες χρησιμοποιούν ξένες στρατιωτικές απεργίες ως πρόσχημα για να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους και να δημιουργήσουν μια αφήγηση γύρω από ψευδείς ισχυρισμούς όπως η αντίσταση στην ξένη παρέμβαση και η καταπολέμηση της επιθετικότητας. Τα σλόγκαν αποσπούν την προσοχή και διαιωνίζουν την ταλαιπωρία των ανθρώπων που προκαλείται από την αποτυχημένη ανάπτυξη και την εξόρυξη πόρων για ξένες περιπέτειες. Το καθεστώς των μολλάδων ψάλλει τα ίδια συνθήματα από την επανάσταση του Χομεϊνίου του 1979.

Αν και η απόφαση να συμπεριληφθούν οι επαναστατικοί φρουροί στους καταλόγους τρομοκρατών παραμένει αμερικανική, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στον Ατλαντικό συμμερίζονται ένα κοινό όραμα για το ιρανικό καθεστώς. Οι δύο πλευρές διαφέρουν απλά με τακτικούς όρους.

RAW Russia Nuclear like mushroom cloud Blast UPDATE August 2019 accident ?

Η ΕΕ έχει επιβάλει κυρώσεις σε πάνω από 80 ιρανικές οντότητες και άτομα για να διαμαρτυρηθούν για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσφατα απαγόρευσε τη Λιβανέζικη Χεζμπολάχ στη χώρα.

Η Ευρώπη ενδιαφέρεται περισσότερο για τον περιορισμό του κινδύνου του καθεστώτος των μολυβών διατηρώντας παράλληλα ανοικτούς διαύλους διαλόγου, ελπίζοντας ότι το καθεστώς θα αλλάξει κάποτε την πολιτική του.

Ωστόσο, ο εύκολος τρόπος απέτυχε τις τελευταίες δεκαετίες. Η ήρεμη στρατηγική στέλνει ένα λανθασμένο μήνυμα στο καθεστώς των μούλα, επιτρέποντάς του να συνεχίσει με την αρπακτική πολιτική του.

Ο σκληρός τρόπος θα αποκαλύψει και θα εξαλείψει τα περιφερειακά τρομοκρατικά δίκτυα που καθοδηγούνται από τους ιρανούς μωλάδες. Με τις αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον τομέα του πετρελαίου του Ιράν, η οποία θα απαγορεύσει την εξαγωγή ιρανικού πετρελαίου από τον Μάιο, προκειμένου να εμποδιστεί η χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών εκ μέρους των Επαναστατικών Φρουρών, οι μωλάδες θα αντιμετωπίσουν μια αβέβαιη μοίρα στο εγγύς μέλλον.

Οι κυρώσεις θα οδηγήσουν αναπόφευκτα στην κατάρρευση του καθεστώτος που είναι εύθραυστη και βασίζεται σε συμμαχία ιδεολογικών συμφερόντων. Δεν θα ήταν δυνατό να καταπολεμηθούν οι τρομοκρατικές ενέργειες χωρίς να τεθεί τέλος σε αυτό το τυραννικό καθεστώς που ισχυρίζεται ότι παλεύει με την τρομοκρατία, αν και είναι ένας από τους πιο γνωστούς χορηγούς του.

Breaking Update Russia Nuclear Skyfall Burevestnik SSC-X-9 missile Blast August 2019 accident ?

Saudi Arabia Backstabs Imran Khan – $75 Billion Deal With India In Kashmir

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *