H E.E. υπέγραψε συμφωνία για το εμβόλιο με την AstraZeneca…. που έχει όρο να μην ευθύνεται για τυχόν παρενέργειες και επιπτώσεις!!!!!! Θεωρίες «συνωμοσίας»: Εξώδικα στον Ιατρικό Σύλλογο για τις μάσκες

5/5 (2)

H E.E. υπέγραψε συμφωνία για το εμβόλιο με την AstraZeneca…. που έχει όρο να μην ευθύνεται για τυχόν παρενέργειες και επιπτώσεις!!!!!!

=π.Δ… ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ Ζ… ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΡΕΤΖΕ;;; ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ…. ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΝΕ…. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΙΟ … ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ – ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ – ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.… ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥΣ <ΕΙΔΙΚΟΥΣ>……

Η είδηση:


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε, εκ μέρους των κρατών-μελών της ΕΕ το συμβόλαιο με την βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για την προμήθεια τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δόσεων του πιθανού εμβολίου κατά του Covid-19.
Η κίνηση ακολουθεί τη συμφωνία προαγοράς που υπέγραψαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα οι Βρυξέλλες με την AstraZeneca.Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο που υπογράφει η ΕΕ με εταιρεία που αναπτύσσει πιθανό εμβόλιο κατά του Covid-19.Η συμφωνία περιλαμβάνει τη δυνατότητα αγοράς 100 εκατ. επιπλέον δόσεων που θα διανεμηθούν με βάση τον πληθυσμό μεταξύ των 27 κρατών της Ένωσης.

Πηγή
Και για να δούμε τι απαιτεί η AstraZeneca σε πρόσφατο άρθρο στις 25 Αυγούστου….

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, η οποία αναπτύσσει εμβόλιο προστασίας από τον κορωνοϊό, υπέβαλε το «ασυνήθιστο» αίτημα να αποποιηθεί κάθε ευθύνης και να μην θεωρηθεί ένοχη για τυχόν παρενέργειες που θα προκύψουν από αυτό, σύμφωνα με βελγική εφημερίδα.

Καθώς εισέρχεται στα τελικά στάδια των δοκιμών σε ανθρώπους για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, η φαρμακευτική AstraZeneca έχει υποβάλει αρκετά αιτήματα για μελλοντικές αξιώσεις ευθύνης.
Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στο Βέλγιο το αίτημα της εταιρείας, σύμφωνα με εκτενές άρθρο της Gabriela Galindo στην «Brussels Times» (21/08/2020).Οι ειδικοί, μάλιστα, σε θέματα υγείας και ιατρικού δικαίου το χαρακτήρισαν από «ασυνήθιστο» («exceptional») μέχρι και «σοκαριστικό» («shocking»).«Στις ΗΠΑ, είναι σύνηθες οι εταιρείες να καλύπτουν τον εαυτό τους με αυτόν τον τρόπο, (γιατί η αποζημίωση σε περίπτωση βλάβης της υγείας ενός πολίτου μπορεί να είναι τεράστια) αλλά στην Ευρώπη, αυτό είναι ασυνήθιστο», δήλωσε στην βελγική «HLN» ο Stefaan Callens, Καθηγητής Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο KU Leuven.Ο Thierry Vansweevelt, επίσης Καθηγητής Ιατρικού δικαίου Στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας χαρακτήρισε το αίτημα της AstraZeneca «πολύ ασυνήθιστο» και μάλιστα «ελαφρώς σοκαριστικό», λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους κανονισμούς της ΕΕ σχετικά με την ευθύνη των εταιρειών για ό, τι διαθέτουν στην αγορά.«Υπάρχει μια ευρωπαϊκή οδηγία για την ευθύνη των προϊόντων», δήλωσε ο Vansweevelt.«Κάθε παραγωγός που διαθέτει ένα ελαττωματικό προϊόν στην αγορά είναι υπεύθυνος για αυτό χωρίς εξαιρέσεις.Δεν μπορεί κάποιος να ξεφύγει από αυτό», δήλωσε.Ωστόσο, ο Ruud Dobber, στέλεχος της AstraZeneca, δήλωσε στο «Reuters» (30/07/2020) ότι οι περισσότερες χώρες με τις οποίες η εταιρεία του υπέγραψε συμφωνίες προμηθειών έχουν ήδη αποδεχτεί αυτό το αίτημά τους.Αρνήθηκε ωστόσο να κατονομάσει ποιες είναι αυτές οι χώρες.Ο Dobber είπε επίσης ότι η AstraZeneca απλά «δεν μπορεί να αναλάβει το ρίσκο» να έρθει αντιμέτωπη με τις όποιες ευθύνες εάν «σε τέσσερα χρόνια το εμβόλιο εμφανίζει παρενέργειες».«Στις συμβάσεις που έχουμε συνάψει, ζητάμε αποζημίωση.Για τις περισσότερες χώρες είναι αποδεκτό να αναλάβουν αυτό το ρίσκο στους ώμους τους, επειδή είναι προς το εθνικό τους συμφέρον», πρόσθεσε.Από τις 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από την ΕΕ, περίπου 4 εκατομμύρια προορίζονται για το Βέλγιο και θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο ευάλωτες στον ιό.Την Πέμπτη, μια συμβουλευτική επιτροπή, επιφορτισμένη με την ενημέρωση της βελγικής κυβέρνησης για πιθανά εμβόλια κορωνοϊου, έδωσε το πράσινο φως στη συμφωνία που πρότεινε η AstraZeneca για το εμβόλιό της, αναφέρει η «Le Soir».Η συμβουλευτική επιτροπή δεν έβλεπε κάποιο λόγο για να μην αποδεχτεί η βελγική κυβέρνηση τους όρους της συμφωνίας, όπου τους καθόρισε η φαρμακευτική εταιρεία.Ωστόσο, η τελική απόφαση της ομοσπονδιακή κυβέρνησης εκκρεμεί.ομοσπονδιακή κυβέρνηση.Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Υγείας του Βελγίου Maggie De Block δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία και ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία συνεχίζονται.«Ενημερωνόμαστε καθημερινά», είπε στο «HLN» και πρόσθεσε:«Δεν θέλουμε αυτή τη ρήτρα, άλλα κράτη μέλη δεν την θέλουν, ούτε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».Οι ρήτρες αποποίησης ευθύνης σε προϊόντα αποτελούν πολύ δύσκολο κομμάτι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, καταλήγει το δημοσίευμα της «Brussels Times».

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Αν στην συμφωνία με την AstraZeneca η Ε.Ε. δέχτηκε αυτόν τον όρο ΜΗ ευθύνης της εταιρείας τότε κανείς μας δεν πρέπει να κάνει αυτό το εμβόλιο…Δεν ξέρω αν απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη των επιμέρους κυβερνήσεων των χωρών μελών αλλά ούτως ή άλλως οι δικοί μας χαλβάδες και φερέφωνα θα κάνουν ότι τους πει η Ε.Ε.…Να είμαστε σε ετοιμότητα…Τό είδα>>> ΕΔΩ

Θεωρίες «συνωμοσίας»: Εξώδικα στον Ιατρικό Σύλλογο για τις μάσκες

Θεωρίες «συνωμοσίας»: Εξώδικα στον Ιατρικό Σύλλογο για τις μάσκες….…

=π.Δ… ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ  ΙΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥΣ;;;……ΕΓΩ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ, ΩΣ ΕΧΩΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ – ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ – ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ – ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ – ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ…..

ΣΧΟΛΙΟ.. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ….. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;;

Ένα πλέγμα νομικών ενεργειών, είτε με παρεμβάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με εισαγγελικές έρευνες αλλά –αν απαιτηθεί- και με αυστηροποίηση του θεσμικού–νομοθετικού πλαισίου, θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα διαδικτυακά «κινήματα» κατά της μάσκας και τις αιτιάσεις για «μη ύπαρξη του ιού»…


Χθες μάλιστα ο κ. Τσιάρας δεν απέκλεισε την αυστηροποίηση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον κορονοϊό, θυμίζοντας πως το άρθρο 151 του νέου ποινικού κώδικα προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Παράλληλα, είπε πως αν διαπιστωθεί ότι η εφαρμογή των νέων διατάξεων δεν είναι πολύ αποτελεσματική για τα συγκεκριμένα αδικήματα, είναι πολύ πιθανό μέσα από τις προτάσεις της ειδικής επιτροπής που παρακολουθεί το νέο ποινικό κώδικά να προχωρήσει η πολιτεία σε αυστηροποίηση των ποινών για την διασπορά ψευδών ειδήσεων.


Εξώδικο στον Ιατρικό Σύλλογο για τις μάσκες


Παράλληλα με τις κινήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Εισαγγελίας για τέτοια φαινόμενα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ήδη κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά γιατρού που με δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook και δημόσιες δηλώσεις του ουσιαστικά αμφισβητεί την ύπαρξη του ιού, στη διάσταση τουλάχιστον που παρουσιάζουν οι επιστήμονες και η κυβέρνηση.


Η συμπεριφορά αυτή θα κριθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο αν συνιστά αντιεπιστημονική συμπεριφορά με προεκτάσεις και συνέπειες για τη δημόσια υγεία, καθώς ο λόγος ενός επιστήμονα έχει βαρύνουσα σημασία για το κοινωνικό σύλλογο.


Εξώδικο


Την ίδια στιγμή δικηγόρος έστειλε εξώδικο στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργο Πατούλη και δια αυτού σε ολόκληρο το ΔΣ του Επιστημονικού Συλλόγου με το οποίο εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες- όπως και άλλοι στο διαδίκτυο- για την ασφάλεια χρήσης μάσκας, επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις επιστημόνων.


Αντιλαμβάνεστε ότι μόνο δι αυτού του τρόπου θα πείσετε τον ελληνικό λαό για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό και ότι η χρήση αυτή δεν ενέχει κινδύνους.


Είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν θα αρνηθείτε να βεβαιώσετε και να δηλώσετε τα ανωτέρω.

Η ευθύνη σας έναντι του ελληνικού λαού είναι μεγάλη».


Υπενθυμίζεται ότι ήδη για περιπτώσεις που καλούσαν τα παιδιά να μην φορούν μάσκα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας υπεβλήθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση 21 περιπτώσεις με αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια για το θέμα του κορονοϊού Covid-19.


Τό είδα>>> ΕΔΩ

3 χρόνια φυλάκιση με πιθανή αυστηροποίηση των ποινών για όσους διαδίδουν Fake News για τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγριεύουν τα πράγματα – Στο στόχαστρο ως επί το πλείστον ο ηλεκτρονικός τύπος και τα social media….
Διαβάστε περισσότερα »

www.nikosxeiladakis.gr


Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *