GEWKWN:ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕΓΑ ΕΣΤΙ………The Day After

5/5 (3)

GEWKWN

Ιούλιος Βερν :  Όπου ο Τούρκος πατάει, ούτε χορτάρι δεν βλασταίνει…

Διαβάστε το άρθρο και σκεφτείτε ότι ζείτε σε εκείνη την περίοδο, το 1453, διαβάστε τι έζησαν τις πρώτες 3 μέρες οι έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί, προσπαθήστε να νιώσετε ότι είστε μέσα σε εκείνο το πλήθος των ανθρώπων που έτρεχαν να σωθούν…..…..και όταν νιώσετε λίγη από την κόλαση που έζησαν, τότε θα καταλάβετε ότι με τους τούρκους δεν θα έχουμε ποτέ ειρήνη……… ο Ελληνισμός δεν είναι τόσο αφελής ώστε να θεωρήσει τις προσεγγίσεις και φιλίες με τον τούρκο σφαγέα και κατακτητή, ως γεφύρωμα μεταξύ δυο λαών….

ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΜΕΓΑ ΕΣΤΙ και δεν θεραπεύεται με ημίμετρα……..

Το χάσμα πήρε βάθος άμετρο και έγινε βάραθρο με το αίμα εκείνων που ελεύθεροι από κάθε μικρότητα έδωσαν την ζωή τους για την πίστη τους για την πατρίδα τους για την Ελευθερία…….

Δεν ξεχνάμε τις σφαγές από τους τούρκους στην Κωνσταντινούπολη το 1453……Δεν ξεχνάμε τις σφαγές από τους τούρκους στην Μ. Ασία …Δεν ξεχνάμε τις σφαγές από τους τούρκους στην Κύπρο, στον Πόντο…………

Τις τρεις πρώτες ημέρες μετά την Άλωση οι Τούρκοι στρατιώτες κατέστρεφαν και λεηλατούσαν την Πόλη. Όλοι οι χριστιανοί εξανδραποδίστηκαν. Μόνον λίγοι Κωνσταντινουπολίτες κατόρθωσαν να διαφύγουν με πλοία από τον Κεράτιο κόλπο, διότι οι ναύτες των οθωμανικών πλοίων μετείχαν στη λεηλασία της πόλης.

Λαόνικος Χαλκοκονδύλης…. ‘’Οι Ελληνες μόλις διέτρεξε η φήμη πως έπεσε η Πόλη, άλλοι άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι στα πλοία των Βενετσιάνων και των Γενοβέζων και καθώς ορμούσαν πολλοί πάνω στα πλοία βιαστικά και με ακαταστασία χάνονταν, γιατί βούλιαζαν τα πλοία. Και έγινε εκείνο που συνήθως γίνεται σε τέτοιες καταστάσεις. Με θόρυβο, φωνές και χωρίς καμιά τάξη έτρεχαν να σωθεί ο καθένας μέσα σε σύγχυση… ‘’

οι Τούρκοι όρμησαν μέσα στην πόλη, αρχίζοντας μαζικές λεηλασίες. Ένα μεγάλο πλήθος πολιτών κατέφυγε στην Αγία Σοφία, ελπίζοντας να βρει εκεί ασφάλεια. Αλλά οι Τούρκοι διέρρηξαν την κεντρική πύλη και όρμησαν μέσα στην εκκλησία όπου έσφαξαν το πλήθος.

Την ημέρα της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, ή πιθανόν την επόμενη, ο Σουλτάνος εισήλθε επίσημα στην πόλη και πήγε στην Αγία Σοφία, όπου και προσευχήθηκε. Κατόπιν ο Πορθητής εγκαταστάθηκε στα Αυτοκρατορικά ανάκτορα των Βλαχερνών. Όπως παραδίδει ο Σφραντζής, δόθηκε διαταγή για τριήμερη λεηλασία της πόλης.

Ο άμαχος πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης θανατωνόταν χωρίς διάκριση. Οι εκκλησίες με επικεφαλής την Αγία Σοφία, καθώς και τα μοναστήρια με όλο τους τον πλούτο λεηλατήθηκαν και βεβηλώθηκαν, ενώ οι ιδιωτικές περιουσίες έγιναν αντικείμενο αρπαγής και λαφυραγωγίας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών χάθηκαν αναρίθμητοι πολιτιστικοί θησαυροί. Πολύτιμα βιβλία κάηκαν, κομματιάστηκαν ή πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές. Ο ιστορικός Κριτόβουλος, που ανήκε στο Οθωμανικό στρατόπεδο, αναφέρει ότι δεν υπήρξε στοιχειώδης οίκτος κατά τις λεηλασίες και η πόλη ερημώθηκε ολοσχερώς.

Οι γενίτσαροι σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους ανεξαιρέτως φύλου και ηλικίας και σε κάποιες περιπτώσεις έμπαιναν και κατέσφαζαν τους ανθρώπους και μέσα στα σπίτια τους ή στις εκκλησίες, όπου είχαν καταφύγει για να σωθούν. Εξαγριωμένοι καθώς ήταν από τη δίμηνη πολιορκία και τη σθεναρή αντίσταση των πολιορκημένων, όρμησαν σαν άγρια θηρία μέσα στην πόλη ενάντια στους κατοίκους της και τους αμύθητους θησαυρούς, που τους υποσχέθηκε ο Σουλτάνος.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Δούκα, με την είσοδο τους στην πόλη, οι γενίτσαροι έσφαζαν όποιον συναντούσαν ή όποιον προσπαθούσε να ξεφύγει

Τα σπίτια των πλούσιων οικογενειών και οι εκκλησίες έγιναν στόχος λεηλασίας, διαρπαγής, αιχμαλωσίας και καταστροφής. Πολλές νέες κοπέλες, γόνοι καλών οικογενειών, μικρότερης η μεγαλύτερης ηλικίας, ανύπαντρες ή παντρεμένες, αλλά και μοναχές και νεαρά αγόρια και κορίτσια ατιμάστηκαν και έπειτα έγιναν αντικείμενο αγοραπωλησίας στα σκλαβοπάζαρα…… Φωνές τρόμου και πανικού ακούγονταν παντού, καθώς οικογένειες χωρίστηκαν για πάντα και τα μέλη τους δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά

Σε όλη την Πόλη τίποτε άλλο δεν έβλεπες παρά αυτούς που σκότωναν και αυτούς που σκοτώνονταν° αυτούς που κυνηγούσαν και κείνους που έφευγαν».

Η πόλη ήταν ερειπωμένη και ερημωμένη, αφού τα δυο 24ωρα μετά την Άλωση σφαγιάστηκαν περίπου 30.000 κάτοικοί της.

Τις επόμενες ημέρες ο Μωάμεθ εκτέλεσε όλους τους επιφανείς Βυζαντινούς, ακόμη και τον μέγα δούκα Λουκά Νοταρά.

Ελάχιστο ενδιαφέρον είχαν οι Ρώσοι για τον βυζαντινό αυτοκράτορα αυτή ήταν η διαχρονική στάση των Ρώσων. Η ίδια η Άλωση θεωρήθηκε από τους Ρώσους θεϊκή και θεωρούσαν ότι η  υπεράσπιση της Ορθοδοξίας ήταν πια ευθύνη των Ρώσων…και ότι ήσαν το μέλλον της Εκκλησίας……

Οι Ρώσοι θεώρησαν ότι ήταν οι μοναδικοί κληρονόμοι της βυζαντινής πνευματικής και πολιτικής παράδοσης και διατύπωσαν στις αρχές του 16ου αι. τη θεωρία ότι η Μόσχα ήταν η Τρίτη Ρώμη, η πόλη που έμελλε να ανασυστήσει τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Κείμενα – Μαρτυρίες   «Εάλω η Πόλις…»

Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος – Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου: ……’’ Ξέρετε λοιπόν καλά, αδελφοί, ότι για τέσσερα πράγματα έχουμε κοινή υποχρέωση όλοι να προτιμήσουμε να πεθάνουμε παρά να ζούμε° πρώτα για την πίστη και την ευσέβειά μας, δεύτερο για την πατρίδα, τρίτο για τον βασιλιά που έλαβε την εξουσία με χρίσμα και τέταρτο για συγγενείς και φίλους. Λοιπόν, αδελφοί, αν έχουμε καθήκον να αγωνιζόμαστε μέχρι θανάτου για ένα από τα τέσσερα αυτά, πολύ περισσότερο έχουμε για όλα αυτά…..’’

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ:  Ο απολογισμός της καταστροφής της Μικράς Ασίας :  αρπαγές και οι λεηλασίες σπιτιών και περιουσιών, γεωργικές και κτηνοτροφικές καταστροφές,  γκρέμισμα σχολείων, ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων, καταστροφή βιοτεχνικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, με τον παράλληλο ευτελισμό κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον οποίο περιλαμβάνονταν……

 Βασανισμοί αιχμαλώτων, ακρωτηριασμοί, θανάτωση βρεφών, βιασμοί, η ηθική οδύνη υπό το κλίμα του τρόμου και της απειλής του θανάτου, αλλά και ατέλειωτες πορείες στα περιώνυμα «τάγματα εργασίας», με άγνωστο αριθμό ανθρώπων που χάθηκαν σ’αυτά, οι απαγχονισμοί, τα δημόσια λυντσαρίσματα, καθώς και οι εκτελέσεις

Αποτέλεσμα:  πάνω από 25.000 νεκρούς και τραυματίες έλληνες στρατιώτες

                          πάνω από 600.000 Έλληνες νεκρούς.

                          Πάνω από 1.500.000 Έλληνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες των 

                         προγόνων τους και να έρθουν σαν πρόσφυγες στην Ελλάδα           

Στη Μικρά Ασία ζούσαν 1.694.000 Έλληνες. Στη Θράκη και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης 731.000. Στην περιοχή της Τραπεζούντας 350.000 και στα Αδανα 70.000. Σύνολο 2.845.000 Έλληνες

Οι Τούρκοι ήθελαν να εξαφανίσουν κάθε ελληνικό στοιχείο από την Μικρά Ασία, προβαίνοντας σε ανείπωτα εγκλήματα, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των Δυτικών αυτοπτών μαρτύρων: Μαζικές πυρπολήσεις κτηρίων και ανθρώπων, βιασμοί, εκτελέσεις, βασανιστήρια κτλ. Αμερικανοί μάρτυρες διηγούνται ιστορίες για πυρπολήσεις αρρώστων μέσα σε νοσοκομεία και παιδιών μέσα σε σχολεία. Σύμφωνα δε με τον ανταποκριτή των Τάιμς του Λονδίνου, πολλοί Χριστιανοί κάηκαν μέσα στις εκκλησίες τους, όταν αφού κατέφευγαν σε αυτές, οι Τούρκοι τούς έβαζαν επί τούτου φωτιά.

Η γνωστή εκείνα τα χρόνια αμερικανίδα ιατρός M. C. Elliott, που επί πολλά χρόνια είχε υπηρετήσει σε νοσοκομεία της Εγγύς Ανατολής, κατέθεσε τις εμπειρίες της, σύμφωνα με τις οποίες περιέθαλψε εκατοντάδες βιασμένες από Τούρκους χριστιανές κοπέλες και άκουσε για αμέτρητες άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν είδε ούτε μία Τουρκάλα σε αντίστοιχη κατάσταση.

ΣΦΑΓΕΣ, ΚΥΠΡΟΣ 1974 : Μαρτυρία Τούρκου αξιωματικού που έλαβε μέρος στην εισβολή (Πρώτη δημοσίευση: Ελευθεροτυπία, 2009) ‘’ είδα, μια ιστορία ήταν και η πιο απάνθρωπη. Συνέβη στο χωριό Τύμπου, όπου και είχαμε πάει για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις…… Έτρεξα μέσα στο σπίτι και την είδα. Ήταν πεσμένη στο πάτωμα. Ήταν φανερό πως ήταν ένα καθυστερημένο κοριτσάκι που το είχαν αφήσει μόνο του.   

Είχε μικρά χέρια και ήταν μογγολάκι. Οι στρατιώτες έβαλαν τις κάννες των όπλων τους στη μήτρα της και έριξαν δύο ριπές.  Όταν την πλησίασα ζούσε ακόμη. Χτυπιόταν και αιμορραγούσε από κάτω.  Έπειτα από λίγο έσβησε. Ο διοικητής μας φώναξε τους δύο φαντάρους που σκότωσαν το κοριτσάκι και τους έδωσε συγχαρητήρια.

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» Τ/κ αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι οι Τούρκοι σφάγιασαν με τις ξιφολόγχες τους 320 Ελληνοκύπριους αμάχους και αιχμαλώτους μέσα στη θάλασσα κοντά στην περιοχή του  ξενοδοχείου «Μάρε- Μόντε» και τους οποίους μετά τους πέταξαν σε ομαδικό τάφο.

Οι αποκεφαλισμοί στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ :

Στις 16 Αυγούστου οι Τούρκοι κατέλαβαν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ  στο Γερόλακκο και άρχισαν αμέσως να επιδίδονται  σε φρικαλεότητες που κανένα ανθρώπινο μυαλό δεν θα μπορούσε να διανοηθεί.

 Οι Τούρκοι, σύμφωνα με μαρτυρία ξένου ανταποκριτή,  αποκεφάλισαν δέκα σορούς από τους νεκρούς στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ και αφού τοποθέτησαν τα κεφάλια τους στο οδόστρωμα, της εισόδου του στρατοπέδου άρχισαν να  φωτογραφίζονται μαζί τους.

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ :

37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι υπό Τουρκική στρατιωτική κατοχή.

200.000 προσφύγες… 2.000 – 3.000 αγνοούμενους……


ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2020, Ελληνόφωνοι Ηγέτες, Ξενόδουλοι, ξενοκίνητοι και προδότες , αντί να αγωνίζονται ‘’ υπέρ βωμών και εστιών ‘’ αγωνίζονται για την καταστροφή της Ορθοδοξίας και την διάλυση της Ελλάδας…….

Οτιδήποτε και αν συμβεί τις επόμενες μέρες, ένα πρέπει να γνωρίζουν, ότι από τώρα να αρχίσουν να μετρούν μια-μια τις ημέρες παραμονής τους εις την εξουσία, και όχι μόνο…

ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΙΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ…….

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *