DΑVID BOWIE : Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ, (βίντεο)

4/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια πολύ διδακτική περίπτωση στις κρίσιμες εποχές που ζούμε σήμερα

«Και αφού τα είπε αυτά, κραύγασε με δυνατή φωνή: Λάζαρε, Λάζαρε έλα έξω! Ο άνθρωπος που πριν ήταν νεκρός βγήκε έξω έχοντας τα πόδια και τα χέρια του δεμένα με περικαλύμματα, και το πρόσωπό του ήταν περιτυλιγμένο με ένα πανί. Ο Ιησούς τούς είπε: Λύστε τον και αφήστε τον να περπατήσει. Έτσι λοιπόν, πολλοί από τους Ιουδαίους που είχαν έρθει στη Μαρία και που είδαν τι έκανε έθεσαν πίστη σε αυτόν». Ιωάννης 11: 43-45

Σε μια από τις τελευταίες του συνέντευξεις ο διάσημος παγκοσμίως τραγουδιστής David Bowie δήλωσε πως είναι άθεος, απαντώντας σε ερώτηση για τα πνευματικά του πιστεύω.

Ο θάνατος όμως δεν κάνει σε κανένα εξαίρεση, όσο διάσημος και αν είναι, όσο πλούσιος και αν είναι. Στο τελευταίο του μουσικό άλμπουμ που έχει τον τίτλο, «Blackstar» όπου ήδη τον είχε κυριεύσει η αγωνία του θανάτου καθώς ο καρκίνος του έτρωγε πλέον την ζωή του, υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό κομμάτι που έχει τον τίτλο : «Ο Λάζαρος».

Το κομμάτι αυτό αναφέρεται στην ανάσταση του Λαζάρου από την Βίβλο. Είναι γνωστή η φράση του Ιησού Χριστού : «Λάζαρε Λάζαρε δέβρων έξω»! Η φράση αυτή ήταν μια κραυγή προς τον ίδιο τον Bowie που δεν θα είχε την τύχη του Λαζάρου.

Το βίντεο του τραγουδιού αυτού που το έχουν ακούσει εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, μας πάει στο κρεβάτι του πόνου σε ένα νοσοκομείο και τελειώνει με το σκοτεινό ντουλάπι. Το σκοτάδι του θανάτου και μετά οι δαίμονες που αρπάζουν την άσωτη ψυχή πάνω από το κρεβάτι του τέλους.

Η τραγική ειρωνεία στο δράμα αυτό είναι πως ο άθεος Bowie επικαλείται στο τέλος της ζωής του αυτό το κομμάτι της Βίβλου που αναφέρεται στην ανάσταση του Λαζάρου. Σε όλη του την ζωή δεν πίστευε στον Σωτήρα Ιησού Χριστό που ανέστησε τον Λάζαρο και ο φόβος ότι θα δεν πάει θα ο ίδιος στον παράδεισο, γίνεται όλο και πιο μεγάλος καθώς πλησιάζει το τέλος ενός άθεου.

«Ο Ιησούς τής είπε: Ο αδελφός σου θα εγερθεί. Η Μάρθα τού είπε: Ξέρω ότι θα εγερθεί στην ανάσταση, την τελευταία ημέρα. Ο Ιησούς τής είπε: Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή. Αυτός που πιστεύει σε εμένα, ακόμη και αν πεθάνει, θα έρθει στη ζωή· και όποιος ζει και πιστεύει σε εμένα δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Το πιστεύεις αυτό;». Ιωάννης 11 : 23-26

Είναι προφανής η αγωνία των τελευταίων στιγμών και ένας άθεος, όπως ο Bowie, προσπαθεί να πιαστεί από το εδάφιο αυτό του Λαζάρου καθώς ο τρόμος της κόλασης σε μια ζωή μακριά από τον Ιησού Χριστό, γίνεται φρικτός στις τελευταίες στιγμές σου όταν η συνείδηση κάνοντας τον απολογισμό σε κλονίζει σε όλα σου τα μέχρι τότε πιστεύω.

Ο David Bowie, ένας τραγικός άθεος, ένας διάσημος και πάμπλουτος τραγουδιστής, ένας άνθρωπος που επηρέασε εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο στον δρόμο της δικής του πνευματικής αποστασίας, όταν είδε πως φτάνει το τέλος με ένα πραγματικά τραγικό τρόπο, τότε απεγνώσμενα επικαλέστηκε το εδάφιο του Λαζάρου αναζητώντας αυτή την ανάσταση που μια ζωή την λοιδορούσε.

Είθε το παράδειγμα του να μην το ακολουθήσει και κυρίως να μην το ζήσει κανείς.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Δεν ήταν μόνο απλά άθεος αλλά με ποικίλους τρόπους και κάθε δοθείσα ευκαιρία μαχόταν με λύσσα εναντίον του Χριστιανισμού, επι της ουσίας λοιπόν ήταν Αντίχριστος. Σε τι τον ωφέλησε τελικά όλο αυτό το ταλέντο , η δόξα και το χρήμα; Ιδού ένα πολύ καλό παράδειγμα της δράσης του–> http://vigilantcitizen.com/moviesandtv/labyrinth-starring-david-bowie-a-blueprint-to-mind-control/ Χαιρετίσματα από Γερμανία και τα συγχαρητήρια μου για την εξαιρετική δουλειά ,συνεχίστε έτσι!

  2. Τα σημερινά είδωλα του Δυτικού κόσμου στην πλειοψηφία τους, είναι φανερά σημάδια της παρακμής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *