BILL GATES: ΞΟΔΕΥΕΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΚΑΙ «ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ» (Βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο ιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος φιλανθρωπος Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε ότι το ίδρυμά του χρηματοδοτεί την κατασκευή επτά εργοστασίων που παράγουν όχι λιγότερα από επτά πιθανά εμβόλια κοροναϊού σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πάρει το εμβόλιο πρώτα.

Αν ονειρευόσαστε να χειραγωγήσετε τον παγκόσμιο πληθυσμό μέσω της άμβλωσης και του εμβολιασμού, που όπως επανέλαβε πολλές φορές ο Bill Gates, είναι το όνειρό του, πόσα χρήματα νομίζετε ότι θα χρειαστούν για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα;

«Ακόμη και αν και θα πάρουμε δύο από αυτές τις περισσότερες φορές, θα χρηματοδοτήσουμε εργοστάσια και για τα επτά, οπότε δεν χάνουμε χρόνο να λέμε σειριακά «τι εμβολιάζει» και στη συνέχεια να κατασκευάσουμε το εργοστάσιο», δήλωσε ο Gates στον παρουσιαστή  Trevor Noah της καθημερινής εκπομπής.

«Θα είναι μερικά δισεκατομμύρια δολάρια που χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές που δεν έχουν επιλεγεί επειδή κάτι άλλο είναι καλύτερο. Αλλά είμαστε σε λίγα δισεκατομμύρια σε αυτή την κατάσταση όπου τρισεκατομμύρια δολάρια χάνουν οικονομικά … αξίζει τον κόπο» , δήλωσε ο Γκέιτς.

Ο Bill Gates δήλωσε ότι η δοκιμή και η κατασκευή της παραγωγικής ικανότητας ταυτόχρονα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη ενός εμβολίου εντός της περιόδου των 18 μηνών. Σχολιάζοντας τη σημερινή κοινωνική αποστασιοποίηση και τη διατήρηση των μέτρων στο σπίτι σε όλη τη χώρα, είπε ότι θα πάρουμε πολλά ασυνήθιστα μέτρα μέχρι να εμβολιάσουμε τον κόσμο, προσθέτοντας: «Αυτή είναι μια μεγάλη δουλειά, αλλά είναι όπου πρέπει να πάμε «- Ο λόφος(Der Hügel).

Ο κόσμος, όπως γνωρίζουμε, θα αλλάξει για πάντα μετά την πανδημία του κοροναϊού, δήλωσε ο Γκέιτς, ο οποίος ζήτησε αυστηρότερο αποκλεισμό αυτή την εβδομάδα και δήλωσε ότι σύντομα θα έχουμε «ψηφιακά πιστοποιητικά» για να υποδείξουμε την κατάσταση υγείας και εμβολιασμού μας.

Ο Bill Gates απάντησε σε μια ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Reddit «Ask Me Anything» και υπογράμμισε σημαντικές αλλαγές για τους απλούς ανθρώπους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ιδιωτική ζωή και τα πολιτικά δικαιώματα.

«Κάποια στιγμή θα έχουμε κάποια ψηφιακά πιστοποιητικά που θα δείχνουν ποιος έχει αναρρώσει ή δοκιμαστεί πρόσφατα, ή όταν έχουμε ένα εμβόλιο που το έλαβε», δήλωσε ο Gates.

O Gates ζήτησε επίσης ένα «εθνικό σύστημα παρακολούθησης» και είπε ότι «στο Σιάτλ το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον προσφέρει χιλιάδες εξετάσεις την ημέρα αλλά κανείς δεν συνδέεται με ένα εθνικό σύστημα παρακολούθησης» και ότι «κάθε φορά που υπάρχει θετικός έλεγχος «Πρέπει να γίνει κατανοητό το πού είναι η ασθένεια και αν πρέπει να ενισχύσουμε την κοινωνική απόστασιοποίηση.»

Ο αριθμός των περιπτώσεων κορωναϊού παγκοσμίως ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο την Πέμπτη και έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 55.000 θάνατοι, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο παγκόσμιος ηγέτης με περισσότερες από 245.000 περιπτώσεις.

Το έβαλαν σωστά στα πρόσωπά μας

Δεν το κρύβουμε πια … ακούστε τις αρχικές παρατηρήσεις και ερωτήσεις του Noah.

Bill Gates on Fighting Coronavirus | The Daily Social Distancing Show

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *