Aυτός ο ιός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος!! -‘Telegraph’: Η Σουηδία Νικάει Τον ‘COVID-19’ – ΧΩΡΙΣ Καραντίνα, Χαμηλή Θνητότητα Και Ε λ ά χ ι σ τ ε ς Συνέπειες Στην Οικονομία……

5/5 (2)

Aυτός ο ιός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος!!

Σε λίγους μήνες σκότωσε το 80% των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας!

https://mfmeuron.blog.tdg.ch/archive/2020/08/12/la-population-le-corps-medical-le-gouvernement-308155.html#more

Αυτό είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας αν δεν αντιδράσουμε σύντομα:

Δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα του ιού στην Σουηδία!

Οι Σουηδοί λοιδορήθηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο επειδή αρνήθηκαν τα lockdown – κράτησαν ανοικτά τα σχολεία και δεν απειλήθηκαν από την κυβέρνησή τους για πρόστιμα και μάσκες- αλλά μάς κλείνουν χαμογελώντας το μάτι, καθώς ειδικοί διαπιστώνουν ότι στην Στοκχόλμη έχει σχεδόν ήδη επιτευχθεί η ανοσία αγέλης.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8607731/Why-Sweden-pilloried-world-refusing-lock-having-laugh.html


Δυστυχώς όμως.. στο Κεμπέκ του Καναδά, και παρόλη την επιτυχημένη πορεία αντίδρασης 100.000 ατόμων την περασμένη βδομάδα,  ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι θα γίνουν υποχρεωτικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό και lockdown και υποχρεωτικοί μαζικοί εμβολιασμοί μόλις προμηθευτούν το εμβόλιο.

https://conscience-du-peuple.blogspot.com/2020/08/la-loi-de-sante-publique-du-quebec.html

Μην ξεχνάμε όμως ότι ο νεοφιλελέ-φτ πρωθυπουργός Trudeau είναι πιστή αντιγραφή του Μητσοτάκη. Ο πατέρας του υπήρξε επίσης πρωθυπουργός και επίσης αποτελεί, σαν τον Μητσοτάκη, μόνιμο μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του Davos Forum.

O Neel Kashkari, πρόεδρος της FED στη Μινεάπολη, παροτρύνει το Κονγκρέσο να εισηγηθεί σε νέο lockdown. Φίδια παντού!

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-08-02/fed-s-kashkari-urges-congress-to-act-suggests-fresh-lockdown

Εντωμεταξύ ο «γιατρός να σού τύχει» Anthony Fauci, είπε πως δεν είναι και πολύ υψηλές οι προσδοκίες των επιστημόνων, για υψηλή απόδοση του εμβολίου, όταν θα είναι έτοιμο. Εκτίμηση η οποία συνάδει και με τις ανακοινώσεις, τις προάλλες, του FDA (αμερικανικός οργανισμός διαχείρισης τροφών και φαρμάκων), ότι θα ενέκρινε άνετα ένα εμβόλιο το οποίο θα αποδεικνυόταν ασφαλές έστω κι αν περιοριζόταν μόνο στο 50% η απόδοσή του.

https://www.cnbc.com/2020/08/07/coronavirus-vaccine-dr-fauci-says-chances-of-it-being-highly-effective-is-not-great.html

https://www.cnbc.com/2020/08/07/coronavirus-vaccine-dr-fauci-says-chances-of-it-being-highly-effective-is-not-great.html


Πάρτε και ένα ωραίο αρθράκι με τίτλο:

Οι περιορισμοί στα σπίτια (lockdown) είναι ένα τεστ, για να μετρήσει το σύστημα ΠΟΣΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

diotos.blogspot.com

‘Telegraph’: Η Σουηδία Νικάει Τον ‘COVID-19’ – ΧΩΡΙΣ Καραντίνα, Χαμηλή Θνητότητα Και Ε λ ά χ ι σ τ ε ς Συνέπειες Στην Οικονομία……

Οι Σουηδοί δεν πέτυχαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοιού στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, οπότε αν είχε διορθωθεί αυτή η μεγάλη αποτυχία, το ποσοστό θανάτου του θα μπορούσε να ήταν πολύ χαμηλότερο.

Ίσως το μεγαλύτερο παράδειγμα προκατάληψης των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης είναι η Σουηδία που ακολούθησε μια άλλη αντιμετώπιση για τον COVID-19 αναφέρει η Telegraph.
Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης κάλυψαν το ποσοστό θνησιμότητας στην Σουηδία αλλά αγνόησαν π.χ. ότι το ποσοστό θνητότητας της Σουηδίας ήταν ακόμα χαμηλότερο από Βρετανία και άλλες χώρες που ακολούθησαν συνταγές lockdowns.
Όταν ο Anders Tegnell, αρχιτέκτονας της στρατηγικής της Σουηδίας, είπε κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης, ότι θα έκανε τα πράγματα «διαφορετικά» αν του δινόταν μια δεύτερη ευκαιρία, ο δυτικός τύπος, συμπεριλαμβανομένης και της ‘New York Times’, έσπευσε να το χαρακτηρίσει ως παραδοχή αποτυχίας, έναντι της καραντίνας που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες.

Ο Tegnell αργότερα διευκρίνισε ότι εννοούσε κάτι άλλο από αυτό που ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Δύσεως.
Επιπλέον, στην Σουηδία, οι θάνατοι μειώθηκαν σχεδόν στο μηδέν. Και δεδομένου ότι η οικονομία της χώρας παρέμεινε ανοιχτή όλη αυτή την φορά, υπάρχει ελάχιστος κίνδυνος οικονομικού ‘σοκ’, όταν καταργηθούν τελικά οι ελάχιστοι περιορισμοί που ισχύουν.
Με βάση την Telegraph η επιτυχία της Σουηδίας στην καταπολέμηση του ιού, ενώ ελαχιστοποίησε την οικονομική ζημία, αναδεικνύει το βάθος της ανικανότητας του βρετανικού ιατρικού συστήματος.
Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε, ότι η Σουηδία τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες.
Ο Anders Tegnell, ο επιδημιολόγος και επικεφαλής στην διαχείριση του κορωνοιού στην Σουηδία, έχει πετύχει ένα αξιοσημείωτο τριπλό στοίχημα:
-πολύ λιγότεροι θάνατοι με βάση τον πληθυσμό συγκριτικά με την Βρετανία
-διατήρηση βασικών ελευθεριών και ευκαιριών, συμπεριλαμβανομένης της σχολικής εκπαίδευσης και
-το πιο εντυπωσιακό, μια ύφεση σχεδόν 50% χαμηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο.
Η Βρετανία αλλά και άλλες χώρες που υιοθέτησαν καραντίνες αντιμετώπισαν την όλη κατάσταση από φόβο, ή αλαζονεία.
Το αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών είναι ότι εκατομμύρια θα χάσουν τη δουλειά τους όταν τελειώσει αυτό το επιδημιολογικό ‘σοκ’.
Δεκάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν, η εκπαίδευση βρίσκεται σε χάος.Πολλές χώρες θα αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο πρόβλημα στην υγεία των πολιτών και της οικονομίας.
Οι πανδημίες προκαλούν μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, για λόγους αλτρουϊσμού, καθώς και για προσωπικό συμφέρον.
Ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η εξάπλωση μιας θανατηφόρου, μεταδοτικής ασθένειας, ελλείψει θεραπείας ή εμβολίου, είναι η κοινωνική απόσταση.
Ο φόβος και ο πανικός αναπόφευκτα ξεκινούν, καθώς το κοινό προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει τη μόλυνση του ιού.
Η ύφεση στις οικονομίες είναι σχεδόν εγγυημένη.Αλλά εάν η μείωση του ΑΕΠ είναι αναπόφευκτη, οι κυβερνήσεις μπορούν να επηρεάσουν το μέγεθος και την κλίμακα του.
Η μια περίπτωση είναι να αφήσουν την ασθένεια να ωριμάσει, έως ότου επιτευχθεί η ανοσίας της αγέλης.
Πολύ σωστά, καμμία κυβέρνηση δεν έχει ακολουθήσει αυτήν την πολιτική, λόγω του φόβου των μαζικών θανάτων και της συνολικής κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης.
Η δεύτερη προσέγγιση περιλαμβάνει την επιβολή περιορισμών για τη διευκόλυνση της κοινωνικής απόστασης, την απαγόρευση ορισμένων ειδών συγκεντρώσεων, ενθαρρύνοντας και ενημερώνοντας το κοινό.
Οι Σουηδοί ακολούθησαν μια εκδοχή αυτή την στρατηγική: υπήρξε δίκαιος περιορισμός, αλλά και εστίαση στη διατήρηση της κανονικής ζωής και στην διατήρηση ανοικτών σχολείων.

Ο ιός αντιμετωπίστηκε πολύ σοβαρά, αλλά ΔΕΝ υπήρξε επίσημη καραντίνα.
Ο Tegnell είναι ένας από τους λίγους γνήσιους ήρωες αυτής της κρίσεως: εντόπισε τις σωστές στρατηγικές.
Η τρίτη επιλογή είναι η πλήρης στατιστική προσέγγιση, η οποία επιβάλλει καθολική καραντίνα στην κοινωνία.
Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να είναι σωστή κάτω από ορισμένες συνθήκες – εάν το εμβόλιο είναι κοντά – αλλά το ‘σοκ’ στην οικονομία είναι δραματικό.
Σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι πίστευαν ότι η οικονομία της Σουηδίας θα υποφέρει σε μεγάλο βαθμό από την στρατηγική που ακολούθησε στον κορωνοιό.
Έκαναν λάθος.
Το Α.Ε.Π. της Σουηδίας εκτιμάται ότι θα μειωθεί για το 2020 μεταξύ -3% με -4%.
Αντίθετα, η οικονομία της Βρετανίας υποχώρησε κατά -22,2% το πρώτο εξάμηνο του 2020, πολλαπλάσια πτώση από τη Σουηδία και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 45%.
Το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώθηκε ακόμη περισσότερο 22,7% και της Γαλλίας 18,9% ενώ της Ιταλίας 17,1% ενώ είχαν και μεγάλα ποσοστά θνητότητος.
Οι Σουηδοί δεν πέτυχαν να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοιού στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, οπότε αν είχε διορθωθεί αυτή η μεγάλη αποτυχία, το ποσοστό θανάτου του θα μπορούσε να ήταν πολύ χαμηλότερο.
www.bankingnews.gr

https://www.ksipnistere.com/2020/08/telegraph-covid-19.html

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *