1967 : ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ, 2020 : ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΜΕ

5/5 (3)

Έτσι λειτουργεί η…»Δημοκρατία» στην χώρα μας!

Σε ολοκληρωτικό φιάσκο οδηγείται η κυβέρνηση με την πολιτική της στο θέμα των Λαθρό, καθώς αδυνατεί ή δεν θέλει να κάνει οποιαδήποτε κίνηση αφενός να περιορίσει τις εισροές και αφετέρου να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της, με συνέπειες όλο το βάρος να πέφτει στις πλάτες των νησιωτών που τώρα λένε στον κύριο Μητσοτάκη : «Μολών Λαβέ»!

Όπως αναφέρεται Εκρηκτικό είναι το κλίμα σε όλο το βόρειο Αιγαίο αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιτάξεις γης για την δημιουργία νέων κέντρων παραμονής αλλοδαπών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην έκδοση «Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» για την επίταξη «για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητων ακινήτων και εκτάσεων για τη διαχείριση της κρίσης» της συγκεκριμένης θέσης.

Ο ίδιος ο εκλεγμένος με τη ΝΔ πριν από επτά μήνες, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλο να επιτάξει την θέση “Καράβα” στη Λέσβο και την θέση Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17») στη Χίο, προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι παρεκκλίνει από τις αποφάσεις της και αυτό «οι δομές δεν θα γίνουν».

«Είναι μια έκπληξη και εικάζω ότι έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η Κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα. Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων.
Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται.

Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει» τονίζει.

Στην Λέσβο έκτακτες συνεδριάσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα δημοτικά Συμβούλια δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, ενώ έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.

Εσείς όμως εκεί στα νησιά, αλήθεια τι είχατε ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *