«Ἀσφαλῶς καί πρέπει νά συνεργαστοῦμε μέ τούς Ἀρμενίους»

«Φλέγεται» ο Καύκασος τα τελευταία 24ωρα καθώς ένοπλη σύγκρουση ξέσπασε στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (ἐδῶ κι᾿ἐδῶ) μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Συγκεκριμένα, στη «γραμμή επαφής» των δύο κρατών η ένταση ανατροφοδοτήθηκε, δίνοντας συνέχεια σε μια ενεργή εμπόλεμη διαμάχη που παραμένει χωρίς διευθέτηση από το 1991 για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ενώ η περιοχή ανήκει de jure στο Αζερμπαϊτζάν, η πλειοψηφία των 145.000 κατοίκων είναι Αρμένιοι.

«Η Τουρκία υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν επίσης μέσω προσωπικού, συμβούλων, μισθοφόρων και επίσης με τα F-16 τους. Για κάθε Αρμένιο που ζει στον πλανήτη, αυτό είναι ένα είδος επιστροφής του φαντάσματος. Γιατί λέω φάντασμα, γιατί αυτό είναι το φάντασμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που πριν από 105 χρόνια ήταν υπεύθυνη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν υπάρχει τρόπος να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτή η γενοκτονία» επισημαίνει από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν.

Το ξέσπασμα μιας σύρραξης στην περιοχή είναι πολύ πιθανό να θέσει σε κίνδυνο τον αγωγό TAP, τον βασικό αγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου των δυτικών συμφερόντων στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα

..να ταχθεί ανοιχτά με το μέρος της Αρμενίας καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος που έγινε ο πρώτος πρέσβης της Ελλάδας στην Αρμενία το 1993, μιλώντας στο Sputnik:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε δηλώσεις συμπαράστασης του ΥΠΕΞ της Αρμενίας στην Ελλάδα με αφορμή την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το Oruc Reis. Αν ανατρέξουμε βαθύτερα στην ιστορία, θα δούμε ότι ο αρμενικός λαός της διασποράς υποστήριξε τον ελληνισμό στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Πρώτα οι Αρμένιοι έκαναν διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Ακολούθησαν οι Έλληνες.

»Ασφαλώς και πρέπει να συνεργαστούμε με τους Αρμενίους, ιδίως μετά την αισχρή συμπεριφορά του Αλίγεφ στον Έλληνα Πρέσβη όταν ο τελευταίος έδινε τα διαπιστευτήριά του. Ο Αζέρος Πρόεδρος είπε στον Πρέσβη ότι υποστηρίζει σε όλα την Τουρκία ως προς τα ελληνοτουρκικά».( ΕΔΩ)

Στα ελληνικά το όνομα Αρμενία απαντάται περίπου την ίδια εποχή, με πιθανή προέλευση ένα απόσπασμα που αποδίδεται στον Εκαταίο τον Μιλήσιο από τα 476 π.Χ. Ο Ηρόδοτος στα 440 π.Χ. έγραφε «Ἀρμένιοι δὲ κατά περ Φρύγες ἐσεσάχατο, ἐόντες Φρυγῶν ἄποικοι» δηλαδή «οι Αρμένιοι ήταν εξοπλισμένοι σαν τους Φρύγες, αφού ήταν άποικοι των Φρυγών». Μερικές δεκαετίες αργότερα ο Ξενοφώντας, στην περιγραφή της εκστρατείας του κατά των Περσών, περιγράφει με αρκετή λεπτομέρεια τη ζωή των Αρμενίων χωρικών και τη φιλοξενία τους. Αναφέρει ότι μιλούσαν μια γλώσσα που στα δικά του αυτιά έμοιαζε με τη γλώσσα των Περσών.

…..

Οι Αρμένιοι ήταν μεγάλοι στρατιωτικοί ηγέτες και σκληροί μαχητές γι’αυτό διέπρεψαν στο Βυζάντιο αναδεικνύοντας ισχυρούς στρατηγούς και αυτοκράτορες όπως ο Ηράκλειος, γιος ενός επίσης σπουδαίου Αρμένιου στρατηγού, του Ηρακλείου έξαρχου της Καρχηδόνας.

……

Αρμενικής καταγωγής, από την Καππαδοκία, ήταν η βυζαντινή δυναστεία των Φωκάδων, και οι αυτοκράτορες Νικηφόρος Β’ Φωκάς και Λέων Ε’ ο Αρμένιος.(ἐδῶ)

Η επιρροή του Γρηγόριου του φωτιστή οδήγησε στην υιοθέτηση του Χριστιανισμού ως επίσημη θρησκεία στην Αρμενία το έτος 301 μ.Χ.. Είναι προστάτης άγιος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας(ἐδῶ)
Η Αρμενία ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία, στις αρχές του 4ου αιώνα, κατά την παράδοση το έτος 301. Σήμερα επίσημη θρησκεία του κράτους είναι ο χριστιανισμός τον οποίο ασπάζεται το 99% των πολιτών

Ἐπίσης διαβάζουμε ὅπωσδήποτε : Ἦταν ἤ ὄχι γενοκτονία ἡ γενοκτονία; 
Οἱ τουρκαλάδες; Προβληματικά ὅντα,μηδενός ἐξαιρουμένου ! 
«Ἡ Ἑλλάδα ποτέ δέν πεθαίνει». Δεῖτε ποιοί τό τραγουδοῦν

sxolianews.blogspot.com

Η Αρμενία μάχεται ηρωικά ενάντια σε τούρκους και αζέρους! Κατάπτυστη ανακοίνωση Δένδια…

=π.Δ…Ε, ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ……..

Σφοδρές μάχες εξελίσσονται αυτή την στιγμή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.Το Αζερμπαϊτζάν – με την ανοιχτή στήριξη Ερντογάν – έπληξε στρατιωτικά την αυτόνομη περιφέρεια που ιστορικά και πληθυσμιακά ανήκει στην Αρμενία…..Παρά τον αιφνιδιασμό, οι Αρμένιοι έχουν προξενήσει ήδη μεγάλες απώλειες στους επιτιθέμενους, έχουν καταρρίψει ελικόπτερα και έχουν καταστρέψει ολοσχερώς άρματα μάχης.Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα» στηρίζουν ενθέρμως τον Αγώνα της Αρμενίας ενάντια στο κοινό μέτωπο τούρκων και αζέρων. Ο Ηλίας Κασιδιάρης έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter: «Θυμάμαι σαν νέος Καταδρομέας στο Μεγάλο Πεύκο συναντούσαμε πάντα στο πρωινό τρέξιμο τους Αρμένιους που εκπαιδεύονταν στη Ζ’ΜΑΚ.

Όλοι θηρία, μάχιμοι και ευθυτενείς. Σήμερα πολεμούν με Τιμή ενάντια σε τούρκους και τουρκομάνους.

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!» Την ίδια ώρα, το άθλιο ΥΠ.ΕΞ. της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με πρωτοβουλία του τουρκοπροσκυνημένου Δένδια, εξέδωσε μία κατάπτυστη ανακοίνωση «ίσων αποστάσεων», εξομοιώνοντας τους ανθέλληνες θύτες, με τα θύματα. Ξεχνούν οι ξεφτιλισμένοι νεοδημοκράτες πως πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν προσέβαλε την Ελλάδα, δηλώνοντας ευθαρσώς στον νεοαφιχθέντα Έλληνα πρέσβη: «Υποστηρίζουμε σε όλα τους τούρκους αδερφούς μας!». Δείτε την άθλια και κατάπτυστη ανακοίνωση Δένδια και τι κράξιμο εισπράττει από τους σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες:Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα.Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης.

Τό είδα>>> ΕΔΩ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *