Ἀπό ποιόν Ισραηλίτη,ἐκπροσωπεῖται ἡ Κύπρος στό EjP ;

5/5 (1)

Ὁ Ράσκιν εἶναι ὁ θρησκευτικός ἀρχηγός τῆς ἑβραϊκῆς κοινότητος τῆς Κύπρου.Πῆγε στό νησί γιά νά βοηθήσῃ τούς ὁμόθρησκούς του,ὁ ἄνθρωπος βρέ παιδί μου.

Ἔχει καλές προθέσεις.Νά βοηθήσῃ εἴπαμε…

Θυμᾶστε τό περιστατικό μέ τούς ἑορτασμούς τῆς Χανουκά,στήν Κύπρο; 
Εξοργισμένη είναι η εβραϊκή κοινότητα Κύπρου με αφορμή την χρέωση που επέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία για υπηρεσίες ασφαλείας κατά την διάρκεια των εορτασμών του Χάνουκα, στις 3 Δεκεμβρίου.

Menachem Margolin

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των timesofisraelη Κυπριακή Δημοκρατία απέστειλε λογαριασμό την επόμενη μέρα των εορτασμών προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης.

Ο Ραβίνος Menachem Margolin, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη. Σ’ έντονο ύφος χαρακτήρισε ως προσβολή την κίνηση αυτή της Κύπρου, καλώντας παράλληλα τον ΥΠΑΜ να διαγράψει την χρέωση αυτή.Υπενθύμισε παράλληλα ότι στις 6 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε ψήφισμα εναντίον του αντισημιτισμού.

Το σχετικό ψήφισμα μεταξύ άλλων «καλεί τα κράτη μέλη να προβλέψουν την χρηματοδότηση και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των εβραϊκών κοινοτήτων, των θεσμών και των πολιτών».

Την πλήρη αντίθεσή της στο περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής εξέφρασε η εβραϊκή κοινότητα Κύπρου διά του Προέδρου της Εβραϊκής ΚοινότηταςShahak Avni

Καταλάβατε; Ἀπό τήν μία ἔρχεται ὁ ἐξ Εὐρώπης Ῥαββίνος καί ἀπειλεῖ τήν Κυπριακή Δημοκρατία ἀνοικτά ὡς ἀντισημιτική,ἀλλά καί θέλοντας νά δείξῃ ποιός στήν οὐσία ἔχει τό πάνω χέρι καί ἀπό τήν ἄλλη ὁ τοπικός ῥαββίνος «καταδικάζει» τήν συγκεκριμένη συμπεριφορά καί «χαϊδεύει» τήν Κυπριακή Δημοκρατία. Ἡ οὐσία εἶναι πώς τό «μήνυμα» ἐστάλη καί οἱ παραλῆπτες ἄν θέλουν ν᾿ἀποφύγουν τίς ῥετσινιές τοῦ ἀντισημιτισμοῦ,μ᾿ὅ,τι φέρει μαζύ της μία τέτοια κατηγορία ( Εὑρωπαϊκό ψήφισμα κ.λπ.), μελλοντικῶς δέν θά πέσουν στό ἴδιο …παράπτωμα. (ἀπό ἐδῶ)

Ἀπό τήν μία ὁ Μαργκολίν τῆς European Jewish Association,ἀπό τήν ἄλλη ὁ Ράσκιν τοῦ European Jewish Parliament

Ἡ δουλειά τους νά γίνεται… Η συναγωγή της Λάρνακας βρίσκεται στο παραθαλάσσιο θέρετρο και πόλη της Λάρνακας της Κύπρου. Η συναγωγή εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2005. Είναι η πρώτη και μοναδική συναγωγή του νησιού. Μέχρι τα εγκαίνιά της η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συναγωγή. «Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός για την Κύπρο,» δήλωσε ο αρχιραβίνος του Ισραήλ Γιόνα Μέτζγκερ, μπροστά σε ένα πλήθος 100 ατόμων, κατά την τελετή εγκαινίων. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Κύπρος είναι ανοιχτή σε όλες τις θρησκείες.» 
Ο Πεύκιος Γεωργιάδης, υπουργός παιδείας τότε, δήλωσε ότι «Η Κύπρος είναι ένα κράτος όπου όλες οι θρησκείες είναι ανεκτές και χαιρετίζουμε την Εβραϊκή συναγωγή,».(ἐδῶ)
Ὁ ραββίνος Ράσκιν,καί μέλος τοῦ EjP,ἔχει πολύ καλές σχέσεις μέ κύπριους κρατικούς ἀξιωματούχους καί ἄλλους …ἐπισήμους,γενικῶς : 


Καί εἶναι αὐτός που : ανέλαβε να ξεναγήσει τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη στις εγκαταστάσεις του νέου Μουσείου της Εβραϊκής Κοινότητας στη Λάρνακα, στις 2 Οκτωβρίου 2019

Το μουσείο είναι ιδέα του ραβίνου Raskin και του Sibyl Silver, διευθυντή του Ιδρύματος Εβραϊκής Κληρονομιάς με έδρα τις Η.Π.Α. Ο Raskin, αναφέρει το δημοσίευμα, διατηρεί επίσης δύο κυλίνδρους Τορά στο εβραϊκό κοινοτικό κέντρο της Κύπρου στη Λάρνακα, δίπλα από το οποίο θα κατασκευαστεί το Μουσείο. Με την Κύπρο να έχει ρεκόρ επισκεπτών, ο Raskin έχει ως στόχο να προσελκύσει παραθεριστές και επιχειρηματίες από τις αραβικές χώρες, τη Ρωσία και το Ισραήλ. Εκτιμά ότι το συνολικό κόστος του μουσείου θα φτάσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.(ἐδῶ)
«Θυμάμαι τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Κύπρου. Δεν είχαν καλή σχέση με το Ισραήλ », δήλωσε ο ραβίνος Raskin. «Ήταν κομμουνιστές και έμοιαζαν με τους Άραβες. Δεν παρακολούθησαν ούτε καν τις εορταστικές εκδηλώσεις του Yom Ha’atzma’ut [Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ]. Αλλά αυτή η κυβέρνηση οικοδομεί σχέσεις σε καθημερινή βάση. Βλέπουμε πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.» (ἐδῶ)
 Ὁ ῥαββίνος Ράσκιν,παρακαλῶ,ὁ θρησκευτικός ἀρχηγός τῆς ἑβραϊκῆς κοινότητος Κύπρου καί μέλος τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ ἑβραϊκοῦ Κοινοβουλίου.
Αὐτά…

Ἡ Πελασγική

sxolianews.blogspot.com

Ενδιαφέρον…

Περισσότερα, εδώ Κ Α Ι εδώ.

www.nikosxeiladakis.gr


Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *