ΩΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ Η (ΑΝΤ)ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

4.44/5 (9)

Ειλικρινά μόνο διεστραμμένα μυαλά θα είχαν την έμπνευση να καθιερώσουν για τις εορτές της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αυτό το έμβλημα, που μόνο αυτή την επέτειο δεν τιμά.

Μια λωρίδα που το μόνο που δεν θυμίζει είναι την Επανάσταση του 1821 είναι το επίσημο σήμα της «επιτροπής» για τον εορτασμό, όχι των 200 ετών από την Εθνεγερσία, αλλά τα 200 χρόνια «μετά» την Επανάσταση του 1821.

Ένα σήμα που παρουσίασε χθες η Γιάννα Αγγελοπούλου, επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέση αυτή.

Από το σήμα απουσιάζουν τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας: Ο Σταυρός και τα όπλα των αγωνιστών του 1821, η σπάθα και το τουφέκι.
Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ανέφερε πως σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται είναι η «ανάδειξη της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος»αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις «Έθνος», «Τουρκοκρατία», «οθωμανικός ζυγός», κλπ.

Εχει διαγράψει τα πάντα, όσα έχουν σχέση με την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και γεννά ερωτηματικά για την πραγματική σκοπιμότητά του. Μάλιστα ξεκινά με διάφορα χρώματα, ακόμα και το κόκκινο, βάφοντας κόκκινη την κορδέλα, για άγνωστους λόγους.

Το σήμα, το οποίο είναι «χορηγία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ)», «επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον.».

Το σήμα αποτελεί μέρος μιας δαπανηρής καμπάνιας η οποία χρυσοπληρώνεται στα γνωστά συστημικά ΜΜΕ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *