ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ : ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΟΠΟΙΟΣ…ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ, (βίντεο)

5/5 (4)

Μετά τα πανηγύρια και τα πυροτεχνήματα με την επιστροφή των πολιτικών βρικολάκων του παρελθόντος, με την συνδρομή του γενιτσαρισμένου ελληνικού λαού, έρχεται για όλους αυτούς η πραγματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν της πολιτικής τους άνεσης.

Η εκλογή υποτίθεται μισητών υποψηφίων για τα εθνικά ζητήματα, όπως του κ Καιρίδη, δείχνει για άλλη μια φορά τον βαθμό της μιντιακής αποχαύνωσης και γενιτσαροποίησης του ελληνικού λαού.

Από την άλλη η έλλειψη πειστικού πατριωτικού λόγου σε συνδυασμό με ένα κατευθυνόμενο εμπάργκο πληροφόρησης, έφερε την πλήρη καθίζηση όποιας ελπίδας για την παρουσία κοινοβουλευτικής αντίστασης στην νεοταξική λαίλαπα που κατακαίει την χώρα, σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά.

Όμως, η νέα κυβέρνηση γνωρίζει ότι εάν σχετικά σύντομα δεν υπάρξει μια βελτίωση ιδίως στα φορολογικά, πράγμα απαγορευμένο από τις Βρυξέλλες, θα βρεθεί και αυτή αντιμέτωπη με τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Η ίδια η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι μάλλον σίγουρο ότι θα ξεκινήσει με την απαίτηση των τελευταίων για τήρηση των συμφωνηθέντων. Δηλαδή…μπάμπαλα κύριοι της Ν.Δ.

Αντίστοιχα, οι διακηρύξεις για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, που θα μπορούσαν να ήταν και ο μηχανισμός για την μείωση της φορολογίας χωρίς μείωση των δημοσίων εσόδων, θα πρέπει να τεθούν στη δοκιμασία της πράξης, σε ένα οικονομικό περιβάλλον όμως που συνδυάζει την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας με τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής παραγωγικής βάσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι το βασικό ερώτημα με όρους συνολικής οικονομίας δεν είναι τόσο οι μεγάλες επενδύσεις, που εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μέρος μόνο της οικονομικής δραστηριότητας, όσο ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση των μεσαίων (αλλά και μικρών) επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Γεγονός είναι πως από εδώ και πέρα τα χαστούκια στην ελληνική κοινωνία θα έρχονται απανωτά και φαίνεται πως αυτός ήταν ο μόνος δρόμος για να συνειδητοποιήσει πραγματικά τι της γίνεται και μόνο έτσι θα μπορέσει να σηκωθεί όρθια επιτέλους.

Θέλει πίστη και μετάνοια.

Η ελπίδα πεθαίνει ποτέ ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *