ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑ(Βίντεο)

5/5 (4)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Η H.R.4760 – Η εξασφάλιση του αμερικανικού νόμου για το μέλλον του 2018 – είναι μια τεράστια προσφορά στο αστυνομικό κράτος που θα χρησιμοποιήσει μια εθνική ταυτότητα για την παρακολούθηση των Αμερικανών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Rep. Bob Goodlatte [R-VA-6] εισήγαγε το H.R.4760 – Ασφάλεια του Αμερικανικού Μέλλοντος Νόμου του 2018, ένα σαρωτικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει όλα από την Εκπαίδευση και το Εργατικό Δυναμικό ως στην Εσωτερική Ασφάλεια.

Επίσης, σε αυτό το μεγαλοπρεπή νομοσχέδιο 400 σελίδων βρίσκονται οι λεπτομέρειες μιας νέας βιομετρικής ταυτότητας που θα μπορούσε σύντομα να απαιτείται για όλους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σχετικά με αυτή τη νομοθεσία.

Ο H.R. 4760 θεσπίζει ένα υποχρεωτικό σύστημα εθνικής αναγνώρισης που απαιτεί από όλους τους Αμερικανούς να φέρουν αναγνωρισμένο από την κυβέρνηση δελτίο ταυτότητας που περιέχει «βιομετρικά χαρακτηριστικά». Χωρίς αυτήν την κάρτα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν θα μπορείτε να εργαστείτε σε αυτή τη χώρα.

Η νομοθεσία καταρτίστηκε υπό την αιγίδα μιας νομοθετικής λύσης για τους σημερινούς δικαιούχους του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals).

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο (Ρον Παύλος) Ron Paul, «το νομοσχέδιο αυτό θα παρείχε στους δικαιούχους της DACA τριετή ανανεώσιμη νομική κατάσταση, αναγκάζοντας ταυτόχρονα ένα βιομετρικό εθνικό δελτίο ταυτότητας σε όλους σχεδόν τους άλλους».

 

 

 

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *