ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΥΠΟ…ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

5/5 (13)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αν κανείς περιδιαβεί αυτές τις μέρες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα παρατηρήσει μια θαμπερή εορταστική ατμόσφαιρα, με χιλιάδες δέντρα στολισμένα, με δρόμους γεμάτους από εορταστικά φωτάκια, με βιτρίνες πολύχρωμες και εορταστικές, αλλά πουθενά δεν θα δει κάτι που να μαρτυρά το κεντρικό σημείο αυτής της εορτής, δηλαδή κάτι που να μας θυμίζει ότι τα Χριστούγεννα εορτάζονται για την γέννηση του Ιησού Χριστού.

Ειδικά η περίφημη φάτνη, δηλαδή το σκηνικό εκείνο που θυμίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την γέννηση του Θεανθρώπου μέσα σε μια ταπεινή φάτνη, διπλά στα αθώα ζώα που τον περιτριγύριζαν, είναι απαγορευμένη, μια εικόνα που έπρεπε να εξαφανιστεί γιατί θυμίζει μια συγκεκριμένη θρησκεία ειδικά σε μια Ευρώπη όπου η ισλαμική παρουσία είναι όλο και πιο έντονη.

Όλα αυτά εύλογα, αλλά δυστυχώς το ίδιο έχει αρχίσει και συμβαίνει και στην χώρα μας, σε μια κατ εξοχή όπως θέλουμε ακόμα να πιστεύουμε χριστιανική ορθόδοξη χώρα.

Στις εορταστικές πλατείες των πόλεων που στήθηκε ένα εορταστικό πρόγραμμα, σπάνια κανείς θα δει μια χαρακτηριστική φάτνη, ή όταν κάποιοι αθεράπευτοι και… «φασίστες» την στήσουν, κάποιοι άλλοι… «προοδευτικοί» θα την κλέψουν για να την καταστρέψουν για να μην θυμίζει το νόημα αυτής της γιορτής.

Χριστούγεννα λοιπόν χωρίς Χριστό. Αυτό άλλωστε δεν επιδίωκε εδώ και χρόνια η Νέα Τάξη. Χριστούγεννα μόνο και μόνο για γαστριμαργία, για κατανάλωση αλκοόλ, για το χειρότερο, να βυθιστούμε στην δίνη του δαιμονικού τζόγου.

Χριστούγεννα της Νέας Εποχής μας, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν θρησκεία, δεν έχουν Θεό, αλλά μόνο οθόνες που τους αφαιρούν κάθε δυνατότητα σκέψεως και κριτικής.

Αυτά τα Χριστούγεννα θέλουμε ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Συναφή Άρθρα

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *