ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΡΒΟΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ-ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

5/5 (2)

Πραγματικά συγκλονιστικές και ιστορικές στιγμές έζησε χτες η σέρβικη πρωτεύουσα, το Βελιγράδι, στέλνοντας πολύ σημαντικά μηνύματα σε όλη την Βαλκανική, (Πρέσπες), και όχι μόνο.

Απίστευτες σκηνές στο Βελιγράδι καθώς 100.000 Σέρβοι συγκεντρώθηκαν σε μια πρωτοφανή υποδοχή «Τσάρου» στον Β.Πούτιν.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη Πούτιν στο Βελιγράδι θα υπογραφούν συνολικά 21 συμφωνίες που αφορούν τους τομείς ενέργειας, υποδομών, εμπορίου, νέων τεχνολογιών, πολιτισμού, τουρισμού, αμυντικών συστημάτων, πυρηνικής ενέργειας.

Περίπου 100.000, σερβικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό σε 180.000 Σέρβους, υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της Ρωσίας στο ναό του Αγίου Σάββα με συνθήματα όπως «Καλώς Ήρθατε, Αδελφέ Πούτιν!». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της σερβικής Κουρίρ, πολίτες είχαν έρθει από πολλές πόλεις της Σερβίας και φώναζαν ρυθμικά: «Πούτιν Σερβία, Βούτσιτς Σερβία!»

Μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σάββα από νωρίς σήμερα το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν πολίτες από όλες τις περιοχές της Σερβίας, από το Κόσσοβο αλλά και την Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας για να καλωσορίσουν το Ρώσο πρόεδρο ο οποίος επισκέφτηκε τον ορθόδοξο Ναό.

Η Ρωσική Ομοσπονδία είναι κτήτορας του Ναού και έχει χρηματοδοτήσει την αγιογράφηση με ψηφιδωτά του τρούλου και του εσωτερικού χώρου.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε στους χιλιάδες Σέρβους λέγοντας:
«Σας ευχαριστώ για την φιλία» με τους Σέρβους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα:

«Πούτιν, Πούτιν, Σερβία και Ρωσία δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ. Το Κόσοβο είναι Σερβία όπως η Κριμαία είναι Ρωσία».

Pronews
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *