ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ…«ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

4.6/5 (20)

egede_it_dalasi_h63895Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ στο Αιγαίο έχουμε καθημερινά αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, την ίδια ώρα ένα κυριολεκτικό χάος και ένα «κυνήγι μαγισσών» αναφέρεται στην τουρκική πολεμική αεροπορία, που για πολλούς στην Τουρκία έχει καταρρεύσει μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Όπως αποκαλύπτουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, συνεχίζεται ένα μαζικό κύμα συλλήψεων Τούρκων πιλότων στις αεροπορικές βάσεις της Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας, Μαλάτειας, Άδανας, Σμύρνη, Εσκίσεχήρ και Μπαλικσεχίρ, (είναι οι κατ εξοχή δυο αεροπορικές βάσεις από όπου εφορμούν τα τουρκικά αεροσκάφη για το Αιγαίο), για την συμμετοχή του στο πραξικόπημα.

Όπως έχει αναφερθεί σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα του Ικονίου συνελήφθηκαν 280 πιλότοι της τουρκική πολεμικής αεροπορίας για την συμμέτοχη τους στο πραξικόπημα, από τους οποίους οι 100 κρατούνται ενώ οι άλλοι 180 αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι γιατί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κατέθεσαν στοιχεία, (κάρφωσαν), σε βάρος των συνάδελφων τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επικρατήσει ένα έντονο κλίμα καχυποψίας και ο καθένας πιλότος υποπτεύεται τους άλλους ότι μπορεί να τον καταδώσουν συνάδελφοι του και να τον συλλάβουν.

Αυτό προκαλεί πολλές παρενέργειες που δεν ξέρουμε το πόσο μπορεί αν επηρεάσουν την κατάσταση στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, σίγουρα όμως δείχνει χαρακτηριστικά σημάδια για την κατάσταση που επικρατεί στην τουρκική πολεμική αεροπορία.

Το προβλήμα όπως πάντα στην διαμάχη του Αιγαίου δεν είναι οι Τούρκοι, αλλά κάποιοι οι δικοί μας… «φωστήρες»!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *