ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ…. ΠΟΛΙΤΙΚΗ

4.67/5 (3)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φόρα η χώρα έζησε και ζει στον όλεθρο των πυρκαγιών που κατακαίουν αυτή την φορά εκτάσεις μέσα στην Αττική. Για πολλούς αυτό το θέμα έχει και μεγάλη πολιτική, αλλά και εθνική διάσταση, καθώς στο παρελθόν, την δεκαετία του ενενήντα, είχε τότε αποκαλυφθεί από το σκάνδαλο του Σουσουρλούκ ότι πολλές φωτιές της έβαζαν Τούρκοι πράκτορες υπό την αρχηγεία του τότε αρχιμαφιόζου, Γκρίζου Λύκου, Αμπντουλάχ Τσατλί.

Τον Δεκέμβριο του 2011 ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, η οποία «επιβεβαίωνε την εγκληματική δράση της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ στην Ελλάδα. Παραδέχθηκε ότι τουλάχιστον την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ το 1995-1997 Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση. Ηταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από τους Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν περισσότερο συγκεκριμένες πληροφορίες».

Το Αύγουστο του 2007 επί κυβερνήσεως Καραμανλή, που είχε τολμήσει τότε την μεγάλη προσέγγιση με την Ρωσία, η χώρα καίγονταν κυριολεκτικά.

Όσοι θυμούνται ή είχαν βιώσει τι είχε συμβεί με τους εμπρησμούς της χώρας τον Αύγουστο του 2007 και το συγκρίνουν με το σήμερα, χαμογελούν μελαγχολικά.

Τότε που η χώρα βίωσε μια τεράστια «ασύμμετρη επίθεση», την πρώτη στην ιστορία της με στόχο την ανατροπή μιας νόμιμης κυβέρνησης της κυβέρνησης Καραμανλή που μόλις είχε προκηρύξει εκλογές!
Δύο άνθρωποι που έζησαν από πολύ κοντά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωάννης Σταμούλης και Νικόλαος Διαμαντής μέσα από το βιβλίο τους, που κυκλοφόρησε για τη σκοτεινή εκείνη περίοδο, παραθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν τους εμπρησμούς με την επιχείρηση ανατροπής του Κώστα Καραμανλή.

Για το ίδιο θέμα στις 27ης Αυγούστου 2007 ο Μίκη Θεοδωράκη, μεταξύ άλλων σημείωνε:
«Είναι όμως φανερό, ότι πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο. Οι εμπρηστές ξεκίνησαν εδώ και τρεις μήνες, όταν άναψαν σε μια μόνο μέρα 1.064 φωτιές σε όλη την χώρα και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με δεκάδες νέες φωτιές κάθε μέρα.
Τα κίνητρά τους δεν μπορεί να είναι οικονομικά (οικοπεδοφάγοι) ή ψυχολογικά (πυρομανείς). Υπάρχουν φυσικά κι αυτοί. Όμως δεν είναι αυτοί ο πυρήνας του προβλήματος…
Η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κεντρικό εγκέφαλο, ένα επιτελείο, που όπως ένας στρατηγός, χαράζει τις «μάχες» επάνω σε χάρτη».

Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *