ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ- FEMA CAMPS ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο φόβος της υγιεινής εντείνεται παγκοσμίως. Όποιος ακόμα δεν καταλαβαίνει το μέλλον της κρίσης του κορωναϊού πρέπει να κοιτάξει προς τη Νέα Ζηλανδία – μια χώρα που προηγουμένως θεωρήθηκε μια σταθερή δημοκρατία. Για την κυβέρνηση εκεί, δεν αρκεί πλέον αυτοί που έδειξαν θετικό για το SARS-CoV-2 να απομονωθούν στο σπίτι. Επειδή θα μπορούσαν να μολύνουν τους συγκατοίκους και τους επισκέπτες στο σπίτι, τώρα στεγάζονται βίαια – σε λεγόμενα στρατόπεδα καραντίνας. Για το σκοπό αυτό, μετατρέπονται τα συνεδριακά κέντρα, τα ξενοδοχεία και τα στάδια.

Είναι ένα πραγματικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Covid, τόσο εξοργισμένοι και αποτροπιασμένοι είναι οι κριτικοί. Τα «στρατόπεδα» είναι σίγουρα προσωρινές φυλακές. Η αντίφαση είναι απελπιστική, κανένας δικηγόρος δεν μπορεί να βοηθήσει. Η κράτηση διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Δεν προηγείται δέουσα διαδικασία του νόμου. Τελειώνει μόνο μετά από δεκαπενθήμερο με καλή καθοδήγηση.

FEMA CAMPS: ARKANSAS NATIONAL GUARD TRANSPORTING COVID-19 PATIENTS TO ISOLATION FACILITY

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Ashley Bloomfield σε συνέντευξη Τύπου, η υποχρεωτική καραντίνα ισχύει τόσο για τα νεογέννητα άτομα όσο και για τις ύποπτες περιπτώσεις μεταξύ στενών μελών της οικογένειας. Αυτή η πρακτική δείχνει «πόσο σοβαροί είμαστε όταν πρόκειται για τον περιορισμό του κινδύνου συνεχούς μετάδοσης. (…) Αυτό θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την περαιτέρω ακούσια εξάπλωση ».

«Συνεχής παρακολούθηση»
Πώς μοιάζει μια τέτοια καραντίνα, εξήγησε η Ζακίντα Άρντερν, 40ή πρωθυπουργός (πρωθυπουργός) της Νέας Ζηλανδίας από το φθινόπωρο του 2017, στους ανθρώπους της σε ένα βίντεο μήνυμα. Παρακολουθείται κάθε δραστηριότητα σε αυτά τα στρατόπεδα. Όσοι αρνούνται να δοκιμαστούν θα αναγκαστούν να παραμείνουν στο στρατόπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Αυτό μας κάνει τους πιο αυστηρούς στον κόσμο», ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ο αρχηγός της κυβέρνησης.

«Υπάρχουν χώρες που ζητούν αυτο-απομόνωση – προχωράμε ένα βήμα παραπέρα. Εάν κάποιος μπαίνει σε κοινόχρηστο δωμάτιο ή θέλει να πάρει λίγο καθαρό αέρα, δεν του επιτρέπεται να το κάνει μόνος του. Είτε βρίσκεται σε ένα δωμάτιο, το αφήνει είτε πηγαίνει έξω – παρακολουθείται συνεχώς. Επενδύσαμε εκατομμύρια δολάρια για να το κάνουμε αυτό δυνατό. (…) Τι κάνουμε με άτομα που δεν θέλουν να δοκιμαστούν; Δεν μπορούν πλέον να το κάνουν αυτό. Εφόσον κάποιος αρνείται, δεν θα τους απελευθερώσουμε μετά από δύο εβδομάδες – πρέπει να παραμείνουν στην εγκατάσταση καραντίνας για άλλες 14 ημέρες ».

Σε ποια «ακραία κατάσταση έκτακτης ανάγκης» η κυβέρνηση αντιδρά τόσο δραστικά, με αντισυνταγματική στέρηση της ελευθερίας; Από τις 28 Φεβρουαρίου 2020, όταν η πρώτη υπόθεση κορώνας καταγράφηκε στη Νέα Ζηλανδία, η πρώην βρετανική αποικία κατέγραψε μόλις 22 (!) Θανάτους Covid-19 – που είναι κατά μέσο όρο λιγότερο από 3 (!) Ανά μήνα.
Ο επίσημος αριθμός «ενεργών» περιπτώσεων στο νησί του Νοτίου Ειρηνικού ήταν 123 στις 24 Αυγούστου 2020 – αν και «ενεργός» δεν σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι μεταδοτικός », όπως παραδέχεται το Υπουργείο Υγείας στον ιστότοπό του. Αυτό σημαίνει απλώς ότι έχουν «επιβεβαιωθεί από εργαστηριακά διαγνωστικά» – ένα θετικό αποτέλεσμα δοκιμής είναι διαθέσιμο. Μόνο δέκα (!) «Ενεργά άτομα» υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία. Από τις αρχές του έτους, πάνω από 700.000 δοκιμές έχουν δείξει μόνο 1.339 «επιβεβαιωμένες περιπτώσεις» – ένα θετικό ποσοστό γελοίο 0,00019 τοις εκατό.

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποιεί τον όρο «μόλυνση Covid-19» με τρόπο που εκθέτει δυσάρεστα την τεχνική του ανικανότητα. Προφανώς δεν γνωρίζει καν ότι το «d» στο «Covid-19» σημαίνει «ασθένεια» – για μια ασθένεια. Ωστόσο, σε τέσσερις από τις πέντε περιπτώσεις, η «μόλυνση» με κορώνα συνίσταται στο να μην είστε ασθενής, αλλά να παραμείνετε χωρίς συμπτώματα, φωτεινές και υγιείς. Ούτε όλοι αυτοί που έχουν δοκιμαστεί θετικά «μολυνθεί» – η δοκιμή PCR μπορεί να αντιδράσει μόνο σε ένα απόσπασμα γονιδιώματος που μπορεί να παραμείνει στο σώμα για έως και πέντε ακόμη εβδομάδες μετά την αντιμετώπιση της ασθένειας. Και ακόμη και αν ήταν ενεργό SARS-CoV-2, το τεστ δεν λέει τίποτα για το «ιικό φορτίο»: την ποσότητα του παθογόνου. Θα χρειαζόταν εκατομμύρια και εκατομμύρια για να κάνει ένα άτομο άρρωστο και να εξαπλωθεί στο περιβάλλον του.

Τέσσερις άρρωστοι, μηδενικοί θάνατοι δικαιολογούν ένα επείγον καθεστώς;
Παρόλο που το υποτιθέμενο φονικό φύτρο δεν έσωσε καμία χώρα περισσότερο από τη Νέα Ζηλανδία, η κυβέρνηση ανέπτυξε μια φλεγόμενη φιλοδοξία από την αρχή να μην αφήσει κανέναν να την νικήσει όταν πρόκειται για προστασία από ασθένειες. Από τις 19 Μαρτίου 2020, μόλις τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη υπόθεση Corona, έκλεισε τα σύνορα σε νεοεισερχόμενους από το εξωτερικό. Εκείνη την εποχή, η χώρα κατέγραψε μόλις 49 πολίτες με θετικό τεστ για το SARS-CoV-2. Με βάση την κατάσταση της διεθνούς μελέτης, 40 από αυτούς δεν έπρεπε να έχουν αναπτύξει καθόλου συμπτώματα, άλλα 5 μόνο ήπια. Κανείς δεν είχε πεθάνει μέχρι τις 19 Μαρτίου. Τέσσερις άρρωστοι και μηδενικοί θάνατοι δικαιολογούν ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης; Σοβαρά, κυρία Άρντερν;

Δύο ημέρες αργότερα, στις 21 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από τώρα και στο εξής θα χρησιμοποιείται ένα σύστημα προειδοποίησης για την καταπολέμηση της επιδημίας της κορώνας. Με βάση το σύστημα προειδοποίησης πυρκαγιάς που έχει ήδη εισαχθεί στη Νέα Ζηλανδία, παρέχει τέσσερις πιθανές ταξινομήσεις: Το επίπεδο 1 αντιστοιχεί στον χαμηλότερο κίνδυνο, το επίπεδο 4 στο υψηλότερο. Η κυρία Ardern δήλωσε αρχικά το επίπεδο 2.

United States Congressman Bill Seitz has said FEMA Camps in Ohio are a possibility

Αφού και οι 16 περιοχές της Νέας Ζηλανδίας ανέφεραν μεμονωμένες μολύνσεις, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το επίπεδο 4 στις 25 Μαρτίου 2020. από τις 26 Μαρτίου αυτό ισχύει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Ο στόχος ήταν να «εξαλειφθεί εντελώς» ο ιός. Για το σκοπό αυτό, επιβλήθηκαν αυστηρές απαγορεύσεις, σε συνδυασμό με αυστηρές κυρώσεις. Όλοι οι κάτοικοι έπρεπε να μείνουν στο σπίτι. Σε κάθε νοικοκυριό, μόνο ένα άτομο επετράπη να φύγει από το διαμέρισμα για βασικά καθήκοντα. Όλα τα εκπαιδευτικά και δημόσια ιδρύματα έκλεισαν.

Στις 8 Απριλίου 2020, η Νέα Ζηλανδία είχε το χαμηλότερο ποσοστό θανάτου Covid-19 στον κόσμο: 0,1 τοις εκατό. Με ενθουσιασμό σχετικά με αυτό, πολλοί δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ υποχώρησαν στη Νέα Ζηλανδία, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου επενδυτή Peter Thiel και του παραγωγού ταινιών James Cameron.
Στις 27 Απριλίου 2020, η κυβέρνηση μείωσε το προηγούμενο επίπεδο προειδοποίησης 4 σε 3 – αρχικά για δύο εβδομάδες. Κάνοντας έτσι χαλάρωσε το αυστηρό κλείδωμα. Ωστόσο, οι κανόνες απόστασης συνέχισαν να ισχύουν. Περίπου 400.000 εργαζόμενοι της Νέας Ζηλανδίας μεταξύ των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων μπόρεσαν να ξαναρχίσουν τη δουλειά τους. Επιτρέπεται σε παμπ και εστιατόρια να προσφέρουν τουλάχιστον προϊόντα σε πακέτο. Σε μερικά σχολεία τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν ξανά. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα γεγονότα παρέμειναν απαγορευμένα και τα εμπορικά κέντρα και τα εξωτερικά σύνορα παρέμειναν κλειστά.

Στις 4 Μαΐου 2020, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων μειώθηκε στο μηδέν για πρώτη φορά τις εβδομάδες.
Πέντε εβδομάδες αργότερα, στις 8 Ιουνίου 2020, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο τελευταίος γνωστός ασθενής κορώνας είχε απαλλαγή από συμπτώματα για 48 ώρες και ως εκ τούτου θεωρήθηκε θεραπευμένος. Ως αποτέλεσμα, καταργήθηκαν όλοι οι περιορισμοί, όπως οι απαιτήσεις απόστασης ή οι περιορισμοί συμβάντων. μόνο οι αυστηρές απαιτήσεις εισόδου παρέμειναν σε ισχύ.
Στις 30 Ιουνίου 2020, ο David Clark, τότε υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας, παραιτήθηκε από τη θέση του. Οι λόγοι γι ‘αυτό έδωσε κριτική για την πορεία του σκληρού αποκλεισμού της Νέας Ζηλανδίας και του δικού του παραπτώματος επειδή, αντίθετα με τους ισχύοντες κανόνες, είχε περάσει διακοπές στην παραλία με την οικογένειά του στην παραλία.

Κλείδωμα όλων των μολυσμένων ατόμων – εάν είναι απαραίτητο με δύναμη
Μετά από 102 ημέρες χωρίς νέες μολύνσεις, η πόλη του Ώκλαντ ανέφερε ένα νέο «σύμπλεγμα κορώνας» στα μέσα Αυγούστου με 17 φορείς του ιού. μολυσμένοι φίλοι και συγγενείς επισκέφτηκαν έναν από αυτούς Μια μέρα αργότερα το σύμπλεγμα είχε μεγαλώσει σε 29 άτομα. δύο από αυτούς προφανώς είχαν ήδη μεταφέρει τον ιό 200 χλμ νότια, στη μικρή πόλη Τοκορέα.

Αν και κανείς σε ολόκληρη τη Νέα Ζηλανδία δεν είχε πεθάνει με τον Covid-19 από τις 6 Μαΐου 2020, η κυβέρνηση αποφάσισε να καλέσει το επίπεδο επιφυλακής 3, να καραντίνα σε όλο το Ώκλαντ με 1,6 εκατομμύρια κατοίκους – και να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης κορώνας για να διατηρήσει ΟΛΑ » Κλείδωμα μολυσμένων ατόμων, εάν είναι αναγκαίο με βία.
Διότι «η πρόσφατη επιδημία απειλεί να εμποδίσει την οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε η πρωθυπουργός Ζάκντα Άρντερν.

Στις 12 Αυγούστου, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε την υποτιθέμενη «εστία». Διαφορετικά, σχεδόν κανένας στην πολιτεία του νησιού έχει γίνει εμφανής μέσω αντιρρήσεων και αρνήσεων. Ομολογουμένως, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Ashley Bloomfield παραδέχτηκε ότι «οι οικογένειες που πλήττονται (από την αναγκαστική καραντίνα στα στρατόπεδα της Κορόνας) έδειξαν αρχικά κάποια αποστροφή. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν «μόνιμο». Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος υγείας του Εθνικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας, Shane Reti, υποστηρίζει πλήρως την πορεία της κυβέρνησης. «Έχω εξασφαλίσει ότι είναι νομικά εξουσιοδοτημένη να το πράξει.» Ένα στρατόπεδο κορώνας «θα μπορούσε να είναι το ασφαλέστερο μέρος για εσάς, την οικογένειά σας και την κοινότητά σας».

Φυσικά, το «ασφαλέστερο» μέρος δεν πρέπει να είναι το πιο χαλαρωτικό. Όπως ανέφερε η εφημερίδα The Guardian, οι εγκαταστάσεις απομόνωσης και καραντίνας της Νέας Ζηλανδίας βρίσκονται υπό «ακραίο άγχος» λόγω του τεράστιου πλήθους καθώς όλοι οι επαναπατριζόμενοι από ταξίδια στο εξωτερικό έχουν αποσταλεί συνήθως εκεί.

Η αντίσταση φαίνεται να είναι τόσο σπάνια στη Νέα Ζηλανδία που όποιος τολμά να το κάνει γρήγορα γίνεται αστέρι των μέσων ενημέρωσης. Ένας 50χρονος τρόφιμος του στρατοπέδου έκανε πρωτοσέλιδα μετά την κοπή ενός φράχτη ύψους 1,80 μέτρων μετά από δύο αρνητικές δοκιμές (!) Corona για να ψωνίσει σε ένα κοντινό κάβα. Μετά από μισή ώρα επέστρεψε πιστά. Μεταφέρθηκε αμέσως στην αστυνομική κράτηση και τον έφερε ενώπιον δικαστή την επόμενη μέρα.

Στον πολυτιμότερο «Δείκτη Δημοκρατίας» της Economist Intelligence Unit (EIU), μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων, η Νέα Ζηλανδία κατέλαβε την τέταρτη θέση το 2019. Πρώτη ήρθε Νορβηγία, 167η και τελευταία Βόρεια Κορέα (26). Η Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να διατηρήσει την κορυφαία κατάταξή της το 2020, διότι σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές της αποχαιρετούν επίσης το κράτος ιδανικό του λαϊκού κανόνα.

Ένα ολοκληρωτικό έργο συνεχίζει
Δυστυχώς, η Νέα Ζηλανδία δεν μπορεί πλέον να υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κορώνας. Άλλοι ήταν γρηγορότεροι.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας πρωτοστάτησε. Πρώτα γύρω από το Γουχάν, έπειτα και σε άλλες περιοχές, τα σπίτια και τα κενά εργοστασιακά κτίρια, οι ξενώνες και οι αθλητικές αίθουσες έγιναν καραντίνες φυλακές καθόλου. Εκεί οι άνθρωποι ήταν γεμάτοι με μολυσμένα άτομα χωρίς τα παραμικρά συμπτώματα όταν είχαν κάπως «επαφή» με Covid 19 ασθενείς. Όταν ένα από αυτά τα κτίρια, ένα ξενοδοχείο 80 δωματίων στην παράκτια πόλη Quanzhou, κατέρρευσε στις αρχές Μαρτίου, ήρθαν στο φως περισσότεροι από 70 άνθρωποι παγιδευμένοι ανάμεσα στα ερείπια: δεν υπήρχε ούτε μία υποψία υπόθεσης. Όλοι οι κάτοικοι ήταν αρνητικοί, ανέφεραν το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Για μολυσμένους επαναπατριζόμενους από την περιοχή Γουχάν, η Ινδία άνοιξε ένα «στρατόπεδο καραντίνας» στην περιοχή Chhawla του Δελχί στις 13 Μαρτίου 2020

Ένας δημοσιογράφος του CNN, ο οποίος είχε ασκηθεί σε στρατόπεδο καραντίνας στο ανατολικό Χονγκ Κονγκ, ανέφερε στις αρχές Απριλίου: «Περίπου 100 αυτοσχέδια σπίτια ενός δωματίου έχουν χτιστεί σε τακτοποιημένες σειρές σε ένα υπαίθριο αθλητικό πεδίο, που περιβάλλεται από υψηλά κίτρινα εμπόδια στα οποία στεγάζονται όλοι. Σε αυτά το Υπουργείο Υγείας αποφασίζει ότι πρέπει να απομονωθεί αφού έρθει σε επαφή με ένα άτομο που έδειξε θετικό για κοροναϊό. «Εξεπλάγην ευχάριστα από την » ελευθερία να περπατά έξω – φυσικά φορώντας μάσκα. Για να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και να γυμναστείτε αντί να κλειδωθείτε σε ένα δωμάτιο για δύο εβδομάδες. Οι κρατούμενοι μπορούν ακόμη και να μιλήσουν μεταξύ τους, αν και υπάρχουν σημάδια γύρω από το στρατόπεδο που μας συμβουλεύουν να «αποφύγουμε συγκεντρώσεις» προκειμένου να «αποτρέψουμε την εξάπλωση του νέου κοροναϊού».

Οι Covid-19 που υποπτεύονται παράνομους μετανάστες κλειδώνουν προσωρινά την Ελλάδα στο νησί της Λέσβου σε ειδικά προσβεβλημένα στρατόπεδα από τον Απρίλιο του 2020, έτσι ώστε ο ιός να μην εξαπλωθεί σε κανονικά στρατόπεδα μεταναστών. Στα τέλη Ιουλίου, ένας δημοσιογράφος βρήκε 162 άτομα απομονωμένα εκεί.
«Η κατάσταση διαβίωσης και υγιεινής στα στρατόπεδα καραντίνας είναι καταστροφική και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης εστιών Covid-19. Είναι αξιολύπητο ότι οι μετανάστες αναγκάζονται να ζήσουν σε αυτές τις ανθυγιεινές συνθήκες».

Ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν σε αυτόν τον τύπο «επιδημικής προστασίας». Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2020, το Υπουργείο Άμυνας ενέκρινε τη χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε καραντίνα Αμερικανών που επιστρέφουν από το εξωτερικό, ιδίως εκκένους από το Γουχάν και επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο «Grand Princess». Σε ένα «πραγματικό έλεγχο» στα μέσα Αυγούστου, το USA Today επιβεβαίωσε την ύπαρξη 15 τέτοιων βάσεων. Ήταν «σημαντικό» να τονίσουμε ότι οι διαμονές εκεί είναι φυσικά μόνο «προσωρινές». «Μετά την παρατήρηση της 14-ημέρας καραντίνας» φυσικά θα «απελευθερωθεί» ξανά – λες και η στέρηση της ελευθερίας ήταν ένα κρατικό παράνομο αδίκημα, αρκεί να πραγματοποιείται μόνο για λίγο.

Το στρατόπεδο καραντίνας του Βιετνάμ: «Σας αρέσει στις διακοπές»;
Ήδη από τον Μάρτιο του 2020, το Βιετνάμ μετέτρεψε 145 ξενοδοχεία σε φυλακές για «μολυσμένα άτομα». Ο Βιετναμέζικος Στρατός λειτουργεί από τότε στρατόπεδα καραντίνας. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, περίπου 50.000 άνθρωποι από πάνω από 95 εκατομμύρια κατοίκους είχαν ήδη μεταφερθεί εκεί, αν και η χώρα είχε καταγράψει μόνο 148 μολύνσεις σε πάνω από 30.000 εξετάσεις – και όχι έναν θάνατο με κορωναϊό. Μέχρι το τέλος Ιουλίου, το φονικό μικρόβιο δεν είχε ακόμη βάλει κανέναν Βιετναμέζο στον τάφο και είχε μολύνει μόλις 412 άτομα.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Reuters έχει έναν ενημερωτικό μαθητή με το όνομα Nguyen Ha My που περιγράφει πώς είναι η ζωή σε ένα τέτοιο στρατόπεδο: Φυσικά, «κανένα μέρος δεν μπορεί να είναι σαν ένα σπίτι. Αλλά νιώθω ασφαλής εδώ. Οι στρατιώτες εδώ είναι πολύ φροντισμένοι. Μου έδωσαν σαμπουάν, αφρόλουτρο, ακόμη και χαρτί υγείας. Το στρατόπεδο καραντίνας είναι σαν να βρίσκεστε σε διακοπές. Δωρεάν Wi-Fi, δωρεάν γεύματα, δωρεάν μάσκες προσώπου. Απλώς μια μικρή καρδιακή προσβολή εάν ένας από τους συγκατοίκους βήχει ».

Από την άλλη πλευρά, ο ενθουσιασμός τεσσάρων Κινέζων κρατουμένων κατασκήνωσης ήταν προφανώς περιορισμένος: ανέβηκαν χωρίς άδεια πάνω από τον τοίχο ενός στρατοπέδου καραντίνας και υψώθηκαν. Η βιετναμέζικη αστυνομία τους έγραψε για αναζήτηση. Δημοσίευσε τα ονόματά τους και τις φωτογραφίες πορτρέτου, σαν να στόχευαν να πιάσουν δραπέτους εγκληματίες.

Όπως τολμά τουλάχιστον η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, η όλη προστασία από λοιμώξεις του βιετναμέζικου κράτους «βασίζεται στην καταπίεση».
Παθιασμένες καταστάσεις στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Νεπάλ.
Σχεδόν ταυτόχρονα με το Βιετνάμ, το κράτος του Νεπάλ των Ιμαλαΐων δημιούργησε στρατόπεδα καραντίνας για «μολυσμένους ανθρώπους», τα οποία λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Ο πρώτος κάτοικος του Νεπάλ με τον Covid-19 πέθανε στις 18 Μαΐου 2020. Μέχρι σήμερα, οι υγειονομικές αρχές έχουν αναφέρει μόνο 102 (!) «επιβεβαιωμένους» θανάτους κορωναϊού μεταξύ 28 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στα τέλη Ιουνίου 2020, τρεις επιστήμονες του Νεπάλ ανέφεραν τις καταπιεστικές συνθήκες στα στρατόπεδα Corona στο διαδικτυακό περιοδικό Rural and Remote Health:
«Αφού ο Ινδός δέχθηκε τον κορμό του στις 24 Μαρτίου 2020 λόγω του κορωνοϊού, υπήρξε μαζική έξοδος από μετανάστες εργαζόμενους στο Νεπάλ. Δεδομένης της αύξησης των λοιμώξεων στην Ινδία, η κυβέρνηση του Νεπάλ αποφάσισε να λάβει μέτρα καραντίνας. Σχολεία, ναοί και αίθουσες έχουν μετατραπεί σε αυτοσχέδια στρατόπεδα καραντίνας.

Λόγω της έλλειψης σχεδιασμού, εφοδιαστικής και υποδομής, αυτές βρίσκονται σε μια έρημη και αποθαρρυντική κατάσταση. Είναι υπερπλήρεις σε βαθμό που αποτρέπει τον ασφαλή διαχωρισμό. Το φαγητό, το καταφύγιο, η υγιεινή και η υγιεινή βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Τα τραμπολίνα χρησιμεύουν ως πρόχειρα κρεβάτια. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός αποχωρητηρίων και η διαχείριση λυμάτων είναι κακή. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο περαιτέρω επιδημιών όπως η ελονοσία, ο δάγκειος πυρετός και η σπλαχνική λεϊσμανίαση, ειδικά σε καταυλισμούς του Νότου, που πλήττονται κάθε χρόνο από την εποχή των μουσώνων. Υπάρχει επίσης πλήρης έλλειψη βασικών προληπτικών μέτρων, όπως τα κουνουπιέρες. Κάθε τρόφιμος λαμβάνει επίδομα γεύματος 178 ρουπίες Νεπάλ ανά ημέρα – το ισοδύναμο των 1,50 δολαρίων ΗΠΑ.

Ο κοινωνικός οστρακισμός των περιπτώσεων Covid-19 αυξάνεται ραγδαία. Κάτοικοι κοντά στα στρατόπεδα καραντίνας έχουν εκφράσει ανησυχίες και διαμαρτύρονται για αυτές τις εγκαταστάσεις. Εκείνοι που έχουν θετικά αποτελέσματα στα στρατόπεδα στιγματίζονται και παρενοχλούνται. Οι κοινωνικές διακρίσεις και η έλλειψη ψυχιατρικής φροντίδας συχνά οδηγούν σε διαταραχές μετατροπής, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη.

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα μια έκθεση για αυτοκτονίες ασθενών που είχαν θετικά αποτελέσματα και για τον φερόμενο ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας σε στρατόπεδο κορώνας στο Νεπάλ. Αυτές οι σκοτεινές και απελπισμένες πράξεις είναι περαιτέρω παραδείγματα της κατάστασης της σωματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής ευημερίας στα στρατόπεδα καραντίνας του Νεπάλ εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης. «
Στις 21 Ιουνίου 2018, η Jacinda Ardern, αρχηγός κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας, έγινε μητέρα: γέννησε μια κόρη. Ποιος κόσμος άραγε επιθυμεί τέτοιους απογόνους;

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *