«ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ» ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

4.78/5 (9)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παρά του ότι ουσιαστικά ο πόλεμος με τους Τζιχαντιστές έχει τελειώσει στην Συρία, οι Αμερικανοί, όπως μεταδίδεται από την Άγκυρα, συνεχίζουν και μάλιστα επαυξάνουν τις αποστολές οπλικών συστημάτων στους Κούρδους προκαλώντας την έντονη οργή των Τούρκων.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, συγκεκριμένα στις 19 Νοεμβρίου ένα μεγάλο κομβόι από 69 οχήματα γεμάτα οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια προερχόμενο από το Ιράκ προωθήθηκε στις γραμμές των Κούρδων στην Συρία.

Παράλληλα και πιο πριν στις 14 του μηνός, άλλο ένα μεγάλο αμερικανικό κομβόι από 73 οχήματα με όπλα και πολεμοφόδια προωθήθηκε στην κουρδική περιοχή του Haseke, ενισχύοντας τις κουρδικές γραμμές.

Εντωμεταξύ στην Ράκκα που πρόσφατα καταλήφθηκε από κουρδικές δυνάμεις οι Αμερικανοί δημιουργούν μια νέα βάση όπως αναφέρεται στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν θα θέσει στην τριμερή διάσκεψη των πρόεδρων Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας, στο Σότσι, στις 22 του μηνός, την απόφαση της Τουρκίας να επιτεθεί στον κουρδικό θύλακα του Afrin, ενώ συνεχίζονται εντατικά οι τουρκικές προετοιμασίες στα σύνορα με την περιοχή αυτή απ την τουρκική περιοχή του Hatay.

Η συνεχεία προβλέπεται πολύ θερμή

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *