ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ Η…ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ (βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν ο πνευματικός δάσκαλος του Ερντογάν, ενώ ο πολιτικός του δάσκαλος ήταν ο Νεσμετίν Ερμπακάν. Και τους δυο, ο σημερινός Τούρκος πρόεδρος τους έχει απορρίψει προ πολλού.

Η αλήθεια είναι πως το τεράστιο «Δίχτυο» του Γκιουλέν σε όλη την Τουρκία (μιλάμε για επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βακούφια, νοσοκομεία, ακόμα και στρατό, σώματα ασφαλέιας κλπ ), ήταν αυτό που ανέβασε τον Ερντογάν στην εξουσία στις αρχές του αιώνα.

Μετά όμως το 2011, οι σχέσεις των δυο αντρών άρχισαν να χειροτερεύουν με πρώτο στίγμα τις κατηγορίες του Γκιουλέν κατά του Ερντογάν για την στάση του στον συριακό εμφύλιο, καθώς βοηθούσε τους Τζιχαντιστές κατά του Άσαντ.

Μετά το αποτυχόν πραξικόπημα του 2016, ο Ερντογάν έχει αποβεί σε ένα ασταμάτητο κυνηγητό όλων των προσκειμένων στον Γκιουλέν, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής στην Τουρκία, ενώ ζήτησε επίσημα από τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν για να δικαστεί σαν προδότης.

Εδώ ο Γκιουλεν, που η επιρροή του παρά τις μεγάλες διώξεις παραμένει ισχυρή στο εσωτερικό της Τουρκίας, σε μια στιγμή ξεσπάσματος καταράστηκε τον Ερντογάν, τον οποίο αποκάλεσε επικίνδυνο ψυχοπαθή που οδηγεί την Τουρκία στην πλήρη καταστροφή και οριστική διάλυση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *