«ΦΑΟΥΛ» ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ İLDİB ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

4.25/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί στον Ερντογάν η απόφαση των Ισλαμιστών του İldıb να μην αποδεχτούν την συμφωνία του Σότσι μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τον αφοπλισμό τους και την μερική αποχώρηση τους από τον θύλακα του İldib.

Όπως αναφέρεται η κυριότερη οργάνωση των Ισλαμιστών η El Nusra Cephesi’nin kolu Heyeti Tahriri Şam (HTŞ) που είναι παρακλάδι της El Nusra με δήλωση γης απέρριψε την συμφωνία αφοπλισμού της και έτσι δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την επιχείρηση των Τούρκων για το ξεκαθάρισμα της περιοχής από τους Ισλαμιστές

Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς η Άγκυρα ήταν πάντα το κύριο στήριγμα και ο κύριος τροφοδότης της οργάνωσης αυτής για αυτό και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρων η αντίδραση των Τούρκων καθώς η συμφωνία με τους Ρώσους και η τουρκική δέσμευση είναι σαφής ότι θα αναλάβουν το έργο του αφοπλισμού των Ισλαμιστών του İldib.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Η οργάνωση El Nusra Cephesi’nin kolu Heyeti Tahriri Şam (HTŞ) στην Συρία διαμαρτύρεται με τον ίδιο τρόπο που διαμαρτύρονται και μερικοί Σκοπιανοί για την συμφωνία με τον Τσίπρα. Είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων μιας δήθεν αντιπολίτευσης ενώ στην ουσία πράττει την τακτική του «τραβάτε με κι ας κλέω».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *