ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑΡΑΧΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΜΕΤΑΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΖΩΝΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ(Βίντεο)

5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μινεάπολη, ΜΝ – Δεκάδες επιχειρήσεις και άλλα κτίρια στη Μινεάπολη, κοντά στον τρίτο περίβολο της αστυνομικής υπηρεσίας, χτυπήθηκαν σκληρά με βανδαλισμό αυτήν την εβδομάδα, με μερικά από αυτά να καίγονται εντελώς στο έδαφος.
Υπήρχε αναμφίβολα κάποια οργανική πρόθεση πίσω από αυτήν την καταστροφή.
Ωστόσο, πολλά βίντεο ενός πολύ ύποπτου άνδρα που φοράει μάσκα αερίου και φέρει ένα σφυρί, ζωγραφίζουν μια δυσοίωνη εικόνα πιθανών πρακτόρων που προκαλούν ταραχές μεταξύ των διαδηλωτών.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι περισσότερες διαδηλώσεις στη Μινεάπολη ήταν ειρηνικές, με εξαίρεση τους διαδηλωτές που κατευθύνουν τον θυμό και την καταστροφή περιουσίας τους προς το αστυνομικό τμήμα που αρνήθηκε να κατηγορήσει αμέσως τους δολοφόνους του Τζορτζ Φλόιντ.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε ευρέως, το Autozone-ζώνη αυτοκινήτων κοντά στο τμήμα ήταν ένα από τα πρώτα μέρη που λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν.

Τώρα, έχουμε το βίντεο του πρώτου ατόμου που υποκίνησε την καταστροφή – και σίγουρα δεν ήταν μέρος των διαμαρτυριών του George Floyd.

Ο Μπραντ Σβένσον (@SvensonBrad στο pscp.tv) κυκλοφόρησε ζωντανά την Τετάρτη το βράδυ. Καθώς μαγνητοσκοπούσε τις διαμαρτυρίες, δεν ενδιαφερόταν για την Autozone ακριβώς πίσω του, καθώς όλοι οι διαδηλωτές φώναζαν ειρηνικά στους αξιωματικούς μπροστά τους.

Όλα αυτά άλλαξαν γρήγορα, ωστόσο, όταν ακούμε ένα δυνατό ποπ, ακολουθούμενο από τον ήχο του σπασμένου γυαλιού.
Όταν ο Svenson τράβηξε τη φωτογραφική του μηχανή, βλέπουμε έναν σκιερό λευκό άντρα, ντυμένο με μαύρα, κρατώντας μια ομπρέλα, ένα σφυρί και μια μάσκα αερίων, θρυμματίζοντας τα παράθυρα έξω από την Autozone σαν να πληρώνονταν για να το κάνει.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, η μαύρη ομπρέλα είναι σύμβολο των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.
Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ομπρέλες ως εργαλείο παθητικής αντίστασης στη χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία για να διαλύσουν το πλήθος κατά τη διάρκεια της κατοχής της πόλης κατά τις εκλογές του 2014.

Αυτό που έκανε αυτός ο άντρας ήταν σχεδόν παθητικό. Έμοιαζε επίσης σαν να έκανε αναζήτηση του Google με την λέξη «ταραχοποιός» και ντύθηκε σαν την πρώτη εικόνα που βρήκε.
Απεικονίζοντας πόσο απρόθυμοι ήταν οι διαδηλωτές να αρχίσουν ταραχές και λεηλασίες, φώναξαν στον σκιερό άνδρα με μαύρο χρώμα και τον αντιμετώπισαν καθώς άρχισε να σπάζει τα παράθυρα.
«Είσαι αστυνομικός ;!» φωνάζουν αρκετοί από τους διαδηλωτές.
Καθώς ο άντρας προσπαθεί να δραπετεύσει χωρίς να αντιμετωπιστεί ή να σταματήσει από ανθρώπους που δεν ήθελαν να ξεκινήσουν οι ταραχές και οι λεηλασίες, ο άνδρας γίνεται αντιπαράθεση και προκαλεί έναν από τους άντρες που τον ακολουθούν σε έναν αγώνα.

Στη συνέχεια, με τον τυπικό τρόπο αστυνομικού, ο προβοκάτορας προσπαθεί να αρπάξει την κάμερα από το άτομο που τον μαγνητοσκοπούσε.

«Απομακρύνετε το γαμ**νο από μένα», λέει ο προκλητικός πράκτορας καθώς φεύγει πίσω από την ζώνη αυτοκινήτων. Τον κυνήγησαν περίπου 100 πόδια μακριά πριν από τη διακοπή του βίντεο.

Είναι πολύ σαφές από το βίντεο ότι οι διαδηλωτές – τουλάχιστον πριν ο προβοκάτορας έσπασε τα παράθυρα – δεν ήθελαν να κάνουν λεηλασίες και καταστροφή τοπικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, αφού έσπασε τα παράθυρα της ζώνης αυτοκινήτων, θα πυροδοτούσε αλυσιδωτή αντίδραση, οδηγώντας σε μερικούς άλλους να αποχωρήσουν από τις ειρηνικές διαμαρτυρίες και να αρχίσουν να λεηλατούν.

Πολλοί άνθρωποι πήγαν στα κοινωνικά μέσα για να ισχυριστούν ότι είναι αστυνομικός, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι έφυγε στο αστυνομικό τμήμα.

https://twitter.com/vodkabooty/status/1265929233659949057
https://twitter.com/GypsyEyedBeauty/status/1266162964727562240

Μια άλλη ανάρτηση στο Facebook ισχυρίστηκε ότι πιθανότατα αναγνώρισε τον άνδρα ως αστυνομικό.
Επίσης, κάποιος σημείωσε ότι η πρώην φίλη του μπορεί να τον είχε ξεπεράσει.
Παρά το ότι το Διαδίκτυο ισχυρίζεται ότι ο άντρας με τη μάσκα είναι ο Pederson, ο Heavy.com μίλησε στο St. Paul PD που ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός.
Σε μια δήλωση που εστάλη στη Heavy, ο Steve Linders, υπεύθυνος δημόσιας πληροφόρησης για το αστυνομικό τμήμα του Saint Paul, έγραψε ότι η θέση που κατηγορούσε τον Pederson ήταν «ψεύτικη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Ο άντρας δεν είναι ο Pederson, δήλωσε (αν και δεν χρησιμοποίησε το όνομα του Pederson, ο Heavy ρώτησε γι ‘αυτό.)

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *