ΤΥΜΠΑΝΑ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

5/5 (2)

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προφανώς ζήλεψε την αυταρχικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη που αποφασίζει μόνος του χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και  υπέγραψε μια συμφωνία με τον πρωθυπουργό που ρυθμίζει κατά το δοκούν όλα τα ζητήματα μεταξύ εκκλησίας και κράτους.

Κάτι ανάλογο με αυτόν τον τρόπο δεν είχε γίνει όλα τα χρόνια από την ανακήρυξη της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Όπως ήταν επόμενο αυτή η κίνηση ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου στο σώμα των κληρικών, οι οποίοι μέχρι σήμερα τηρούσαν σιγή ιχθύος για πολλά ζητήματα και τώρα όπως φαίνεται το ποτήρι ξεχείλισε, με συνέπειες δυστυχώς σε βάρος της ίδιας της εκκλησίας.

«Θα πολεμήσουμε να παραμείνει το σημερινό καθεστώς»: Με αυτό τον κατηγορηματικό τρόπο αντέδρασε ο πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Σελλής, πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας. Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο π.Γεώργιος Σελλής σημείωσε ότι οι κληρικοί θα πολεμήσουν για να παραμείνει το σημερινό καθεστώς σε ό,τι τους αφορά -να παραμείνουν, δηλαδή, δημόσιοι υπάλληλοι και πρόσθεσε ότι η συμφωνία έγινε χωρίς να ερωτηθεί κανείς. «Εγινε ερήμην των κληρικών και νομίζω ότι έγινε και ερήμην των μητροπολιτών», είπε χαρακτριστικά ο π.Γεώργιος Σελλής.

Σημειώνεται ότι οι κληρικοί του Συνδέσμου, σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου είναι περίπου 8.000. Ο π.Γεώργιος Σελλής είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει ο Ιερός Σύνδεσμος προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις των κληρικών και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι «με αγώνες μπήκαμε στο ενιαίο μισθολόγιο, δεν μπορεί να μας πάρουν κεκτημένα δικαιώματα ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός που συμφώνησαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν».

Όπως προβλέπεται από τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου οι κληρικοί πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, ωστόσο το κράτος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιδοτεί την Εκκλησία με ποσό ίσο με τις ανάγκες μισθοδοσίας, που θα διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *