ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIS (ΒΙΝΤΕΟ)

4/5 (1)

screen-shot-2016-06-journalist blood

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Γραφικό βίντεο που δεν έχει υποστεί λογοκρισία δείχνει πέντε δημοσιογράφους οι οποίοι σφάχτηκαν από την ISIS με πέντε διαφορετικούς τρόπους.
Αυτή η παραγωγή ποιότητας Χόλυγουντ, διαθέτει ένα βίντεο 9 λεπτών με τίτλο ‘Οι εμπειρίες του Σατανά’. Δείχνει τους φρικτούς φόνους των πέντε δημοσιογράφων οι οποίοι θεωρούνται προδότες για τις αναφορές τους στην κυριαρχία τρόμου της ISIS. Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς μήπως οι αριστεροί του Χόλυγουντ οι οποίοι διάκεινται φιλικά προς τους μουσουλμάνους είχαν καμία σχέση με τη δημιουργία αυτού του βίντεο.

how-islam-is-peaceful-1-e1467213072681

Το βίντεο δείχνει έναν από τους δημοσιογράφους να είναι δεμένος με χειροπέδες σε μεταλλικά κιγκλιδώματα, στο Deir Ezzor της Συρίας, με μια φωτογραφική μηχανή να κρέμεται γύρω από το λαιμό του, πριν η συσκευή προφανώς εκραγεί.
Ένας άλλος ακτιβιστής των μέσων ενημέρωσης εκτελέστηκε με τον ίδιο τρόπο, αλλά με ένα φορητό υπολογιστή, ενώ ο τρίτος ήταν δεμένος σε μια μεταλλική πόρτα πριν πνιγεί με μια σιδερένια αλυσίδα.
Σε έναν τέταρτο δημοσιογράφο κόβεται ο λαιμός του από έναν δήμιο, ενώ ένας πέμπτος σφάζεται με ένα «αιχμηρό αντικείμενο», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοσιογράφοι φαίνεται να είχαν κατηγορηθεί ότι «δρούσαν ενάντια στο ισλαμικό κράτος, για επικοινωνία με πρόσωπα στο εξωτερικό και λήψη κεφαλαίων και άλλες κατηγορίες».

inspirations-of-satan-various-execution-journalist-blogger-isis-840x507

Το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανίας ανέφερε, ότι οι πέντε απήχθησαν τον Οκτώβριο και πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί το Δεκέμβριο πάνω στην κάλυψη των γεγονότων στην ανατολική συριακή πόλη Ντέιρ ελ Ζουρ, η μισή από την οποία βρίσκεται στην κατοχή της ISIS.
Ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντουραχμάν, δήλωσε πως η είδηση της κράτησης και θανάτωσης των ακτιβιστών παρακρατήθηκε γιατί δεν είχαν ανακύψει σώματα και οι οικογένειες φοβούνταν για αντίποινα για την αναφορά των θανάτων.

new-cover3

Στο βίντεο, ένας αφηγητής ISIS, λέει πως η ομάδα αντιμετωπίζει έναν πόλεμο των μέσων ενημέρωσης και προειδοποιεί για την αναφορά σε «σταυροφόρους» και «εχθρούς του Θεού.» Ο αφηγητής λέει πως, δημοσιογράφοι που κάνουν αναφορές στην ISIS μπορεί να στοχοποιούνται, έστω και αν κατοικούν στην Ευρώπη.
Ο Αμπντουραχμάν είπε πως ένας από τους ακτιβιστές, ο 28χρονος Sami Jawdat, έχει τροφοδοτήσει με πληροφορίες στο Παρατηρητήριο ήδη από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 2011 και συνέχισε έτσι αφότου οι ISIS κατέλαβαν το μισό της Deir el-Zour το 2014. Ανέφερε πως ο Jawdat είχε τεθεί υπό κράτηση από την ISIS σε μια σειρά από προηγούμενες υποθέσεις. Είπε πως μετά την πληροφόρηση της απαγωγής και δολοφονίας των ακτιβιστών, η ομάδα του προειδοποίησε άλλους ακτιβιστές να απέχουν από τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο σε περιοχές που κρατούνται από την ISIS.
Στο βίντεο, κάθε ακτιβιστής εξηγεί τι έκανε για να δώσει αναφορά από την περιοχή, κατά καιρούς ενεργώντας εκτός γυρισμάτων με εικόνες ή συνεντεύξεις ανθρώπων στην αγορά της πόλης.


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *