ΤΡΙΠΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ…ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!

resized_0deb0-2fc1176atoplantiΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν μια «βρώμικη» τριπλή συμμαχία διάλυσης της Τουρκίας με αιχμή του δόρατος το κουρδικό, προβάλλεται στο τουρκικό τύπο η τελευταία συνάντηση στο Ιράν των υπουργών Άμυνας Ρωσίας, Συρίας και Ιράν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, η συνάντηση που έγινε στις 9 Ιουνίου στην Τεχεράνη με την συμμετοχή του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Şoygu, του Ιράν, Hüseyin Dehkan και της Συρίας, Casim el Farec, είχε καθαρά αντιτουρκικό χαρακτήρα γι’ αυτό και επικρίνεται έντονα από την Άγκυρα.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το επίκεντρο της συνάντησης αυτής που έχει θορυβήσει και ανησυχήσει την Άγκυρα, ήταν η ενίσχυση του PYD στην Συρία ,δηλαδή του συριακού κλάδου του κουρδικού ΡΚΚ το οποίο έχει χαρακτηριστεί από την Τουρκία σαν τρομοκρατική οργάνωση, παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ.

Η συνάντηση αυτή αποφάσισε την περαιτέρω ενίσχυση των Κούρδων της Συρίας από την Ρωσία, ενώ και το Ιράν συμφώνησε παρά τους αρχικούς δισταγμούς του να συνταχτεί σε αυτή την γραμμή που όμως προκαλεί την έντονη τουρκική αντίδραση γιατί θεωρείται σαν πρόδομος για την δημιουργία αυτόνομης κουρδικής εστίας στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, με προέκταση τους Κούρδους της Τουρκίας.

Η στήριξη αυτή οργανώνεται στην γραμμή του λεγόμενου «Βορείου Διαδρόμου», από το Kobani προς το λιμάνι της Μεσογείου Λαττάκεια, δηλαδή τον έλεγχο όλης της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία από τους Κούρδους.

Άλαλο ένα σοβαρό βάσανο για την Άγκυρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Όπως ο διάολος ξέρει ότι πλησιάζει το τέλος του και λυσσομανάει με όλη αυτήν την ανωμαλία και το καζάνι που βράζει σε όλο τον κόσμο, έτσι και ο Ερντογάν ξέρει ότι πλησιάζει το τέλος και η διάλυση της Τουρκίας και κοιτάει να κάνει όσο περισσότερο κακό προλαβαίνει και βέβαια όσο προλαβαίνει να αναδειχτεί μεγάλος ηγέτης της Τουρκίας και γενικότερα του Ισλάμ με την αλαζονία που τον δέρνει.

  2. Είμαι
    ένας απλώς πολίτης και προσπαθώ να καταλάβω το τι παιχνίδια παίζονται ? γεωστρατηγικα
    η χονδρή προπαγάνδα για ηλίθιους δεν με αρέσει .όταν θα έχω κατι θα το γράψω. προσπαθώ ιδιαίτερα να καταλάβω
    τούς παλιούς δεξιούς όπου με φανατισμό κάνανε τούς Ρώσους δράκους και κακούς και τώρα εντελώς το ανάποδο από το ένα άκρο στο άλω ( σχιζοφρενία )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *