ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΦΑΝΑΡΙΟΥ – ΜΟΣΧΑΣ

4.75/5 (4)

Μια από τις συνέπειες των ενεργειών του Φαναριού να αναγνωρίσει τους σχισματικούς αμερικανόφρωνες του Κιέβου και να έρθει σε απευθείας σύγκρουση με το Πατριαρχείο Μόσχας, είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός, καθώς οι Ρώσοι τώρα προτιμούν την Τουρκία και τα πολλά θρησκευτικά της προσκυνήματα.

Όπως αναφέρεται πλήγμα στον τουρισμό από Ρώσους επισκέπτες φαίνεται να προκαλεί η διαμάχη ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εκπροσώπους που ασχολούνται με τον θρησκευτικό τουρισμό και τα ομαδικά ταξίδια επισκεπτών από τη Ρωσία στη Βόρεια Ελλάδα, το Άγιον Όρος και άλλους προορισμούς, (όπως η ιερά μονή της Σουρωτής όπου και ο τάφος του Οσίου Παϊσίου τόπος προσκυνήματος χιλιάδων Ρώσων), που επιλέγουν οι Ρώσοι, οι ακυρώσεις των τελευταίων ημερών είναι πέρα από το συνηθισμένο

Σύμφωνα με το romfea.gr κατά δεκάδες καθημερινά είναι οι ακυρώσεις προγραμματισμένων ταξιδιών τόσο για περιπτώσεις που αφορούν οικογένειες, όσο και γκρουπ επισκεπτών που προγραμμάτιζαν να βρεθούν σε θρησκευτικούς κυρίως προορισμούς.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη διακοπή της κοινωνίας ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ρωσίας, δεκάδες Ρώσοι ακυρώνουν την επίσκεψή τους, σε Μονές του Αγίου Όρους και άλλους θρησκευτικούς προορισμούς (Μετέωρα κλπ).

Οι Ρώσοι αποτελούν το 60% των προσκυνητών στα μοναστήρια του Αγίου Όρους στην χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία από την υπηρεσία Τύπου του Rosturizm και του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.
Επίσης όπως αναφέρεται στην υπηρεσία Τύπου του Rosturizm, το μερίδιο των τουριστών που επισκέπτονται ιερούς τόπους στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί από 8 σε 22%.

Σημειώνεται πως σύμφωνα τον Πρόεδρο της «Ομάδας Φιλίας Ρωσίας – Ελλάδος» κ. Παύλο Fedyae, οι Ρώσοι τουρίστες πέρυσι ήταν 855.000, ενώ ο στόχος για το νέο έτος σύμφωνα με τον κ. Fedyae ήταν να επισκεφθούν την Ελλάδα πάνω από ένα εκατ. Ρώσοι.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγρα΄φεας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *