ΤΟ IDLIB ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΡΩΓΜΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΩ ΣΙΑΣ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αργά η γρήγορα θα γίνονταν αυτό, δηλαδή η εμφάνιση των τελείως αντίθετων προθέσεων της Τουρκίας με την Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας. «Ρήγμα» στις σχέσεις του «τσάρου» με τον «σουλτάνο» – Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η αλλαγή τακτικής από το Κρεμλίνο.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στον θύλακα των Ισλαμιστών στο İldib ενώ ο συριακός στρατός ετοιμάζεται για μαζική στρατιωτική εισβολή, έχουν εκνευρίσει έντονα την Άγκυρα η οποία επί πολλά χρόνια ήταν σύμμαχος και στήριγμα των Ισλαμιστών στην περιοχή αυτή και τώρα βρίσκεται προ αδιέξοδου, καθώς διακυβεύεται ακόμα και η στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία ενώ συνεχίζεται και η κρίση με τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται παρά τους διπλωματικά χαμηλούς τόνους, έχει καταστεί πλέον εξόφθαλμο, ότι η Τουρκία και η Ρωσία διαφωνούν για το δέον γενέσθαι στο Ιντλίμπ της Συρίας, με τους Ρώσους να προχωρούν στους πρώτους βομβαρδισμούς στην περιοχή, για να ανοίξουν τον δρόμο στα στρατεύματα του Άσαντ να κινηθούν.

Ασφαλώς θα πρέπει να επισημανθεί, ότι η Συρία είναι ένα μόνο από τα θέματα που απασχολούν τις σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας προκαλώντας όξυνση και η εξέλιξη αυτών των σχέσεων θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, από το τρίγωνο ΗΠΑ – Τουρκία – Ρωσία, αλλά και την εξέλιξη της τουρκικής οικονομίας

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *