ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΓΙΝΕ : «Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΗΓΗ… ΜΟΛΥΝΣΕΩΣ»

5/5 (13)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μέσα σε όλα τα άλλα που υποφέρει σήμερα η χώρα μας, φτάσαμε στο ανήκουστο, σε αυτό που δεν έχει ακουστεί εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια στην ιστορία του ελληνικού χριστιανισμού και μάλιστα να διατυμπανίζεται καθημερινά από τα; ελληνόφωνα χριστιανομάχα κανάλια.

Ότι οι συναθροίσεις στον ιερό ναό, δηλαδή στον Οίκο του Θεού, περιέχουν τον κίνδυνο μετάδοσης της θανατηφόρας ασθένειας του Κορονοϊού, ενώ η Θεια Κοινωνία και μάλιστα όταν γίνεται με το ίδιο κουτάλι σε όλους τους πιστούς, σχεδόν σίγουρα μεταδίδει τον… θανατηφόρα ιό.

Και όλα αυτά τα δέχεται η διοικούσα ιερά συνοδός, απαρνούμενη όλες τις θεμελιώδεις αρχές της πίστεως μας

:Αυτή η διοικούσα εκκλησιαστική ιεραρχία, που ήδη έχει εκπέσει της θέσεως της και έχει γίνει φερέφωνο των χριστιανομάχων, θα μπορούσε, αν είχε έστω και μια σταγόνα πίστεως, να πρότεινε κάποια μέτρα όπως γίνεται σε άλλες ορθόδοξες χώρες που δεν σταμάτησε ποτέ η λειτουργία της εκκλησίας : Α) Οι Ιεροί Ναοί να είναι ανοιχτοί στον κόσμο και οι πιστοί να τηρούν τις αποστάσεις με μάσκα, αν οι γιατροί την θεωρούν απαραίτητη, όπως γίνεται στις Ορθόδοξες χώρες του Βορρά. (Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ουκρανία).

Β) Να γίνουν λιτανείες στους δρόμους των πόλεων και των χωριών. Οι Άγιοι μπορούν να διώξουν την αρρώστια. Λιτανείες γίνονται στη Ρουμανία και στην Ουκρανία. Γιατί να μην γίνουν και στην Αθήνα;

Γ) Ο πρωθυπουργός ο οποίος εξελέγη με τους ψήφους των Χριστιανών ( και όχι μόνο…) καλείται να μιμηθεί τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, που αρνήθηκε να κλείσει τις Εκκλησίες. Έτσι θα διαψεύσει τους επικριτές του ότι είναι πιόνι σκοτεινών και εχθρικών προς την Ορθοδοξία κέντρων του εξωτερικού.

Δ) Ούτως εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν κάνουμε Επιτάφιο και Πάσχα, η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος να πάψουν να λιβανίζουν την Κυβέρνηση και να κηρύξουν την Εκκλησία εν διωγμώ. Να το ελπίζουμε;

Αντ αυτού οι Ιεράρχες έγιναν Λύκοι με ένδυμα Ποιμένος και οδήγησαν στην πρωτοφανή αποστασία, που θα μείνει στην ιστορία και θα φέρει ότι χειρότερο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *