ΤΟ ΦΙΔΙ Ο ΝΑΟΣ ΚΑΙ Ο…ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ (βίντεο)

5/5 (5)

Ένα φίδι που σκαρφάλωσε ανάμεσα στις πέτρες του Δυτικού Τείχους, αναζητώντας ένα γεύμα, έφερε μαζί του ένα μήνυμα απ ‘ευθείας από τις εβραϊκές μυστικιστικές διδασκαλίες. συνδέοντας τον αρχέτυπο εχθρό του ανθρώπου με τον Αρχιερέα στον Ναό, και επίσης, ίσως, υπηρετώντας σαν προφήτης του Μεσσία.

Οι γυναίκες που πήγαν στο Κοτέλ (Δυτικό Τείχος) την Τετάρτη συγκλονίστηκαν όταν είδαν ένα φίδι να σέρνεται ανάμεσα στις αρχαίες πέτρες. Το φίδι Coin, κοινό για την περιοχή, δεν είναι δηλητηριώδες, αλλά είναι παρόμοιο σε εμφάνιση με τη θανατηφόρα ουρά που βρέθηκε επίσης στο Ισραήλ. Το φίδι αναζητούσε πιθανώς ένα γεύμα από περιστέρια ή αυγά, αλλά έφερε μαζί του ένα ισχυρό μήνυμα.

Ένας ιστορικός εβραϊκής γλώσσας που ανέφερε το Ynet News σημείωσε ότι το φίδι έκανε την εμφάνισή του στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια μιας έντονα αμφισβητούμενης εκλογής δημάρχου, συνδέοντάς την με την καταστροφή του Δεύτερου Ναού. «Το φίδι εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου διαφωνίας και διχασμού στο χώρο του ναού που καταστράφηκε εξαιτίας του διαδεδομένου μίσους και διχασμού».

«Πόσο συμβολικό είναι να εμφανιστεί αυτό το φίδι στον τόπο που είναι η καρδιά του εβραϊκού λαού, όπου σκοτώθηκαν τόσοι πολλοί Εβραίοι, σε μια εποχή που σκοτώνονται ακόμα οι Εβραίοι. Έχουμε μια συμβολική προειδοποίηση από αυτές τις ιερές πέτρες. »

Η περιοχή ισχυρίστηκε επίσης ότι η εμφάνιση ενός φιδιού που βγαίνει από τις πέτρες του ναού του ναού μπορεί να θεωρηθεί ως ευοίωνο σημάδι. Στη γεμάτρια (εβραϊκή αριθμολογία) nachash (φίδι) נחש ισούται με 358, το ίδιο με τον Moshiach (Μεσσίας) משיח. Ο Ζόχαρ (η βάση του εβραϊκού μυστικισμού) εξήγησε ότι η κακή κλίση, προσωποποιημένη από το φίδι στην Εδέμ, θα κάνει μια αναβίωση στις μέρες πριν ο Μεσσία, πειρασμένος να έρθει και να πίνει τροφή από τα τεράστια επίπεδα αγιότητας που θα εμφανιστούν στον κόσμο στα τέλη των ημερών

Σημειώθηκε στο Sod1820 ότι το φίδι εμφανίστηκε στο τμήμα προσευχής των γυναικών, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για τις γυναίκες. Στη Γένεσι, περιγράφεται πώς η Εύα είχε μπει στον πειρασμό, στην αμαρτία, από το φίδι.

Σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, η κατάρα της Εύας, που εκπροσωπείται από το έμμηνο αίμα και τους εργατικούς πόνους, θα ακυρωθεί κατά την Μεσσιανική εποχή. Πριν από τον Μεσσία, ο Θεός θα σκοτώσει το αρχέτυπο φίδι, αφαιρώντας την κατάρα της Εύας.

Φαίνεται μάλιστα ότι το Όρος του Ναού προσπαθεί να μιλήσει στον εβραϊκό λαό. Περίπου πριν από τέσσερις μήνες, ένα μεγάλο κομμάτι μιας από τις πέτρες που ζύγιζε αρκετές εκατοντάδες λίβρες έπεσε ξαφνικά , ελάχιστα εκατοστά από τις γυναίκες που ήρθαν να προσευχηθούν την αυγή. Ένα άλλο σημάδι εμφανίστηκε στην Hoshana Rabba, την τελευταία ημέρα του Sukkot, όταν ένα μεγάλο σύννεφο ομίχλης άρχισε να τρέχει από το έδαφος μέσα στο Temple Mount Compound, που περιβάλλει τον θόλο του βράχου, για αρκετά λεπτά.

ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΟ
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *