ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ-10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

4.8/5 (5)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Παρακάτω είναι απόσπασμα από την Naomi Wolf, συγγραφέας του βιβλίου «The End of America: A Letter of Warning to a Young Patriot».
1 Επικαλέστε έναν τρομακτικό εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Αφού χτυπήσαμε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, βρισκόμασταν σε κατάσταση εθνικού σοκ. Λιγότερο από έξι εβδομάδες αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου 2001, ο νόμος περί πατριωτών των ΗΠΑ ψηφίστηκε από ένα Κογκρέσο που είχε ελάχιστες πιθανότητες να το συζητήσει πολλοί είπαν ότι δεν είχαν χρόνο να το διαβάσουν.

2 Δημιουργήστε ένα γκουλάγκ Μόλις κάνετε όλους να σας φοβούντε, το επόμενο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα σύστημα φυλακών εκτός του κράτους δικαίου (όπως το έθεσε ο Μπους, ήθελε το αμερικανικό κέντρο κράτησης στον κόλπο του Γκουαντάναμο να βρίσκεται στο νόμιμο «διάστημα») – όπου χρειάζονται βασανιστήρια.

3 Αναπτύξτε έναν κακοποιό Όταν οι ηγέτες που αναζητούν αυτό που αποκαλώ «φασιστική αλλαγή» θέλουν να κλείσουν μια ανοιχτή κοινωνία, στέλνουν παραστρατιωτικές ομάδες τρομακτικών νέων για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.

4 Δημιουργήστε ένα εσωτερικό σύστημα παρακολούθησης Στην Ιταλία του Μουσολίνι, στη ναζιστική Γερμανία, στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, στην κομμουνιστική Κίνα – σε κάθε κλειστή κοινωνία – η μυστική αστυνομία κατασκοπεύει τους απλούς ανθρώπους και ενθαρρύνει τους γείτονες να κατασκοπεύουν τους γείτονες.

5 Παρενοχλήστε ομάδες πολιτών. Το πέμπτο πράγμα που κάνετε σχετίζεται με το τέταρτο βήμα – διεισδύετε και παρενοχλείτε ομάδες πολιτών.

6 Συμμετέχετε σε αυθαίρετη κράτηση και απελευθέρωση. Αυτό φοβίζει τους ανθρώπους. Είναι ένα είδος παιχνιδιού γάτας και ποντικιού.

7 Στόχευση βασικών ατόμων Απειλήστε τους δημόσιους υπαλλήλους, τους καλλιτέχνες και τους ακαδημαϊκούς με απώλεια θέσεων εργασίας, εάν ξεπεράσουν τα όρια.

8 Ελέγξτε τον Τύπο. Η Ιταλία στη δεκαετία του 1920, η Γερμανία στη δεκαετία του ’30, η Ανατολική Γερμανία στη δεκαετία του ’50, η Τσεχοσλοβακία στη δεκαετία του ’60, οι δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του ’70, η Κίνα στη δεκαετία του ’80 και η δεκαετία του ’90 – όλες οι δικτατορίες και οι επίδοξοι δικτάτορες στοχεύουν εφημερίδες και δημοσιογράφους.

9 Η διαφωνία ισοδυναμεί με προδοσία. Ρίξτε τη διαφωνία ως «προδοσία» και την κριτική ως «κατασκοπεία». Κάθε κλειστή κοινωνία το κάνει, όπως επεξεργάζεται νόμους που ποινικοποιούν όλο και περισσότερο ορισμένα είδη λόγου και επεκτείνουν τον ορισμό του «κατάσκοπου» και του «προδότη».

10 Αναστολή του κράτους δικαίου Ο νόμος εξουσιοδότησης άμυνας του John Warner του 2007 έδωσε στον πρόεδρο νέες εξουσίες επί της εθνικής φρουράς. Αυτό σημαίνει ότι σε μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης – την οποία ο πρόεδρος έχει τώρα ενισχυμένες εξουσίες για να κηρύξει – μπορεί να στείλει την πολιτοφυλακή του Μίτσιγκαν για να επιβάλει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει στο Όρεγκον, για τις αντιρρήσεις του κυβερνήτη του κράτους και των πολιτών του.

Naomi Wolf – The End of America

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *