ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΤΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ (βίντεο)

5/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το θερμό επεισόδιο που δημιουργήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου με την προσπάθεια ουκρανικών πολεμικών να περάσουν από τον πορθμό του Κερτς και να εισέλθουν στην Αζοφική θάλασσα, σύμφωνα με με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ήταν στην πραγματικότητα η εκτέλεση ενός σχεδίου ανατίναξης της γέφυρας που ενώνει την Κριμαία με την απέναντι ρωσική ακτή. Η γέφυρα αυτή όπως είναι γνωστό εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πούτιν και ελέγχει και εμποδίζει τα ξένα πολεμικά πλοία από την διάβαση του πορθμού.

Όπως έγινε γνωστό, τα ουκρανικά πολεμικά πλοία συνόδευαν υποβρύχιο εφοδιασμένο με πυρομαχικά ατομικής κατεδάφισης ADM. Αυτό είναι ένα πυρηνικό όπλο που επίσης ονομάζεται Atommine, ή πυρηνικό ορυχείο, ή πυρηνικό νάρκη. Ο σκοπός αυτού του όπλου είναι η μεγαλύτερη δυνατή καταστροφή σηράγγων, αυτοκινητοδρόμων, φραγμάτων και γεφυρών. Η έκρηξη ξεκινά με απομακρυσμένο πυροκροτητή.

Ο στόλος που ξεκίνησε από την Οδησσό με πορεία προς τον πορθμό του Κερτς από την αρχή παρακολουθείτο στενά από τους Ρώσους. Αυτή η συνοδεία αποτελούταν από τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία συνοδεύοντας ένα ρυμουλκό. Στην άλλη πλευρά της γέφυρας περίμεναν δύο ακόμη πολεμικά πλοία, συνολικά ΠΕΝΤΕ !!! Δηλαδή ΠΕΝΤΕ πολεμικά πλοία για να προστατεύσουμε ένα ειδικό φορτίο, δηλαδή το Atommine !!! Η δίοδος αποτράπηκε με την βοήθεια ενός εγκαρσίως τοποθετημένου δεξαμενόπλοιου.

Το ουκρανικό σχέδιο όμως είχε διαρρεύσει στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Την τελευταία στιγμή με αστραπιαία επέμβαση απέτρεψαν, όπως αναφέρεται, μια σχεδιασμένη προβοκάτσια του νέο-φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου με απώτερη επιδίωξη το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει έναν πόλεμο με τη Ρωσία.

Το θέμα όμως όπως προβλέπεται θα έχει και συνέχεια, καθώς ο Ποροσένκο αποδεικνύεται αδίστακτος να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και την παγκόσμια ειρήνη για να παραμείνει στην εξουσία του Κιέβου. Το άσχημο είναι πως κάποιοι θερμοκέφαλοι στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, όπως και στην Ουάσιγκτον, στηρίζουν αυτές τις επικίνδυνες ακροβασίες του.

Φυσικά όλοι αυτοί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από… την αρκούδα της Μόσχας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *