ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

4.58/5 (19)

hitlercamp

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Είναι πολύ περίεργο που τα τελευταία χρόνια τα γερμανικά κανάλια αφιερώνουν πολλές ώρες από τα προγράμματα τους δείχνοντας ντοκιμαντέρ από την εποχή του Χίτλερ. Οι εικόνες αυτές έχουν ως συνέπεια να εξοικειώνουν τους σύγχρονους Γερμανούς με την εποχή εκείνην και τα εγκλήματα της και, παρά το ότι δηλώνουν πώς αν σήμερα ερχόταν ένας καινούργιος Χίτλερ θα τον καταψήφιζαν, η εξοικείωση αυτή με την εποχή του καλλιεργεί ένα ψυχολογικό κλίμα αποδοχής του χιτλερικού καθεστώτος. Σε αυτό συμβάλει και η σημερινή κατάσταση με την εισβολή των χιλιάδων ισλαμιστών στην Ευρώπη και στην Γερμανία.

ΟΙ Ναζί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν διαπράξει πολλές φρικαλεότητες, η μεγαλύτερη από όλες όμως ήταν η θανάτωση εκατομμυρίων Εβραίων, μειονοτήτων και περιθωριακών ομάδων.

Όταν όμως το ναζιστικό καθεστώς άρχισε να οδηγείται σε ήττα, οι Ναζί προσπαθούσαν να αποκρύψουν τα στοιχεία των αποτρόπαιων αυτών πράξεων, θανατώνοντας μάρτυρες και βάζοντας φωτιά στα στρατόπεδα εξόντωσης τους.

01-nazis1

Μια από αυτές τις τοποθεσίες που ήταν ένα Στρατόπεδο εξόντωσης Σομπιμπόρ στην Πολωνία, ανασκάφηκε πρόσφατα ενώ αυτό που βρέθηκε εκεί ήταν τόσο σοκαριστικό που δεν περιγράφεται με λόγια.

sobibor3

Το Σορμπιμπόρ ήταν ένα μέρος όπου στέλνονταν Ιουδαίοι και άλλες περιθωριακές ομάδες προς θανάτωση και απέθεταν τα πτώματά τους.

sobibor1

Αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης ήταν μέρος της επιχείρησης Ράινχαρντ όπου θανατώθηκαν συστηματικά δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

sobibor.map

Χιλιάδες βαγόνια μετέφεραν θύματα από αυτές τις σιδηροδρομικές γραμμές και δεν επέστρεψαν ποτέ.

railstation

Όταν διαφάνηκε πως οι Ναζί θα έχαναν τον πόλεμο και είχαν αρχίσει να υποχωρούν από όλα τα μέτωπα τότε σε πολλές περιοχές της Γερμανίας είχε αρχίσει μια μεγάλη επιχείρηση απόκρυψης πολλών μυστικών του ναζιστικού καθεστώτος σε διάφορα μέρη. Έβαζαν φωτιά στα κρεματόρια και έριχναν μπετόν στους τάφους.

sobibor.covering

Στην περιοχή του Σομπιμπόρ μια ομάδα πολωνών και Εβραιών ιδικών ερευνητών άρχισαν εντατικές έρευνες για να εντοπίσουν συγκεκριμένα μέρη όπου oι ναζιστές είχαν διαπράξει πολλά εγκλήματα.

barriers

Ο σκοπός τους ήταν να φέρουν στην επιφάνεια τους τρόπους με τους οποίους οι Γερμανοί εκτελούσαν τα θύματα τους, ικανοποιώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο και τις ψυχές αυτών των θυμάτων.

inwood

Ένας από τους ερευνητές αρχαιολόγους ο Yoram Haimi, ομολόγησε πως ανάμεσα στα θύματα ήταν και δυο στενοί του συγγενείς.

squarehole

Ανάμεσα στα ευρήματα που ανακάλυψαν ήταν και μια χαρακτηριστική αρμαθιά κλειδιών από τα κελιά όπου κλείδωναν εκεί μέσα τους Εβραίους σαν τα ποντίκια για να βρουν στην συνέχεια φρικτό θάνατο.

oldkeys

Εκτός από αυτό βρέθηκαν και πολλά προσωπικά αντικείμενα από τα αδικοχαμένα θύματα μεταξύ των οποίων και ένα δαχτυλίδι που είχε την χαρακτηριστική φράση «μαζί με αυτό είμαστε για πάντα δεμένοι».

jewishring

Και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες ξαναβρέθηκαν αμέτρητοι σκελετοί από μαζικούς τάφους των θυμάτων του ναζιστικού καθεστώτος.

digging

massgrave

Είναι χαρακτηριστικό πως σε έναν από τους σκελετούς αυτούς διακρινόταν καθαρά πως είχε εκτελεστεί με σφαίρα στο πίσω μέρος του τραχήλου.

Jewish.sculls.from.across.Europe

Είναι δύσκολα να κατανοήσομε τον ψυχισμό αυτών των ανθρώπων που εκτελώντας εντολές του ναζιστικού καθεστώτος είχαν προβεί σε αμέτρητες εκτελέσεις αυτών των δύστυχων θυμάτων τους. Μακάρι να μην επαναληφτεί ποτέ ξανά.

Όπως δείχνει το παρακάτω ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στην οικογένεια του Χίτλερ, σχεδόν όλα τα μέλη της είχαν οικογενειακές τάσεις σχιζοφρένιας.

 

Το τελευταίο βίντεο είναι από το 1945 και το εκπληκτικό είναι πως μιλάει σαν να είναι στην σημερινή εποχή.

 

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

7 Σχόλια

 1. καλό θα ήταν να κάνατε τον κόπο να βάζατε υπότιτλους στα βίντεο σας δεν ξέρουμε όλοι γερμανικά!! Έλεος
  .

 2. Αμάν πιά! Στην Πολωνία βρέθηκαν στο Κατίν σκελετοί και λέγανε ότι το έγκλημα το έκαναν οι Γερμανοί και τελικά βρέθηκε ότι το έκαναν οι σοβιετικοί του στάλιν!
  Κανείς δεν αμφισβητεί ότι σκοτώθηκαν εβραίοι από τους γερμανούς, αλλά τα 6.000.000 είναι υπερβολικός αριθμός!
  Πάντως οι εβραίοι είχαν ένα κόλλημα με τον αριθμό 6.000.000. Προσπάθησαν πολλές φορές από το 1870 να περάσουν «ολοκαύτωμα» 6.000.000 από διάφορα καθεστώτα και τελικά τα κατάφεραν μετά τον 2ο ΠΠ.
  6 εκατομ. Εβραίοι ολοκαύτωμα στη Ρωσία το 1905 : New York Times 25 Μαρτίου 1906, κατηγορούν την Ρωσία για εξόντωση 6.000.000 εβραίων!
  6 εκατ. Εβραίοι μετά τον ΑΠΠ : Ο Martin H. Glynn κατηγορεί Ευρωπαϊκές χώρες για εξόντωση 6.000.000 εβραίων.
  6 εκατ. Εβραίοι πάλι στη Ρωσία το 1910 : Στις 13 Νοεμβρίου 1910 δημοσιεύεται η annual report of jewish commitee και κατηγορεί την Ρωσία ότι το σχέδιο εξόντωσης 6.000.000 εβραίων που δολοφονήθηκαν γιατί δεν έγιναν χριστιανοί είχε σχεδιαστεί από το 1890!!!
  6 εκατ. Εβραίοι το 1936 : Η ανακοίνωση του εβραϊκού κογκρέσου που συγκεντρώθηκε στην Γενεύη, μιλά για 6 – 7 εκατομ. θύματα σε 32 χώρες και επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα δικαιώματα τους
  6 εκατ. Εβραίοι το 1938 : Εννέα μήνες Πρίν την νύχτα των «κρυστάλλων» (έχει Μεγάλη Σημασία) οι εβραίοι – θύματα είναι 6.000.000! Στους New York , [αναδημοσίευση 9 Ιανουαρίου 1938] κατηγορούν την κυβέρνηση της Ρουμανίας για την εξόντωση 6.000.000 εβραίων.
  6 εκατ. Εβραίοι το 1939 : Στην εφημερίδα St. Petersbourg Florida (Των ΗΠΑ) στις 22 Φεβρουαρίου 1939 υπάρχει δημοσίευμα για 6.000.000 θύματα εβραίους
  6 εκατομμύρια το 1940: Στην εφημερίδα Palm Beach Post 25 Ιουνίου 1940 και New York Times 24/6/1940 ο πρόεδρος της εβραϊκής επιτροπής κατηγορεί τους Γερμανούς ότι έχουν σχέδιο εξόντωσης 6.000.000 εβραίων!!! Μιλάμε για την αρχή του πολέμου!!! Πως πέτυχαν ΑΚΡΙΒΩΣ τον αριθμό θάθελα να ήξερα…

  • Να σου γραψω οτι αυτα που αναφερεις ειναι εξαιρετα ειναι πραγματι λιγο. Μπραβο σου πολλες φορες, μακαρι να υπηρχαν ανθωποι σαν εσενα περισστεροι για να μην ειναι σε αυτην την καταντια ο κοσμος η καλυτερα ο Δυτικος κοσμος. Το θεωρω τουλαχιστον ντροπη γιια αυτην την σελιδα που υποτιθεται οτι πολεμα την Νεα Ταξη Πραγματων να διαφημηζει τοσο επαισχυντα αυτον τον μιασματικο λαο τους εβραιους, που απο αυτους αρχιζει και τελειωνει οτι φρικη ζει ο πλανητης.
   Αντεγραψα το σχολιο να το εχω και επετρεψε μου αν χρειαστει να το τριβω στην μουρη του καθε νεοταξιτη.

 3. Καλά τα λέτε και ακόμα καλύτερα καλά κάνετε και τοποθετήστε γιατί πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά. .απλός διαβάζει άρθρα και ότι θέλει να προωθήσει ο κάθε ένας. .Αλλά το κακό στην τρέχουσα φαση δεν είναι με τους Εβραίους αλλά με το τι κρύβεται από πίσω? Τι έχουν σκοπό? Γιατί ενώ θελαν να κρύψουν τα εγκλήματα πολέμου τώρα τα βάζουν φάτσα φορά και σε ντοκιμαντέρ ενημέρωσης????? Θα μπορούσα να γράφω για ώρες τα ερωτήματα μου…Και τους προβλημάτισμους μου..

 1. 12 Φεβ. 2017

  […] Ο σκοπός τους ήταν να φέρουν στην επιφάνεια τους τρόπους με τους οποίους οι Γερμανοί εκτελούσαν τα θύματα τους, ικανοποιώντας έτσι με αυτόν τον τρόπο και τις ψυχές αυτών των θυμάτων. Ένας από τους ερευνητές αρχαιολόγους ο Yoram Haimi, ομολόγησε πως ανάμεσα στα θύματα ήταν και δυο στενοί του συγγενείς. Ανάμεσα στα ευρήματα που ανακάλυψαν ήταν και μια χαρακτηριστική αρμαθιά κλειδιών από τα κελιά όπου κλείδωναν εκεί μέσα τους Εβραίους σαν τα ποντίκια για να βρουν στην συνέχεια φρικτό θάνατο. Εκτός από αυτό βρέθηκαν και πολλά προσωπικά αντικείμενα από τα αδικοχαμένα θύματα μεταξύ των οποίων και ένα δαχτυλίδι που είχε την χαρακτηριστική φράση «μαζί με αυτό είμαστε για πάντα δεμένοι». Και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες ξαναβρέθηκαν αμέτρητοι σκελετοί από μαζικούς τάφους των θυμάτων του ναζιστικού καθεστώτος. Είναι χαρακτηριστικό πως σε έναν από τους σκελετούς αυτούς διακρινόταν καθαρά πως είχε εκτελεστεί με σφαίρα στο πίσω μέρος του τραχήλου. Είναι δύσκολα να κατανοήσομε τον ψυχισμό αυτών των ανθρώπων που εκτελώντας εντολές του ναζιστικού καθεστώτος είχαν προβεί σε αμέτρητες εκτελέσεις αυτών των δύστυχων θυμάτων τους. Μακάρι να μην επαναληφτεί ποτέ ξανά. Όπως δείχνει το παρακάτω ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στην οικογένεια του Χίτλερ, σχεδόν όλα τα μέλη της είχαν οικογενειακές τάσεις σχιζοφρένιας. Το τελευταίο βίντεο είναι από το 1945 και το εκπληκτικό είναι πως μιλάει σαν να είναι στην σημερινή εποχή. ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗnikosxeiladakis.gr […]

 2. 12 Φεβ. 2017

  […] ΠΗΓΗ […]

 3. 13 Φεβ. 2017

  […] nikosxeiladakis […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *