ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

5/5 (6)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μετά την απομάκρυνση των Νταβούτογλου και Μπαμπατζάν, που θεωρούνταν κατάλληλοι ως διάδοχοι του Ερντογάν, όπως εκτιμάται
τρεις θεωρούνται σαν οι κύριοι υποψήφιοι διάδοχοι του και οι οποίοι προέρχονται υποτίθεται από την δικιά του παράταξη.

Ο πρώτος είναι ο νυν υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο δεύτερος ο νυν αρχηγός της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν και ο τρίτος και που θα τον ήθελε Ερντογάν γιατί είναι της οικογενείας του, ο γαμπρός του και υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Αλλά αυτός που ανεβαίνει κατακόρυφα μιντιακά θεωρείται ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Αυτό φαίνεται να το έχει αντιληφθεί ο Ερντογάν και όχι μόνο και «παραδόξως» άρχισε ένα μεγάλο παρασκήνιο που φανερώνει ένα εσωτερικό, συχνά αδυσώπητο πόλεμο.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου συνελήφθη αιφνιδιαστικά η διευθύντρια του Odatv, η δημοσιογράφος Müyesser Yıldız, με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπίας, μια κατηγορία που όπως αποκαλύφτηκε την απεύθυνε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Παράλληλα την Τέταρτη 10/6, καθώς η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις, συνελήφθη και ο διευθυντής του Odatv της Άγκυρας, İsmail Dükel.

Είναι γνωστό πως η εν λόγω δημοσιογράφος ασκούσε τους τελευταίους μήνες έντονη κριτική στον Ακάρ για την εξωτερική κυρίως πολιτική του, και κατονόμαζε υποκρισία του στα εθνικά θέματα της Τουρκίας, δηλαδή ότι εμφανίζονταν σαν μέγας υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα, όπως υποστήριζε η Müyesser Yıldız, έπαιζε θέατρο.

Στις 10/6 με δημοσίευμα στην Odatv η υπόθεση της σύλληψης της πήρε νέα διάσταση που εμπλέκει άμεσα τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Όπως αναφέρεται η Müyesser Yıldız, παλιά δημοσιογράφος, είχε πολλές διασυνδέσεις στο στράτευμα και κυρίως στους προσκείμενους στον Φετουλάχ Γκιουλέν και στην γνωστή οργάνωση Mahrem İmam, που όπως φαίνεται είχε συσταθεί πολύ πριν από το πραξικόπημα του 2016.

Για την οργάνωση αυτή η δημοσιογράφος είχε συντάξει φακέλους, (klasörler), τον αριθμό των οποίων δεν αποκαλύπτει, με στοιχεία και τους είχε προωθήσει στον τότε υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, με σκοπό να δράσει πριν είναι πολύ αργά και να προβεί σε συλλήψεις γιατί ετοιμάζονταν ανατροπή του Ερτογάν. Ο Χουλουσί Ακάρ όμως δεν έκανε τίποτα, (αυτό παραπέμπει στην θεωρία του πραξικοπήματος – «παγίδα» από τον Ερντογάν), και τώρα μετά την σύλληψη της δημοσιογράφου και διευθύντριας του Odatv, που κατηγορείται για στρατιωτική κατασκοπεία, βγαίνουν στην φόρα αυτές οι αποκαλύψεις. Η ίδια προειδοποιεί και για άλλες αποκαλύψεις, που, όπως ισχυρίζεται, «καίνε» ουσιαστικά τον Ακάρ.

Και έπεται συνέχεια…

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *