ΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ ΜΗΝΥΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΥΨΗΛΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Στο Σαν Φραντσίσκο – Ο αριθμός των αυτοκτονικών παιδιών στο Σαν Φρανσίσκο έχει φτάσει σε ρεκόρ υψηλό και οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι είναι σαφές ότι η κράτηση δημόσιων σχολείων ως κλειστά «καταλύει μια κρίση ψυχικής υγείας μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας», σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε η πόλη την Πέμπτη για να ωθήσει τη σχολική συνοικία να ανοίξει ξανά τις αίθουσες διδασκαλίας. Ο δικηγόρος του Σαν Φρανσίσκο, Dennis Herrera, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έκανε το δραματικό βήμα μήνυσης της σχολικής συνοικίας της πόλης, η οποία κράτησε τις αίθουσες της τάξης σχεδόν ένα χρόνο. Στην πρόταση που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, η Herrera περιελάμβανε ανησυχητικές μαρτυρίες από νοσοκομεία στο San Francisco Bay Area, γιατρούς και γονείς σχετικά με τις συναισθηματικές και ψυχικές βλάβες της εκτεταμένης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μια μητέρα, η Allison Arieff, είπε ότι βρήκε πρόσφατα την 15χρονη κόρη της «κουλουριασμένη σε εμβρυϊκή θέση, με κλάμα, δίπλα στο φορητό της υπολογιστή στις 11 π.μ.» Η Arieff είπε ότι η κόρη της συχνά κλαίει στη μέση της ημέρας από απογοήτευση και «χάνει την πίστη της όχι μόνο στο SFUSD αλλά στον κόσμο». Μια άλλη μητέρα, η Lindsay Sink, έχει δει μια «μεγάλη παλινδρόμηση» στον 7χρονο γιο της, ο οποίος έχει «ανεξέλεγκτες καταστροφές που αναποδογυρίζουν ολόκληρο το σπίτι». Η 10χρονη κόρη του Sink βιώνει «κατάθλιψη και θυμό» και φοβάται ότι «η ψυχική υγεία της κόρης της θα συνεχίσει να υποφέρει» έως ότου ξαναρχίσει η μάθηση.

Το Παιδικό Νοσοκομείο Benioff του UCSF σημείωσε αύξηση κατά 66% στον αριθμό των αυτοκτονικών παιδιών στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης και αύξηση κατά 75% στους νέους που χρειάστηκαν νοσηλεία για υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ανέφερε η αγωγή, αναφέροντας παιδίατρους, ψυχιάτρους παιδιών και γιατρούς. Τον περασμένο μήνα, το Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης Παιδιών της UCSF στο Mission Bay ανέφερε ρεκόρ μεγάλου αριθμού παιδιών αυτοκτονίας που είδαν και υποβλήθηκαν σε θεραπεία, σύμφωνα με τη νομική κατάθεση που δεν παρείχε λεπτομερή αριθμό περιπτώσεων και επισκέψεις στο νοσοκομείο. Ανέφερε επίσης γιατρούς που αναφέρουν αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης και των διατροφικών διαταραχών στα παιδιά, σύμφωνα με τα εθνικά δεδομένα.

«Τα ιατρικά στοιχεία είναι ξεκάθαρα ότι η διατήρηση των δημόσιων σχολείων κλειστών καταλύει μια κρίση ψυχικής υγείας μεταξύ παιδιών σχολικής ηλικίας στο Σαν Φρανσίσκο», δήλωσε ο Δρ Jeanne Noble, διευθυντής της COVID Response για το Τμήμα Έκτακτης Ανάγκης του UCSF. Οι 52.000 μαθητές του δημόσιου σχολείου του Σαν Φρανσίσκο δεν συμμετέχουν στις τάξεις από τον Μάρτιο. Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας επέτρεψαν να ανοίξουν ξανά τα σχολεία της πόλης από τον Σεπτέμβριο, αλλά τα σωματεία της επαρχίας και των εκπαιδευτικών δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν μια συμφωνία για το άνοιγμα των αιθουσών.

«Συμφωνούμε ολόψυχα ότι οι μαθητές εξυπηρετούνται καλύτερα με προσωπική μάθηση», δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος της σχολικής περιοχής, Λόρα Ντούννικ. «Η επαναφορά των μαθητών στο σχολείο σε μια μεγάλη δημόσια σχολική συνοικία είναι πολύ περίπλοκη και απαιτεί συνεργασία». «Είμαστε πρόθυμοι για την πόλη να διαθέσει εμβόλια στο προσωπικό μας», δήλωσε ο Ντούννικ. Η αγωγή είναι η πρώτη στο είδος της στην Καλιφόρνια και ενδεχομένως στη χώρα, καθώς τα σχολικά συστήματα δέχονται αυξανόμενη πίεση από γονείς και πολιτικούς να τερματίσουν την εικονική μάθηση. Προκάλεσε συζήτηση σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Λος Άντζελες, όπου ένας δημοτικός σύμβουλος προτρέπει παρόμοια νομική δράση για να υποχρεώσει τα σχολεία να ανοίξουν.

Η αγωγή υπογραμμίζει την αυξανόμενη ένταση και τις διαμάχες σε εθνικό επίπεδο μεταξύ πολιτικών που επιμένουν ότι είναι ασφαλές να επιστρέψετε στα σχολεία με τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εμβολιαστούν. Όσοι τάσσονται υπέρ του ανοίγματος της αίθουσας διδασκαλίας αναφέρουν επιστημονικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που δείχνουν ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει ξανά με ασφάλεια εάν υπάρχουν κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας, όπως μάσκες, φυσικές αποστάσεις και εντατικός καθαρισμός. Η αγωγή σημειώνει ότι 114 από τα ιδιωτικά σχολεία του Σαν Φρανσίσκο και τα σχολεία ναύλωσης έχουν ανοίξει ξανά σε 15.831 μαθητές και περίπου 2.400 άτομα. Αυτά τα σχολεία είχαν λιγότερες από πέντε περιπτώσεις ύποπτης μετάδοσης αυτοπροσώπως, λέει.

Η πρόταση της Πέμπτης επεκτείνεται σε προηγούμενους ισχυρισμούς ότι οι αξιωματούχοι του σχολείου δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα, όπως απαιτείται από τον κρατικό νόμο. «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι μια μορφή διδασκαλίας. δεν είναι σχολείο », λέει η αγωγή, υποστηρίζοντας ότι η εκπαίδευση ενός παιδιού υπερβαίνει τα ακαδημαϊκά μαθήματα και επεκτείνεται σε μια ευρεία ποικιλία συναισθηματικών, κοινωνικών και αναπτυξιακών δεξιοτήτων που μπορούν να μάθουν μόνοι τους. Η κράτηση παιδιών εκτός σχολείου «συνιστά ουσιαστική παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων».

Η 28χρονη Sara Stickles από το Beloit του Ουισκόνσιν, εργαζόμενη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Σουηδικό Νοσοκομείο της Αμερικής, υπέφερε από εγκεφαλικό ανεύρυσμα και τώρα πέθανε μόλις 5 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης πειραματικής ένεσης mRNA COVID από την Pfizer.

Δυστυχώς, αυτή είναι μια άλλη περίπτωση που αναφέρεται ότι ένας νέος εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην αρχή της ζωής του και χωρίς προηγούμενες υπάρχουσες καταστάσεις υγείας πέθανε μετά την ένεση με μία από τις πειραματικές ενέσεις mRNA COVID. Ήταν δωρητής οργάνων, έτσι το σώμα της διατηρείται ζωντανό μέχρι να βρουν κατάλληλους παραλήπτες για τα όργανα της. Αφήνει πίσω του έναν γιο

Σε αυτό που γίνεται συχνή αναφορά εδώ στο Health Impact News, ένας άλλος ιατρός πέθανε μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ένεση με πειραματική ένεση mRNA COVID

Το ABC Local 24 ανέφερε το θάνατο του 36χρονου ορθοπεδικού γιατρού του Μέμφις, Μπαρτόν Ουίλιαμς, εβδομάδες μετά την ένεση COVID Σύμφωνα με πληροφορίες, το CDC ερευνά το θάνατό του, καθώς κατηγορείται για ένα «σπάνιο σύνδρομο σχετικό με το COVID».


ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *