ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

3/5 (1)

φοτοΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο που στις 14/4 το απόγευμα πέρασε από τον Βόσπορο με κατεύθυνση το Αιγαίο  Πέλαγος, αναστάτωσε τους Τούρκους εξ’ αιτίας κάποιου «περιέργου» καμουφλάζ στο κατάστρωμα του που προκάλεσε την αυξημένη επιφυλακή της τουρκικής ακτοφυλακής και όχι μόνο.

570fc12ec03c1247e8011708

Συγκερασμένα το ρωσικό πολεμικό πλοίο Saratov με νούμερο 150, πέρασε το απόγευμα της Πέμπτης από τον Βόσπορο και ανοίχτηκε στην θάλασσα του Μαρμαρά.

570fc12ec03c1247e8011707

Εκείνο όμως που προκάλεσε αναστάτωση στους Τούρκους, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιευτήκαν στα τουρκικά ΜΜΕ, ήταν ένα περίεργο πολεμικό όχημα που μετέφερε στο κατάστρωμα του το οποίο οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να το εξηγήσουν. Εκείνο που εξακριβώθηκε ήταν ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο μετέφερε μεγάλο αριθμό στρατιωτικών οχημάτων, ενώ σημαντικός αριθμός Ρώσων στρατιωτών βρίσκονταν στο κατάστρωμα σε κατάσταση επιφυλακής.

Στην τουρκική πλευρά σήμανε συναγερμός και πλοία της ακτοφυλακής παρακολουθούσαν το ρωσικό πλοίο ενώ πετούσαν και ελικόπτερα του τουρκικού ναυτικού.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Απο αυτό που βλέπουμε στο κύκλο , δεν υπάρχει κάτι παράξενο .
    Τα κρένια του πλοίου είναι αυτά .

  1. 11 Νοέ. 2017

    […] Στην τουρκική πλευρά σήμανε συναγερμός και πλοία της ακτοφυλακής παρακολουθούσαν το ρωσικό πλοίο ενώ πετούσαν και ελικόπτερα του τουρκικού ναυτικού. Πηγή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *