ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ-ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

5/5 (1)

_Istanbul_Ankara_Izmir__Islamic_State

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Αυτό το αποτυχημένο στρατιωτικό «πραξικόπημα» στην Τουρκια είναι απλώς ένα άλλο τέχνασμα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν για να εδραιώσει την εξουσία του και να δημιουργήσει μια νέα-οθωμανική αυτοκρατορία.

erdogan-oil-mafia-630x400

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με αυτό το ψεύτικο στημένο στρατιωτικό πραξικόπημα διότι στην πραγματικότητα ήταν μια πονηρή κίνηση από τον υποψήφιο Σουλτάνο Πρόεδρο Ερντογάν στην εδραίωση της εξουσίας του και στην προώθηση του στόχου του για τη δημιουργία ενός νεο-οθωμανικού ισλαμικού υπερκράτους.

Όλη αυτή η κατάσταση «βρωμάει» ήδη εξαρχής και φαίνεται σαν ένα καλοστημένο παιχνίδι-παγίδα από υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης.

erdoganmohammed3

Αυτά είναι τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα σχετικά με την τρέχουσα παγκοσμία κατάσταση που συνδέονται με το υποτιθέμενο πραξικόπημα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν θέλει να αναβιώσει το Χαλιφάτο και να αναγνωρίσει τον εαυτό του σαν ένα νέο Οθωμανό σουλτάνο. Σαφώς αναμένει οι ενέργειές του να τον οδηγήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Ερντογάν έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα από θρησκευόμενους του Ισλάμ που είναι σε άνοδο στην Τουρκία, όπως επίσης οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο θρησκευόμενοι ενώ η πολιτική της «εκκοσμίκευσης» που επέβαλλε ο Ατατούρκ είναι σε πλήρη κατάρρευση.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Ερντογάν είναι η Μέρκελ. Η Γερμανία και η Τουρκία είναι ιστορικοί σύμμαχοι από το 1453. Συνεργάστηκαν στην Προτεσταντική Μεταρρύθμιση, στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τουρκία και η Ρωσία είναι ιστορικά εχθροί, και οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι κυρώσεις της ρωσικής κυβέρνησης εναντίον της Τουρκίας έχουν καταστρέψει την τουρκική οικονομία και η Τουρκία επιδιώκει απεγνωσμένα να ακυρώσει αυτές τις κυρώσεις.

Η Γερμανία επιζητεί έναν πόλεμο με τη Ρωσία, διότι προσπαθεί να επιβεβαιώσει εκ νέου το αυτοκρατορικό της παρελθόν, τμήμα του οποίου περιλαμβάνει την κατάκτηση εδαφών που έχει κερδίσει από την Ρωσία ήδη από το έτος 1190.

Μελετώντας αυτά τα γεγονότα, και επειδή υπάρχουν για το πραξικόπημα ακόμη πολλές λεπτομέρειες που δεν εξηγούνται, δημιουργούνται μια σειρά από ερωτήματα.

-Ποιος ήταν πίσω από το πραξικόπημα;

-Ποιός ήταν ο τελικός στόχος του πραξικοπήματος;

– Ο πρόεδρος Ερντογάν τι λέει και τι κάνει;

-Ποια είναι η άποψη της Ρωσίας για όλα αυτά ;
-Τι λέει η Γερμανία;

-Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού για το πραξικόπημα;

-Ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης;

-Ποια είναι η απάντηση του στρατού;

-Τι κάνουν κάποιοι άλλοι και σκοπεύουν να κάνουν σε σχέση με αυτό το πραξικόπημα;

Εξετάζοντας το σύνολο των πληροφοριών, και με δεδομένη την ασάφεια των δεδομένων, έγινε σαφές ότι μέχρι να απαντηθούν κάποιες από αυτές τις ερωτήσεις, εν μέρει τουλάχιστον, δεν θα ήταν δυνατόν να έχουμε μια λεπτομερέστερη ματιά στην κατάσταση και να εκτιμήσουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Αλλά ως μια πρώτη ανάλυση, έχουμε δύο πιθανά σενάρια.

Erdogan Demokratie Istanbul

 

Ως πρώτο σενάριο είναι η υπόθεση ότι το πραξικόπημα ήταν πραγματικά ένα στρατιωτικό κίνημα εναντίον της κυβέρνησης. Αυτό θα μπορούσε να οργανωθεί από μόνο του ή από τον στρατό, ή θα μπορούσε να είχε «επηρεαστεί» είτε από τους Γερμανούς ή τους Ρώσους. Κάθε ομάδα έχει ανταγωνισμό αλλά ο στόχος σε κάθε περίπτωση ήταν να πάρουν τον έλεγχο της Τουρκίας, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την χώρα προς εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων.

Το δεύτερο σενάριο είναι ότι το πραξικόπημα ήταν ένα πλαστό κίνημα που οργάνωσε η ίδια η κυβέρνηση για να γίνουν οι εκκαθαρίσεις που θέλει ο Ερντογάν και να επιβάλλει ευκολότερα την απόλυτη εξουσία του.

Ο στόχος του κινήματος-μαϊμού ήταν να φάνει σαν μια εξέγερση που έγινε από λίγους αναλώσιμους αξιωματικούς οι οποίοι μετά την αποτυχία τους θα εξουδετερώνονταν βίαια και ο Ερντογάν θα επανεμφανιστεί ως ο μεγάλος νικητής συσπειρώνοντας τους οπαδούς του. Αυτό θα του επιτρέψει να εδραιώσει την εξουσία του, να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του με την υποστήριξη του κοινού, και να πραγματοποιήσει τα περαιτέρω αλαζονικά του όνειρα.

ERDOGAN-TURK-CONSTITUTION-BUT-PAPER1.bmp

 

Σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Πως εξεράγει ένα τέτοιο πραξικόπημα χωρίς καμιά προοπτική επιτυχίας και γι αυτό κατέρρευσε με τόσο παταγώδη τρόπο

Συνήθως σε ένα πραξικόπημα τα θύματα είναι πολίτες, εδώ έχουμε θύματα στρατιώτες οι οποίοι μάλιστα αποκρούστηκαν από πολίτες.

Το πραξικόπημα ανέβασε ακόμη πιο ψηλά τον Ερντογάν που εμφανίστηκε σαν ο μεγάλος νικητής όπου θα κάνει την Τουρκία ισχυρότερη και καλύτερη και τώρα θα στηρίξει τις αποφάσεις του χωρίς να τον αμφισβητούν.

Ο Ερντογάν κατηγορεί το κίνημα Gulen ότι υποκίνησε το πραξικόπημα αλλά με ψευδή στοιχεία. Ο Ερντογάν μισεί τον Γκιουλέν, επειδή είναι ένα εμπόδιο στο οθωμανικό όνειρό του.

Το κίνημα Gulen δεν είναι καλό, δεδομένου ότι είναι ισλαμιστές. Ωστόσο, αυτό αποτελεί εμπόδιο για τον Ερντογάν, και ο ίδιος άρχισε πόλεμο εναντίον του από το 2013. Είχε διώξει και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Ερντογάν έχει ήδη ενθαρρύνει τους οπαδούς του να τον αποκαλούν θεό, καθώς προβάλλεται σαν ο νέος μεγάλος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου. Αλλά για να εξασφαλίσει αυτός ο νέος υποψήφιος την θέση του αντιχρίστου και να μην έχει κανένα ανταγωνισμό στην αυτοαποκαλούμενη θεότητά του, χρειάστηκε να καταφύγει στην τακτική των δαιμόνων για να εξαφανίσει κάθε αντιπολίτευση.

Καλή προσπάθεια αγαπητέ Ερντογάν, αλλά σε έχουν πλέον καταλάβει και είναι γνωστό το τέλος του παιχνιδιού σου.

erdogan-war-criminal-990x300

 

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

5 Σχόλια

  1. Βλεπω οι «στασιαστες με παραλλαγη» να γινονται τροφη για γατες οπως εγιναν και αλλοι μπλεγμενοι σε ζητηματα τετοιου ειδους της τουρκιας (βλεπε ιμια, δεν εμεινε ρουθουνι). Παντως θα ειχε ενδιαφερον να μας πει καποιος εκ των στρατιωτικων πως πεσαν σ αυτη τη πλεκτανη. Το σχεδιο πρεπει να ειναι καλα στημενο παντως.

  2. ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!

  3. Εγώ δεν ξέρω κανένα πραξικόπημα που να αρχίζει στις 22¨00 βράδυ…..(ακατάλληλη ώρα για πραξικόπημα) και οι πραξικοπηματίες να μην έχουν καταλάβει ΜΜΕ. Είδαμε σε κάποιο Video ένοπλους στρατιώτες μέσα σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι να περιφέρονται και μετά από λίγο να τους πετάει ο κόσμος έξω. Τι είδους στρατιώτες είναι αυτοί που ανέχονται να τους πάρουν τα όπλα την ώρα πραξικοπήματος απλοί πολίτες; Και τέλος ο Ερτογάν βρισκόταν στο ξενοδοχείο 8 ημέρες με το μαγιό του και 18 λεπτά μετά το ξενοδοχείο βομβαρδίζετε. Ολα αυτά μοιάζουν με καλοστημένο έργο το οποίο τελικά έχει μεγάλη επιτυχία από την μεριά του Κ. Ερτογάν αλλά για πόσο;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *