ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ…ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ

5/5 (11)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το φετινό Πάσχα θα μείνει στην ιστορία σαν το πιο μελανό Πάσχα που γνωρίσαμε στην Ορθόδοξη Ελλάδα, την πηγή της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο.

Αλλά το πιο θλιβερό είναι ότι ακόμα και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, έχουν εμφανιστεί διάφοροι ρουφιάνοι, που θυμίζουν τους δοσίλογους της κατοχής και κυνηγούν καρφώνοντας όσους πιστούς ή ιερείς που θέλουν να πάνε στην εκκλησία και να κοινωνήσουν.

Όπως αναφέρεται πληθαίνουν τα περιστατικά με κάποιους τραγικούς ελληνόφωνους (ειλικρινά δεν ξέρω πόσο πιο ευγενικά να τους αποκαλέσω), που καταδίδουν στυγνά συμπολίτες τους, επειδή τόλμησαν να επισκεφθούν κάποιο ναό, ή που στέλνουν περιπολικά για να συλλάβουν κάποιον ιερέα που λειτούργησε έστω και με κλειστές πόρτες.

Κάποιοι μάλιστα, δεν διστάζουν να βγουν και στα τηλεδελτία ειδήσεων και να διαλαλήσουν (όχι απλά χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς καν κουκούλα, αλλά και με περηφάνια από πάνω) ότι αυτοί κατήγγειλαν τον ιερέα που τόλμησε να ανοίξει κάποιο ναό το πρωί της Κυριακής.

Διαστροφική κακοήθεια και ψυχικός βόρβορος στο έπακρο, ατόφιος, χωρίς προκαλύψεις και φκιασίδια. Αυθεντική συνέχεια του τρομακτικού μίσους που πλημμύρισε τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο, ενός ολόκληρου κόσμου αφηνιασμένων ανθρωποφάγων, που εδώ και 3-4 εβδομάδες βρήκε επιτέλους την πολυπόθητη ευκαιρία να αφήσει αχαλίνωτο το καταπιεσμένο αντίχριστό του μένος, απαιτώντας να κλειδαμπαρωθούν οι ναοί, να συρθούν στις φυλακές οι πιστοί που αντιστέκονται στον διωγμό της πίστης, να ξυριστεί και να σαπίσει στο κελί ή να διαπομπευθεί δημόσια (ναι, το διαβάσαμε μέχρι και αυτό για τον Κυθήρων Σεραφείμ) ο κάθε «μεμαρτυρηκώς» ιερωμένος.

Ξαναφωνάζοντας με λύσσα «ἆρον ἆρον, σταύρωσον Αὐτόν» με άλλα λόγια γιατί ας μη κρυβόμαστε…….

Ειλικρινά όλους αυτούς είναι να τους λυπάται κανείς γιατί θυμίζουν το τραγικό : «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»

ellpalmos
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *