ΤΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΥΠΟΥ…ΓΕΣΤΑΠΟ

5/5 (2)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το αίσθημα ανασφάλειας ενός ηγέτη που προβάλλεται παντοδύναμος, όπως ο Ερντογάν, τον έχει οδηγήσει στην δημιουργία ενός παραστρατιωτικού σώματος αποτελούμενο από 20.000 «Φρουρούς», (Bekçiler), σε πρώτη φάση και το οποίο θα είναι ανεξάρτητο και κανείς, ούτε η ΜΙΤ, θα έχει πρόσβαση ελέγχου των αρμοδιοτήτων του.

Συγκεκριμένα, (Hürriyet), γίνεται γνωστό ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να εγκαταστήσει κατ αρχή μια ειδική επίλεκτη προσωπική φρουρά στην Κωνσταντινούπολη που θα περιπολεί μέρα νύχτα σε επίκαιρα επιλεγμένα σημεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την κατάταξη αυτών των Ειδικών Φρουρών είχε προκηρυχτεί εδώ και καιρό και η επιλογή των πρώτων 1000 επίλεκτων έγινε ανάμεσα σε 8 χιλιάδες 320 αιτήσεις. Από αυτούς οι 586, δηλαδή παραπάνω από τους μισούς, αναλαμβάνουν υπηρεσία στην Κωνσταντινούπολη σε κομβικά σημεία.

Στη τελετή ανάληψης των καθηκόντων τους ο διευθυντής Ασφαλείας Κωνσταντινούπολης, Mustafa Çalışkan, αναφέρθηκε στο «εδικό» έργο τους που δεν θα είναι άλλο παρά η επόπτευση κάθε ύποπτης κίνησης με όλη την σημασία της λέξεως, κυρίως όμως θα είναι η φρουρά που θα προστατεύει τον Ερντογάν σε κάθε του κίνηση.

Σε συνέχεια για το ίδιο θέμα, (Milliyet), ο υπουργός Εσωτερικών, Süleyman Soylu, ανακοίνωνε ότι ο τελικός αριθμός των Ειδικών Φρουρών, «Bekçi», θα αυξηθεί στις 7.500 σε πρώτη φάση, για να φτάσει στο τελικό νούμερο που θα είναι 20.000 Bekçi.

Μιλώντας στο Dolmabahçe σε τελετή παράδοσης μοτοσικλετών στους άντρες της Διεύθυνσης Ασφαλείας και της Στρατοχωροφυλακής, ανακοίνωσε ότι σε επίκαιρα σημεία σε όλη την Τουρκία θα υπηρετούν οι Bekçi ο αριθμός των οποίων θα φτάσει τελικά τους 20.000 με προοπτική περαιτέρω αύξησης.

Το σημεία που θα εποπτεύουν θα είναι σε αστικές περιοχές και σε δρόμους που θα κρίνονται ότι θα πρέπει να εποπτεύονται για λόγους ασφαλείας.

Οι πρώτοι προορισμοί εκτός από την Κωνσταντινούπολη είναι σε άλλες 6 επαρχίες, όπου κρίνεται αναγκαία η εγκατάσταση των πρώτων Φρουρών.

Όλα αυτά σίγουρα παραπέμπουν σε εποχές Χίτλερ και άλλων δικτατόρων, που μέσα στην παντοδυναμία τους είχαν έντονο το αίσθημα ανασφάλειας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *