«ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ΑΠΟ…

5/5 (10)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από καιρό με ένα πολύ χαρακτηριστικό άρθρο του στην ρωσική εφημερίδα Pravda, ο Αμερικανός Dr Marc Faber, εκδότης του Gloom Boom and Doom Report, (μια σημαντική παγκόσμια οικονομική έκδοση που κατευθύνει διεθνείς επενδυτές), είχε υποστηρίξει ότι όσο η Ελλάδα εξακολουθεί και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δηλαδή της βορειοατλαντικής συμμαχίας που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, δεν θα της επιτραπεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στραφεί προς άλλες γεωπολιτικές κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο Dr Faber, το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση ένα ελληνικό defaults, το οποίο θα προκαλέσει αλυσιδωτές «σεισμικές» αντιδράσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά το κυριότερο, θα δώσει το οριστικό έναυσμα στην Ελλάδα να αλλάξει γεωπολιτικές κατευθύνσεις, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα και εξόχως αρνητικά την βορειοατλαντική συμμαχία.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον γνωστό Αμερικανό οικονομικό και γεωπολιτικό αναλυτή, αυτή την στιγμή έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία καθώς αποτελεί μια γέφυρα και ένα βασικό άξονα σύνδεσης της Μαύρης θάλασσας με την Μεσόγειο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με οποιαδήποτε κόστος και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να αποχωρήσει, γιατί αυτό θα έχει καταλυτικές αρνητικές συνέπειες για το ΝΑΤΟ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.

Το άρθρο αυτό αποκτά σήμερα ιδιαίτερη σημασία με την αυξανόμενη συνεχώς τουρκική απειλή κατά της εθνικής μας ακεραιότητας και την πραγματικά μη αλληλέγγυη στάση της Ε.Ε ενώ το ΝΑΤΟ φτάνει στο σημείο να…ρίχνει και σε εμάς ευθύνη για τις τουρκικές προκλήσεις.

Σε όλα αυτά σχετικά με το άρθρο αυτό, εκείνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και πιστεύει στην ανεξαρτησία της, πρέπει να δρα αποκλειστικά και μόνο με βάση τα εθνικά της συμφέροντα. Και κυρίως να εκμεταλλευτεί βάσει των εθνικών της συμφερόντων αυτή την γεωπολιτική αξία που ήτης αναγνωρίζουν πολλοί έγκυροι διεθνείς αναλυτές. Κάποτε θα πρέπει να δείξουμε πως η Ελλάδα δεν είναι δορυφόρος κανενός!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *