ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ…«ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΑΞΕΩΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

5/5 (4)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά όπως φαίνεται το ΝΑΤΟ δουλεύει την χώρα μας «ψηλό γαζί», καθώς ενώ από την μια ο γενικός γραμματέας συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό το θέμα της παράνομης κράτησης των δυο Ελλήνων αξιωματικών με την πρόθεση να το θέσει στους Τούρκους και από την άλλη, όπως τονίζουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, αναθέτει στην Τουρκία τον σημαντικό ρόλο της αστυνόμευσης της περιοχής.

Το ενδιαφέρων είναι ότι η Τουρκία αναλαμβάνει την συγκρότηση ειδικής δύναμης επέμβασης στην περίπτωση ειδικών ταραχών και κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή, «VJTF», μια εξέλιξη που μας επηρεάζει άμεσα καθώς και η χώρα μας βρίσκεται σε αυτή την ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ τονίζουν ότι μετά τον νέο εκλογικό θρίαμβο του Ερντογάν, οι υπεύθυνοι του ΝΑΤΟ διαμορφώνουν την στάση τους προς μια αναβαθμισμένη Τουρκία που θα έχει το δικαίωμα επέμβασης όποτε και όπου θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντα της.

Δηλαδή με λίγα λόγια… «μπάστε όπου θέλετε και κάντε ότι θέλετε τώρα και με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ»

Και εις ανωτέρα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. 29 Ιούν. 2018

    […] της περιοχής. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Από: nikosxeiladakis.gr Το ενδιαφέρων είναι ότι η Τουρκία αναλαμβάνει την […]

  2. 29 Ιούν. 2018

    […] της περιοχής. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Από: nikosxeiladakis.gr Το ενδιαφέρων είναι ότι η Τουρκία αναλαμβάνει την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *