ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ… ΙΣΝΤΑΝΜΠΟΥΛ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

4.73/5 (11)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Βαθαίνει ακόμα πιο πολύ το χάσμα μεταξύ Τουρκιάς και ΝΑΤΟ, το οποίο έχει κατηγορηθεί από πολλούς Τούρκους του περιβάλλοντος Ερντογάν ότι είχε στηρίξει το αποτυχόν πραξικόπημα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και την γερμανική Die Welt, στην τελευταία σύσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, στις 24-25 Μαΐου, στην οποία μετείχε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, τέθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν η πρόταση η επομένη διάσκεψη κορυφής του 2018 να γίνει στην Κωνσταντινούπολη και η οποία κατ’ αρχή έγινε δεκτή.

Στη συνέχεια όμως μετά από έντονη αντίδραση κυρίως της Γερμανίας και Γαλλίας και με την σύμφωνη γνώμη της Ολλανδίας, Δανίας και Καναδά, απορρίφτηκε η πρόταση του Ερντογάν αφήνοντας σύξυλο τον Τούρκο πρόεδρο.

Όπως έγινε γνωστό η επομένη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ θα γίνει πάλι στις Βρυξέλες και αυτό θα επισημοποιηθεί στην διάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της συμμαχίας που θα γίνει τον Ιούνιο.

Η εξέλιξη αυτή θεωρήθηκε προσωπικό χαστούκι στον Τούρκο πρόεδρο που αντί να επιλύει αυξάνει τα προβλήματα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

  1. Ο Ερντογάν αυξάνει τα προβλήματα μέχρι να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο και αρχίσει να κάνει ότι ένα πληγωμένο ζώο προς κάθε κατεύθυνση. Η Ελλάδα είναι η πρώτη που θα γνωρίσει το πληγωμένο ζώο όσο διεστραμμένο και παράλογο κι αν εμφανίζεται σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *