ΠΩΣ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

5/5 (1)

kabil-bitisΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τον τελευταίο καιρό η Τουρκιά έχει αναδειχτεί σαν ο μεγάλος σπόνσορας των ανιστόρητων διεκδικήσεων των Αλβανοφώνων Τσάμηδων σε βάρος της Ελλάδας. Ιδρύματα, Πανεπιστημιακοί καθηγητές και ένα δίχτυο συμπαράστασης στον «αγώνα» των Τσμάμηδων, έχει οργανωθεί από την… «φίλη» και «σύμμαχο» μας Τουρκία, με κύριο σκοπό να βρίσκεται το θέμα αυτό συνεχώς στην επικαιρότητα σε βάρος φυσικά των ελληνικών δικαίων.

english_cameria_map

Πριν από λίγο καιρό έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο, «ZİYA GÖKALP» στο προάστιο Karşıyaka της Σμύρνης, διάσκεψη με θέμα, «Το πρόβλημα της Τσαμουριάς». Την διάσκεψη είχε οργανώσει ο Όμιλος, «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü».

Στην διάσκεψη αυτή μίλησαν κατά σειρά οι :
1) Nazif Mandacı, καθηγητής του πανεπιστημίου Yaşar.
2) Bilgin Çelik, καθηγητής του πανεπιστημίου Dokuz Eylül της Σμύρνης.
3) Murat Arman, καθηγητής του πανεπιστημίου Adnan Menteres.
4) Şevket Balla, πρόεδρος του «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü», συγγραφέας, ερευνητής.
5) Sokol Brahaj, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

07

Οι ανωτέρω καθηγητές θεωρούνται σαν «ειδικοί» στο θέμα των Τσάμηδων και οι ομιλίες τους διακρίθηκαν από ένα ανθελληνικό πνεύμα και επανειλημμένες αναφορές για την «γενοκτονία» των Τσάμηδων από την Ελλάδα

Ο ερευνητικός όμιλος «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü» με έδρα την Σμύρνη ειδικεύεται γενικώς σε θέματα Βαλκανικής και λειτουργεί σε δυο γλώσσες, στα τουρκικά και στα αλβανικά. Προωθεί την συνεργασία του αλβανικού και τουρκικού στοιχείου των Βαλκανίων με διάφορα μέσα και ένας τομέας που δίνει μεγάλη έμφαση είναι το ζήτημα των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας και της δυτικής Ηπείρου.

chameria

Ένα σημαντικό στοιχείο προπαγάνδας υπέρ των Τσάμηδων από το «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü», είναι η εκστρατεία επιβολής διεθνώς της αλβανικής, (ιστορικής για αυτούς), ονομασίας των χωριών και των κωμοπόλεων όπου κατοικούσαν οι Τσάμηδες στην ελληνική Ήπειρο πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όπως Filat – Φιλιατρά κλπ

Φυσικά για όλα αυτά είχαμε… «άπλετη» ενημέρωση από τα ελληνόφωνα ΜΜΕ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

1 Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *