ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΧ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ(Βίντεο)

4.2/5 (5)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Στο σύνολό του, το Βιβλίο του Ενώχ αποτελείται από πέντε βιβλία – Το Βιβλίο των Παρατηρητών, το Βιβλίο των Παραβολών, το Αστρονομικό Βιβλίο, Τα Όνειρα των Ονειρών και οι Επιστολές του Ενώχ – που περιέχουν περίπου 100 κεφάλαια.

Αυτά τα κεφάλαια αφηγούνται την ιστορία του 7ου πατριάρχη στο Βιβλίο της Γένεσης – Ο Ενώχ, ο πατέρας του Μεθουσάλα και ο παππούς του Νώε, ο ίδιος Νώε στη βιβλική ιστορία της Κιβωτός του Νώε.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η βιβλική ιστορία της Κιβωτός του Νώε. Στην πραγματικότητα, το Βιβλίο του Ενώχ παρέχει μια εντελώς διαφορετική αφήγηση των γεγονότων που οδήγησαν στη Μεγάλη Πλημμύρα της εποχής του Νώε, δηλαδή, μια εντελώς διαφορετική δογματική ιστορία.

Αφηγείται μια ιστορία των Παρατηρητών, που εξηγείται με βιβλική άποψη ότι είναι πεσμένοι άγγελοι, που αποστέλλονται στη γη για να παρακολουθούν τους ανθρώπους σε κάποια απροσδιόριστη και αρχαία στιγμή.

Δυστυχώς, πολύ μακριά από το να βλέπει κανείς ανθρώπους, αυτοί οι Παρατηρητές γοητεύτηκαν από ανθρώπινες γυναίκες και, με λίγα λόγια, άρχισαν να ασχολούνται με σεξουαλικές πράξεις.

Το Βιβλίο του Ενώχ μιλά για τα παιδιά που γεννήθηκαν μέσω αυτής της διασταύρωσης μεταξύ Παρατηρητών και ανθρώπων, που ονομάζεται Νεφίλιμ.

Αυτά τα Νεφιλίμ ήταν όπως περιγράφηκαν: «γίγαντες και άγριοι που απειλούσαν και λεηλάτησαν την ανθρωπότητα», ή, με άλλο τρόπο, «υπερφυσικοί, ανθρώπινοι γίγαντες».

Οργισμένοι με αυτό που είχαν κάνει οι παρατηρητές, αυτοί που περιγράφονται ως θεοί τους αλυσοδέτησαν σε μια υπόγεια φυλακή βαθιά μέσα στη γη. Ο Ενώχ έγινε ο ενδιάμεσος θεός και οι φυλακισμένοι Παρατηρητές.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μίνι ντοκιμαντέρ παρακάτω:

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. Εξαιρετικό άρθρο, αλλά να προσθέσω πως αυτοί που τους «αλυσοδέτησαν σε μια υπόγεια φυλακή βαθιά μέσα στη γη» δεν ήταν άλλοι παρά οι πρόγονοι μας Ελ, οι αρχαίοι θεοί του Ολύμπου. Αυτό προκύπτει αντίστοιχα από την δική μας ιστορία (και αμέτρητων άλλων φυλών) η οποίες ακριβώς ίδιες, και τις κατάντησαν μυθολογίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *