ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ… ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….Αμβρόσιος για αφορισμό: »Το ανακοινωθέν της Συνόδου είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ»(Βίντεο)

5/5 (4)

Αμβρόσιος για αφορισμό: »Το ανακοινωθέν της Συνόδου είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ»

==π.Δ… Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ…

Η Υπουργός Παιδείας καί Θρησκευμάτων Κυρία Κεραμέως, αμέσως μετά τόν επιβληθέντα Αφορισμόν για την πολεμική της διάθεση και συμπεριφορά εναντίον ημών των Ορθοδόξων Ελλήνων, εν αντιθέσει πρός το ανενόχλητο τόσον των Μουσουλμάνων, όσον και των Τεκτόνων, προέβη στην ανωτέρω Δήλωση!


«Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα.


Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει. ………….Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου.Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν.Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι».


Αλλά και εμείς επίσης έχουμε ήρεμη τη συνείδησή μας, διότι πρίν ή προβούμε στη λήψη παιδαγωγικών μέτρων κατά της Κυρίας Κεραμέως, την ενημερώσαμε, την εδιδάξαμε, της εδώσαμε την ευκαιρία να σκεφθεί ωριμότερον και, τέλος, την προειδοποιήσαμε, ότι, εάν δεν ανακαλέσει την βλάσφημη Δήλωσή της κατά της Θείας Κοινωνίας, θα εχει σοβαρές συνέπειες!


«Είπον καί ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω!».Επειδή, λοιπόν, οι πιστοί χριστιανοί μας, γιατί δε όχι και οι αγαθής προαιρέσεως αμερόληπτοι αναγνώστες μας, πρέπει να ενημερωθούν για όσα προηγήθησαν της επιβληθείσης ποινής -για παιδαγωγικούς και μόνον λόγους- δίδουμε σήμερα στη δημοσιότητα το περιεχόμενο της προηγηθείσης αλληλογραφίας, την οποίαν η Κυρία Υπουργός απέρριψε στον κάλαθο των αχρήστων, ίσως για να μη χάσει τα αξιώματά της στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, της οποίας, καθώς λέγεται, τυγχάνει Μέλος!


Παραδίδουμε, λοιπόν, στη δημοσιότητα την ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας επιστολή της 1ης Μαΐου καί παρακαλούμε όλους τους καλής θελήσεως ανθρώπους να ενημερωθούν.


Ως υστερόγραφο θα ηθέλαμε να ενημερώσουμε την Κυρία Υπουργό, ότι,


α) Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι «ανίσχυρος καί ανυπόστατος», την οποίαν περιέχει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 17ης Μαΐου, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ!


Το περιεχόμενον αυτού του Ανακοινωθέντος είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ!


β) Η τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, σε δημοσιογράφο της Καλαμάτας, όταν τον ερώτησε για τον αφορισμό ότι «Έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα, όχι να γελάμε μεταξύ μας» επαναλαμβάνω, ότι η τοποθέτηση αυτή είναι για κλάμματα!


Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στους κόλπους Της όχι μόνο τόσο αφιλάδελφους, αλλά και τόσο επιπόλαιους Αρχιερείς, να τους χαίρεται!


Εάν δε και η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανάμεσά της τέτοιους Καθηγητές αθεολόγητους, σαν τον προαναφερθέντα «Αδελφό» Μητροπολίτη, τότε ας δεχθεί τα συλλυπητήρια μας!


γ) Επί τη Αρχιερωσύνη μου (= ο όρκος ενός Επισκόπου) διαβεβαιώ την Κυρία Υπουργό, ότι δεν τρέφω κάποια κακία στην ψυχή μου εναντίον Της!


Την αγαπώ και την εκτιμώ!Αλλά ως λειτουργός του Θεού του Υψίστου δεν δύναμαι να αντιπαρέλθω την πολεμικήν εναντίον της Θείας Κοινωνίας.


Την ικετεύω, λοιπόν, να αναγνώσει με πολλήν προσοχήν το περιεχόμενον της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ πρός αυτήν επιστολής μου, την οποίαν και δημοσιεύω σήμερον, και να προβεί σε μια ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ δημοσίως, οπότε αμέσως θα άρω τον επιβληθέντα Αφορισμόν!


«Το σφάλλειν ανθρώπινον!Το μετανοείν, αγγελικόν», λέγει η Εκκλησία μας!+ Ο πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος


Τό είδα>>> ΕΔΩ

Απόδοση Πάσχα.. Χριστός Ανέστη με πιστούς στους ναούς

ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΜΝΙΟ ΟΙ ΛΥΚΟΠΟΙΜΕΝΕΣ, ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΑ….

Το Άγιο Φως είχε μεταφερθεί σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια και οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να εκκλησιαστούν και να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά.


Σε κλίμα συγκίνησης και υπό τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ενάντια στη διασπορά του νέου κορονοϊού, πλήθος πιστών συνέρρευσε στις εκκλησίες όλης της χώρας για να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου, κατά την απόδοση του Πάσχα.


Ήταν 1η Απριλίου όταν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σε μια ιστορική απόφαση, ανακοίνωνε την κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ιερών Ακολουθιών κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλη Εβδομάδας λόγω της πανδημίας.


Σε εκείνη την ανακοίνωση εξέφραζε την ευχή:


«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020».

Η ημέρα αυτή έφτασε και το Άγιο Φως, που δεν είχε διανεμηθεί στις εκκλησίες ανά την επικράτεια, απεστάλη για να τελεστεί η Θεία λειτουργία για την απόδοση του Πάσχα και να μπορέσουν να το πάρουν οι πιστοί στα σπίτια τους.

Ανάσταση - Μητρόπολη Αθηνών

Στη Μητρόπολη της Αθήνας πραγματοποιήθηκε Εσπερινή Δοξολογία, κατά τελέστηκε και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Παρούσα ήταν και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, φορώντας μάσκα

Στη Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, έδωσε το παρών το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Μητρόπολη Αθηνών η Νίκη Κεραμέως…

Τσουνάμι οργής για Ελπιδοφόρο: “Παραιτήσου”

Τσουνάμι οργής για Ελπιδοφόρο: “Παραιτήσου”

Η οδηγία του προς τους υφισταμένους του κληρικούς είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μετά από ένα συνεχές περίεργων και παρεξηγήσιμων δηλώσεων που προσβάλουν την Ιερά Παράδοση, όπως η παρομοίωση της Θείας Μετάληψης με την δωρεά οργάνων.

Αυτό, είναι η αρχή… να περιμένουν κι άλλα οι ομογενείς μας από τον Ελπίδιο…

Άλλωστε, η επίσκεψή του μια μέρα πριν την χειροτονία του στην Συναγωγή, λέει πολλά…

Πώς όχι;;;

Αν δεν πάρεις “ευλογία” από την Συναγωγή, “θρόνους” και “εξουσίες” δεν έχει…

Τσουνάμι οργής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ελλάδα έχει προκαλέσει η μεθόδεΝυση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου να διατάξει την διαστροφή του τυπικού της Θείας Μετάληψης, επιβάλλοντας την χρήση διαφορετικής λαβίδας για κάθε πιστό.

Πλήθος φωνών ζητούν την παραίτησή του.

Η οδηγία του προς τους υφισταμένους του κληρικούς είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μετά από ένα συνεχές περίεργων και παρεξηγήσιμων δηλώσεων που προσβάλουν την Ιερά Παράδοση, όπως η παρομοίωση της Θείας Μετάληψης με την δωρεά οργάνων.

Το γαϊτανάκι των αιρετικών δηλώσεων του Ελπιδοφόρου έρχεται να δέσει με αυτές των ανθρώπων του “13033”: του Ηλία Μόσιαλου και της Νίκης Κεραμέως.

Σαφή, λοιπόν, οδηγία για την προσφορά της Θείας Κοινωνίας έχει δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στους Κληρικούς της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, δηλαδή σε Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής θα πρέπει να γίνεται χρήση διαφορετικής λαβίδας για κάθε πιστό.

Οι οδηγίες περιέχονται σε εκτενές υπόμνημα με ημερομηνία 18 Μαΐου που εστάλη στους ιερείς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, με την επισήμανση ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημοσιευθεί, να κοινοποιηθεί ή να αντιγραφεί σε email ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Ελπιδοφόρος με πολιτικά…

Με το που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Γιάννης Νασιούλας, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη” και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης προέβη στην ακόλουθη δημόσια δήλωση:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.

Είναι ανάξιος, αιρετικός και προδίδει την Ορθοδοξία.

Οι ευλογίες της στοάς δεν θα του βγουν σε καλό”.

Πηγή

Σε συναγωγή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την παραμονή της ενθρόνισής του.

Γράφει ὁ Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Σε γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του στις εγκαταστάσεις της Εβραϊκής συναγωγής του Park East (Park East Synagogue – Minskoff Cultural Center New York) παραβρέθηκε την παραμονή της ενθρόνισής του (21/06/19) ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. [1]

Στην προσφώνησή του προς το νέο Αρχιεπίσκοπο, ο αρχιραββίνος (Senior Rabbi) της συναγωγής και ιδρυτής του Ιδρύματος «Έκκληση Συνείδησης» (Appeal of Conscience Foundation) Arthur Schneier, μεταξύ άλλων είπε ότι όλοι προσεύχονται ώστε να είναι ευλογημένος και δήλωσε φίλος των προηγούμενων Αρχιεπισκόπων Ιακώβου και Δημητρίου όπως επίσης και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος είχε επισκεφθεί την συναγωγή 10 χρόνια πριν, συνοδευόμενος από τον νυν Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο απερχόμενος Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος καθώς και άλλοι Έλληνες από τον εκκλησιαστικό, τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό χώρο.

Με φιλία πολλών ετών με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συνδέεται και ο Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου την επόμενη μέρα.[2]

Η προσφώνηση του ραβίνου και οι πληροφορίες της εκδήλωσης (στα αγγλικά):

[1]

https://www.goarch.org/-/2019-06-21-greetings-rabbi-schneier-archbishop-elpidophoros?inheritRedirect=true

[2]
http://i-m-patron.gr/%e1%bc%80%ce%bd%ce%b1%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b5%e1%bf%96-%cf%84%ce%ae%ce%bd-%cf%80%ce%ad%ce%bc%cf%80%cf%84%ce%b7-20-6-2019-%ce%b3%ce%b9%e1%bd%b0-%cf%84%e1%bd%b6%cf%82-%e1%bc%a1%ce%bd%cf%89%ce%bc%ce%ad/

Σχετικές φωτογραφίες του γεγονότος:

http://www.appealofconscience.org/photos.php?SearchType=photosets.getPhotos&albumid=72157709275670057

https://www.romfea.news/welcome-lunch-hosted-by-rabbi-arthur-schneier-with-new-york-city-religious-leaders/

Βιογραφικό του Αρχιραββίνου Arthur Schneier (στα αγγλικά):

https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Schneier

Πληροφορίες για το Ίδρυμα «Έκκληση Συνείδησης» (στα αγγλικά):

https://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_of_Conscience_FoundationΈνα video στα Ελληνικά, με σχολιασμό του γεγονότος και πληροφορίες για το Ίδρυμα (από το 4:00 λεπτό και μετά):

Σπυρίδων Ζορμπαλάς 

Πηγή

Χριστιανέ φοβισμένε που έτρωγες κουτόχορτο καθημερινά από το δελτίο των 6 ξύπνα επιτέλους!

 Τόσο ο Μπιλ Γκέιτς, όσο και εκείνοι που επιθυμούν έλεγχο των γεννήσεων και έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού, με καταγραφή σε πραγματικό χρόνο, δημιούργησαν ένα παγκόσμιο σκηνικό, προκειμένου να πουλήσουν αμφιβόλου αποτελεσματικότητας εμβόλια. Να υπενθυμίσουμε ότι οι εταιρίες πίσω από τις οποίες είναι ο  Γκέιτς δημιούργησαν στειρωτικά φαινόμενα σε χιλιάδες Αφρικανές και παραλυσία σε χιλιάδες Ινδούς. Δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, είναι γεγονότα με ατράνταχτες αποδείξεις.

Ο Γκέιτς, ο  Σόρος και ορισμένοι άλλοι, συμμετέχουν στην προσπάθεια ανατροπής του Τραμπ αλλά κυρίως προωθούν μέσω των εμβολίων ειδικό τσιπάρισμα στα χέρια όλων των ανθρώπων με το επιχείρημα ότι έτσι θα μπορούν να κάνουν εύκολα τις συναλλαγές τους, να γνωρίζουν οι αρχές ποιοι είναι και να αποτρέπεται η πρόσβαση των κακών ανθρώπων σε πιστωτικά ιδρύματα ή να αποκλείεται η κακοποιός δράση τους.

Ο Γκέιτς, ο  Σόρος και το ίδρυμα Κλίντον έχουν αγοράσει κάποιους ανθρώπους στην Αθήνα μέσω των φαρμακευτικών εταιριών τους, όπως έχουν αγοράσει και τη συνεργασία διαφόρων ΜΜΕ ή καθηγητών που προωθούν την ιδέα της τηλεργασίας, του «Μένουμε στο Σπίτι», του «Μένουμε ασφαλείς», αλλά στο τέλος Μένουμε άνεργοι, παθητικοποιημένοι και πλήρως ελεγχόμενοι.

trelogiannis.blogspot.com

Μ.Μ. Νεόφυτος: «Νὰ προσέξουμε τὴ σχέση μας μὲ τὸ Σῶμα τοῦ Χριστοῦ…» (24.5.2020)

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *