ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΜΑΜΗΣ : ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ…ΧΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1922 (βίντεο)

5/5 (5)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλο σάλο προκάλούν στην Τουρκία οι δηλώσεις ενός Τούρκου Ιμάμη από το Gaziantep, ο οποίος δήλωσε σε κήρυγμα στο τζαμί ότι το 1920-22 μακάρι να έχαναν οι Τούρκοι τον πόλεμο με τους Έλληνες γιατί έτσι δεν θα ταλαιπωρούνταν και δεν θα διώκονταν επί δεκαετίες όσοι ήταν αντίθετοι στο καθεστώς που επικράτησε τότε.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους Κεμάλ Ατατούρκ και Ισμέτ Ινονού, πρωτεργάτες της νίκης το 22 κατά τον Ελλήνων, ότι εφάρμοσαν αιματηρές εκτοπίσεις πληθυσμών στην Μικρά Ασία την εποχή εκείνη.

Οι δηλώσεις αυτές του Ιμάμη Fadıl Yılan. ενός τζαμιού στην περιοχή Şahinbey του Γκαζίαντεπ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της τοπικής οργάνωσης του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης και ο εκπρόσωπος του, Uğur Kalkan, που είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου, ζήτησε να συλληφθεί ο εν λόγω ιμάμης και να δικαστεί για τις δηλώσεις του που στρέφονται κατά του Κεμάλ Ατατούρκ και του Ισμέτ Ινονού, ενώ υποστήριξε ότι την εποχή εκείνη δεν έγιναν εκτοπίσεις αλλά… καταγραφή των κατοίκων των περιοχών.

 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *