ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ : ΤΟ ΡΚΚ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΟ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

istihbarat-uyardi-2h1439673425Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ανησυχητική προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση απεύθυνε μια αναφορά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία αναφέρει ότι οι Κούρδοι ετοιμάζονται για πόλεμο πόλεων μεταφέροντας τις ένοπλες συγκρούσεις από την ανατολική Τουρκία στις μεγάλες πόλεις της κεντρικής και δυτικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού τύπου, (Akit, 16/8), μια αναφορά πέντε σελίδων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποιεί την τουρκική κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μετρά γιατί το κουρδικό ΡΚΚ έχει προωθήσει ομάδες διενέργειας σαμποτάζ και δολιοφθορών στις μεγάλες πόλεις, Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Προύσα και Σμύρνη, διευρύνοντας ουσιαστικά τα πολεμικά πεδία σε όλη την τουρκική επικράτεια.

Η ίδια αναφορά επισημαίνει ότι ήδη οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει μια αυτόνομη περιοχή στην νοτιοανατολική Τουρκία, στην περιοχή Hakkari –Yüksekova, όπου η κυκλοφορία εκεί έχει καταστεί επικίνδυνη καθώς οι δρόμοι ελέγχονται από τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο βάσκος στόχος των Κούρδων, όπως επισημαίνεται στην αναφορά των μυστικών υπηρεσιών, είναι να δημιουργηθεί μια περιοχή στο μοντέλο της αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο βόρειο Ιράκ και στην βορειοανατολική Συρία, υπό τον έλεγχο του κουρδικού ΡΚΚ, σαν πρώτο βήμα στην αυτονόμηση του τουρκικού Κουρδιστάν.

Εκείνο όμως που ανησύχησε πιο πολύ την τουρκική κυβέρνηση είναι η επισήμανση ότι το ΡΚΚ κάνει στρατολόγηση από τον κουρδικό πληθυσμό που ζει στις Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Άγκυρα, για ανοίξει μέτωπα και σε αυτές τις πόλεις, ανάβοντας κυριολεκτικά το «φυτίλι» που θα ανατινάξει στον αέρα την ίδια την ακεραιότητα της Τουρκίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

2 Σχόλια

  1. 17 Αυγ. 2015

    […] ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος http://www.nikosxeiladakis.gr […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *