ΤΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ, ΤΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΤΕΛΟΣ…ΕΘΝΙΚΕΣ ;;;

5/5 (10)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η παράσταση αρχίζει ξανά με τους ίδιους ηθοποιούς και με τους ίδιους θεατές. Η παράσταση των εκλογών σαν υποτίθεται η υπέρτατη αρχή της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας!

Είναι όμως έτσι ; Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία σε μια χώρα και ένα λαό που τέλει υπό κατοχή ; Μπορεί να υπάρξει άσκηση πολιτικής με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα όταν η χώρα είναι υπό κατοχή ; Μπορεί ένας λαός να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και μόνο, όταν οι πολιτικοί του είναι υπό διατεταγμένη υπηρεσία ξένων, ανθελληνικών συχνά συμφερόντων ;

Κανείς τους δεν θα μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα, για την χαμένη εθνική μας κυριαρχία. Κανείς δεν θα μιλήσει για τις κοσμογονικές εξελίξεις που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας και μας αφορούν άμεσα ενώ εμείς είμαστε απόντες. Κανείς δεν θα ομολογήσει την αλήθεια που σκόπιμα την παρουσιάσαν να μας τρομάζει.

Ενεργειακό, Ελληνοτουρκικά, Συρία, Κουρδικό, Διαμάχη ΝΑΤΟ- Ρωσίας, Ουκρανία, Εξοπλισμοί, Ισλαμική Τρομοκρατία , όλα αυτά ακούγονται σαν εξωπλανητικά στο ντελίριο του ελληνικού θεάτρου. Κανείς δεν θα τολμήσει να τα θίξει στην προεκλογική περίοδο σαν απαγορευμένα θέματα, σαν θεατά ταμπού που δεν επιτρέπεται να τα σκέπτεται αυτός ο λαός που χάριν Θεού κατοικεί σε ένα από τα πιο ακριβά οικόπεδα του πλανήτη.

Ανεργία, κατακόρυφη πτώση βιοτικού επιπέδου που θα συνεχιστεί αμείλικτη, οικογένειες διαλυμένες και κοινωνία που δεν ξέρει που πάει και που βαδίζει, είναι η πραγματικότητα στην πρεμιέρα της νέας θεατρικής παράστασης των ελληνικών εκλογών. Μην περιμένετε κάποιος να θίξει αυτά τα θέματα. Όλοι θα μιλούν μόνο για το δικό τους «σωτήριο» ρόλο την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι γίνονται δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες από το ξέφραγο αμπέλι μας, τη ευγενική συμβολή, (με το αζημίωτο), της τουρκικής μαφίας.

Ποιες εκλογές ; Ποιοι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν για την τύχη της Ελλάδας, για το μέλλον αυτής της χώρας όταν αυτό το μέλλον είναι προκαθορισμένο από τους δανειστές, όταν δεν υπάρχει με αυτό το καθεστώς καμία δυνατότητα να καθορίσουμε μόνοι μας τις τύχες μας ; Όταν ο λαός αυτός είναι εξαθλιωμένος και υλικά και πνευματικά ; Όταν οι Νεοέλληνες αντί να ενδιαφερθούν για τα τεκταινόμενα, τα αφήνουν στην τύχη τους και τρέχουν για τα μπάνια του λαού ;

Έχει μέλλον αυτή η χώρα ; Έχει μέλλον αυτή η χώρα όταν δεν μπορεί ούτε τα όρια ηλικίας συνταξιοδοτήσεως να καθορίσει από μόνη της ;

Μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε το θέατρο της εκλογικής παράστασης που ξαναστήνουν με όλο το βαρύ κόστος στις πληγωμένες πλάτες μας και μόνο όταν πέσουν οι μπερντέδες και τα σκηνικά, μπορεί να υπάρξει κάποια προοπτική γι’ αυτή την χώρα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *