ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΓΙΑ…ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ

4.54/5 (13)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ειλικρινά τόσο ανόητη συμπεριφορά του υπουργείου Εξωτερικών, παρά την κακή προϊστορία που έχει στην υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, είναι πρωτοφανής. Με λίγα λόγια προσπάθησε να μας κάνει το μαύρο άσπρο και την νύχτα…μέρα.

Το ότι έγινε κατάληψη, (προσωρινή), εθνικού εδάφους από τουρκικό στρατιωτικό άγημα, μόνο διανοητικά καθυστερημένοι δεν τον έχουν αντιληφθεί.

Το γεγονός είναι πως ομάδα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής παραβίασε τα ελληνοτουρκικά σύνορα, εισέβαλε σε ελληνικό έδαφος και έδιωξε το τμήμα του ελληνικού στρατού που είχε πάρει εντολή εκεί να στήσει ένα φράκτη εμπόδιο για παράνομες εισόδους λαθρό από την Τουρκία.

Αυτό το γεγονός και μόνο που έδειξε ξεκάθαρα πως οι Τουρκαλάδες μπορούν να μπαίνουν ανενόχλητοι σε ελληνικό έδαφος και να κάνουν ότι θέλουν, είναι μια εθνική προσβολή που προσβάλει και την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και κυρίως τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, που στην συνέχεια προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Έτσι αντί να διώξουμε κακήν κακώς τους Τούρκους και να συνεχιστεί η εργασία μέσα σε ελληνικό έδαφος για το στήσιμο του φράχτη, εμείς το… βάλαμε στα πόδια.

Η κατάληψη εθνικού εδάφους, έστω και λίγων τετραγωνικών μέτρων δεν αντιμετωπίζεται με διαβήματα. Αντιμετωπίζεται με εξολόθρευση των δυνάμεων εισβολής.

Έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για αποφασιστική αντιμετώπιση του τουρκικού υβριδικού πολέμου μετά την οποία η Άγκυρα απλώς θα «λούφαζε» καθώς ο Έβρος δεν αφήνει περιθώρια για γενικευμένες κινητοποιήσεις και αντιδράσεις.

Αλλά βλέπετε εκεί στην εντολοδόχο ελληνική κυβέρνηση εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι μόνο…οι μάσκες του Κορονοϊού.

Και μην νομίζετε, για όσους δεν είναι διανοητικά καθυστερημένοι, πως αυτό το επεισόδιο δεν θα έχει συνέχεια και συνέπειες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *