ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ «ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ» (ΕΜΑΙΛ Κ.Λ.Π)(Βίντεο)

4.5/5 (2)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ο Τζορτζ Σόρος έχει προσπαθήσει από καιρό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν οι Αμερικανοί και οι προοδευτικές ομάδες, πολλές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από τον Σόρο, δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μιας εκστρατείας για την προώθηση ενός συστήματος ταχυδρομικών ψηφοφοριών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Το κίνημα Post Voting ισχυρίζεται ότι η πανδημία του κοροναϊού το καθιστά «πολύ επικίνδυνο» για να ψηφίζει κανείς προσωπικά στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ προειδοποίησε ότι μια απόσπαση της ψηφοφορίας θα έβλαπτε το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, εισάγοντας δημοκρατικές προτάσεις για περισσότερα χρήματα στο πρόγραμμα ερέθισμα του ιού κορώνας για τη χρηματοδότηση των απουσιών και τις επιλογές ταχυδρομικών ψηφοφοριών.

«Τα πράγματα που είχαν εκεί ήταν τρελά», είπε ο Τραμπ. «Είχατε τα πράγματα – τα επίπεδα ψηφοφορίας που εάν θα συμφωνούσανε ποτέ, ποτέ δεν θα ψηφίζανε για έναν Ρεπουμπλικανικό σε αυτή τη χώρα πάλι.»

Έκθεση Breitbart: Οι αναλυτές έχουν δηλώσει ότι τέτοιες προτάσεις βοηθούν το Δημοκρατικό Κόμμα. Οι Ρεπουμπλικανοί φοβούνται ιδιαίτερα την προοπτική της εκλογικής απάτης, καθώς η επαλήθευση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα είναι πολύ πιο δύσκολη για την εξακρίβωση της ταυτότητας.

Τα ιδρύματα της ανοικτής κοινωνίας του Σόρος έχουν επιδιώξει να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν οι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων χρηματοδότησης που επιθυμούν να επεκτείνουν τη χρήση ηλεκτρονικών και οnline συστημάτων ψηφοφορίας σε εθνικό επίπεδο.

Στην κορυφή της ψηφοφορίας βρίσκεται το Κέντρο Δικαιοσύνης του Brennan στη Νομική Σχολή του NYU. Το Κέντρο Brennan χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος και έχει βραβευτεί με πολλές χορηγίες της Ανοικτής Κοινωνίας. Η Breitbart News ανέφερε προηγουμένως ότι το Κέντρο Brennan απαριθμούνται σε διαρρεύσαντα έγγραφα Ιδρυμάτων της Ανοικτής Κοινωνίας ως αποδέκτης κονδυλίων ειδικά για «διαφορές για την επέκταση της πρόσβασης στην εγγραφή και τη βελτίωση των ευκαιριών ψήφου».

Εκτός από το Κέντρο Brennan, υπάρχουν αρκετές προοδευτικές ομάδες που συνδέονται με τα χρήματα του Σόρος και εργάζονται για υπερωρίες για να προωθήσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ορισμένες από τις ομάδες χρησιμοποιούν την κρίση του κοροναϊού για να υποστηρίξουν μόνιμες αλλαγές στον τρόπο που ψηφίζουν οι Αμερικανοί.

Το Κέντρο του Brennan δημοσίευσε ένα σχέδιο εκλογικής μεταρρύθμισης σε απάντηση στην πανδημία κορωναϊού, η οποία συχνά αναφέρεται από τα ΜΜΕ ως βασικό επιχείρημα υπέρ μιας καθολικής επιλογής για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Το έγγραφο του Brennan έχει επισημανθεί από τους New York Times, την Washington Post, το Axios, το Politico, το The Guardian και το Reuters, μεταξύ άλλων.

Οι Δημοκρατικοί Sens Amy Klobuchar (MN) και Chris Coons (DE) ανέφεραν το σχέδιο ψηφοφορίας για το κορωναϊό του Κέντρου Brennan σε επιστολή προς τους ηγέτες της Βουλής και της Γερουσίας και ζήτησαν πρόσθετη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα. Ο Klobuchar και ο Coons είναι μεταξύ των δώδεκα Δημοκρατικών γερουσιαστών που κατέθεσαν νομοσχέδιο τον περασμένο μήνα για να λάβουν υπόψη τα ευρέως χρησιμοποιούμενα ταχυδρομικά ψηφοδέλτια και άλλα επικαιροποιημένα μέτρα ψηφοφορίας για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Οι δημοκρατικοί εκπρόσωποι Suzan DelBene (WA), Earl Blumenauer (OR) και Jamie Raskin (MD) παρουσίασαν ένα συνοδευτικό σχέδιο στο σπίτι.

Το σχέδιο του Brennan Center προβλέπει μια «επιλογή ταχυδρομικής ψηφοφορίας για όλους τους ψηφοφόρους». Υποστήριξε ότι «οι ανενεργοί και πρόσφατα καθαρισμένοι ψηφοφόροι (οι οποίοι ενδεχομένως δεν έχουν καταργηθεί σωστά από τον κατάλογο)» έλαβαν προσωρινά ψηφοδέλτια στο ταχυδρομείο όταν ζήτησαν ταχυδρομική ψηφοφορία.

Το προσχέδιο του Brennan απαιτεί την επέκταση της ηλεκτρονικής εγγραφής ψηφοφόρων και επιτρέπει την επεξεργασία των ταχυδρομικών ψηφοδελτίων πριν από το τέλος των εκλογών την ημέρα των εκλογών.

Το έγγραφο υποστηρίζει την αλλαγή και την προετοιμασία των εκλογικών τμημάτων, συμπεριλαμβανομένης της «εγγραφής μιας ημέρας, της ενημέρωσης, της διεύθυνσης σε πραγματικό χρόνο και της προκαταρκτικής ψηφοφορίας για συγκεκριμένους ανθρώπους». Η Brennan δεν καθορίζει ποιοι «ορισμένοι άνθρωποι» πρέπει να εγγραφούν την ίδια ημέρα.

Ο Brennan τάσσεται επίσης υπέρ της έγκαιρης ψηφοφορίας, ενώ τα κράτη προσφέρουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες πρόωρης προσωπικής ψηφοφορίας ή τουλάχιστον πέντε ημέρες.

«Αυτό θα ήταν μια τεράστια δέσμευση, αλλά νομίζω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να διασφαλίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να διεξαγάγουμε τις εκλογές μας το Νοέμβριο και νομίζω ότι τα προβλήματα που είχαμε στα πρωταθλήματα τις τελευταίες εβδομάδες είναι απόδειξη αυτού ότι πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα» δήλωσε ο Lawrence Norden, διευθυντής της εκλογικής μεταρρύθμισης στο Κέντρο Brennan και ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Το χρηματοδοτούμενο από το Σόρος πρόγραμμα συνεργασίας με το Κέντρο Brennan για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει αναληφθεί από την ομάδα ακτιβιστών Stand Up America, η οποία πιέζει ένα εθνικό πρόγραμμα για να ωθήσει τους Αμερικανούς να πιέσουν το Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει τις αλλαγές στις ψηφοφορίες. Οι δραστηριότητες της ομάδας είχαν ως αποτέλεσμα πάνω από 19.000 συσκέψεις κλήσεων σε μία μόνο ημέρα.

Η Up America χρηματοδοτείται από τα δεκαέξι-τριάντα-κεφάλαια(Sixteen thirty funds), τα οποία διαχειρίζεται η σκοτεινή Arabella Advisors, ένας συμβουλευτικός σύμβουλος κερδοσκοπικού χαρακτήρα που χρηματοδοτείται από πολύ αριστερούς δωρητές. Η Συμμαχία για τη Δημοκρατία, που χρηματοδοτήθηκε από τον Σόρος, συνέστησε στους δωρητές να επενδύσουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια στο Ταμείο των δεκαέξι τριάντα.

Η μαζική Ένωση Αμερικανών Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) που χρηματοδοτείται από το Σόρος, η οποία εργάζεται συστηματικά με τη Brennan, έχει αντλήσει υλικά για την προώθηση της νομοθεσίας για την ψηφοφορία από κοροναϊούς που οδηγεί στην ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου.

Τα Ιδρύματα της ανοικτής κοινωνίας του Σόρος έδωσαν 50 εκατομμύρια δολάρια στην ACLU. Από το 2000 έως το 2010, το Κέντρο του Brennan έλαβε πολλές επιχορηγήσεις από τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος συνολικού ύψους άνω των $ 7.466.000.

Εν τω μεταξύ, ένας συνασπισμός προοδευτικών ομάδων δημοσιεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια εκστρατεία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να αλλάξει όχι μόνο το σύστημα των προεδρικών εκλογών στις δημοσκοπήσεις κατά τη διάρκεια του ιού corona, αλλά για να κάνει την αλληλογραφία ως μέρος του μόνιμου τρόπου με τον οποίο οι Αμερικανοί θα ψηφίζουν στην ψηφοφορία για να διατηρήσουν το μέλλον.

Άλλες ομάδες του συνασπισμού αλληλεγγύης αλληλογραφίας είναι ο Εθνικός Σύλλογος Μη Παρτιζάνων Μεταρρυθμιστών, Οι Πολίτες, η Αιτία, το Εθνικό Ινστιτούτο Ψηφοφορίας στο Σπίτι και το Κέντρο για Ασφαλείς και Σύγχρονες Εκλογές.

Η κοινή αιτία χρηματοδοτείται από τα ιδρύματα ανοικτής κοινωνίας του Σόρος. Έτσι είναι και ο πολίτης.

Το Κέντρο για Ασφαλείς και Σύγχρονες Εκλογές είναι ένα έργο του αριστερού Ταμείου Νέων Επιχειρήσεων, των οποίων οι χορηγοί δεν ανακοινώνονται.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ψηφοφοριών στο Σπίτι έχει συνεργαστεί με την Κοινή Αίτηση Χρηματοδοτούμενη από το Σόρος Κοινωνία των Γυναικών Εκλογέων και με τη Χρηματοδότηση του Σόρος.

Η Εθνική Ένωση Μη Παρτιζόντων Μεταρρυθμιστών απαριθμεί τα ιδρυτικά της μέλη ως μέλη της FairVote. Το FairVote είναι ένα έργο του Κέντρου Ψηφοφοριών και Δημοκρατίας που χρηματοδοτείται από τον Σόρος.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *