ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΦΑΡΜΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΩΡΑ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ (Βίντεο)

5/5 (3)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ένας αγρότης πουλερικών βασισμένος στη Δυτική Βιρτζίνια μετακόμισε στη γεωργία φυτών μετά την έκθεση του σπασμένου βασανιστικού συστήματος της βιομηχανίας πουλερικών.

Transfarmation- This Farmer Traded In Chickens for Hemp

Ο κτηνοτρόφος πτηνών Mike Weaver έφερε κοτόπουλα για την υπερηφάνεια του Pilgrim – ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κοτόπουλων στις ΗΠΑ

Εντούτοις, ήταν όλο και πιο ταραγμένος από τις αθέμιτες πρακτικές που εξαπλώθηκαν στον κλάδο και τελικά αποφάσισε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και την εκσκαφή της κτηνοτροφίας το 2016.

Δεν θα πιάσω πια κοτόπουλα «, είπε ο Weaver. «Τώρα, αναπτύσσω μια επιχείρηση στο αγρόκτημα μου για να ξεκινήσω την καλλιέργεια και την επεξεργασία βιομηχανικών κάνναβης και προϊόντων πετρελαίου CBD».

Η Weaver μετέτρεψε τον γιγαντιαίο αχυρώνα που φιλοξένησε περίπου 45.000 κοτόπουλα σε μια εσωτερική φυτεία για καλλιέργειες κάνναβης.

Η Weaver εξήγησε ότι η εργοστασιακή γεωργία ήταν μια εκμεταλλευτική βιομηχανία όχι μόνο για τα κοτόπουλα, αλλά και για τους συμβασιούχους αγρότες που έπρεπε να αναλάβουν τεράστια χρέη για να εκπληρώσουν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από τις εταιρείες τροφίμων.

Οι παραγωγοί σύμβασης αναγκάστηκαν να αναλάβουν σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους και να διευθύνουν τις εκμεταλλεύσεις τους με ελάχιστες ή καθόλου δηλώσεις στις δραστηριότητές τους. Αυτή η εξίσωση όχι μόνο οδήγησε τους αγρότες να χάσουν χρήματα, αλλά βρήκαν επίσης αδύνατο να αποχωρήσουν από το συμβόλαιο, αφού οι εκμεταλλεύσεις τους είχαν κατασκευαστεί με σκοπό και είχαν μεγάλη μόχλευση.

Σχέδιο τρανφάρμευσης-Transfarmation Project

Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους και να τους βοηθήσουν να μεταβούν στην καλλιέργεια φυτών, η Mercy for Animals, μια ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων, ξεκίνησε ένα επαναστατικό πρόγραμμα που ονομάζεται «Transfarmation Project».

Στόχος του έργου είναι να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες που επιθυμούν να στραφούν από την ανατροφή των ζώων σε αναπτυσσόμενα φυτά και να τους προσφέρουν μια οδό «να αποτελέσουν μέρος της λύσης και να αφήσουν το πρόβλημα πίσω».

Μιλώντας στον Leah Garcés, Πρόεδρο του Mercy για τα ζώα, ο Weaver δήλωσε ότι «ανεβάζει τη βιομηχανική κάνναβη» έτσι ώστε να κερδίσει περισσότερα χρήματα, να αυξήσει τις ευκαιρίες απασχόλησης και να συμμετάσχει σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές καλλιέργειας.

«Είμαστε σε τρομερή ανάγκη απασχόλησης, ειδικά για τους νέους μας», δήλωσε ο Weaver. «Όλοι πρέπει να περάσουν το βουνό στο Χάρισονμπουργκ, κάτω από το Moorefield ή να απομακρυνθούν από την περιοχή για απασχόληση και θα ήθελα να κάνω το δικό μου ρόλο για να αλλάξω αυτό».

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail
Loading...

Μπορεί να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *